Elevii din școlile particulare vor putea beneficia de burse de performanță, potrivit unui proiect de ordonanță de urgență

2.749 de vizualizări
Foto: © Syda Productions | Dreamstime.com
Elevii care învață în școlile particulare vor putea beneficia de burse de performanță, prevede un proiect de ordonanță de urgență pus în dezbatere publică de către Ministerul Educației. Proiectul urmărește modificarea și completarea completarea Legii educației naționale nr. 1/2011.

La articolul 82, după alineatul (1^2 ) se introduce un nou alineat și va avea următorul cuprins: „(1³) Prin excepție de la alin (1), de bursa de performanță beneficiază și elevii de la cursurile cu frecvență din învățământul preuniversitar particular”.

Articolul 82 alin. (1) din Legea Educației Naționale stipulează că elevii care învață în școlile de stat primesc burse de performanță, de merit, de studiu și de ajutor social: „Elevii de la cursurile cu frecvență din învățământul preuniversitar de stat beneficiază lunar de burse de performanță, de burse de merit, de burse de studiu și de burse de ajutor social”.

În nota de fundamentare este menționat că elevii din învățământul particular nu sunt recompensați pentru rezultatele deosebite obținute în cadrul competițiilor naționale și internaționale: „elevii de la cursurile cu frecvenţă din învăţământul preuniversitar de stat beneficiază lunar de burse de performanţă, de burse de merit, de burse de studio şi de burse de ajutor social, în timp ce rezultatele deosebite obținute de elevii din învățământul particular în cadrul competițiilor naționale și internaționale nu sunt recompensate”.

Nota de fundamentare:

Proiectul de ordonanță de urgență poate fi consultat mai jos:

Amintim că bursa de performanță pentru elevi este de 500 de lei, potrivit ordinului de ministru emis în ianuarie.

Conform criteriilor generale de acordare a burselor elevilor, bursele de performanță se acordă elevilor care se încadrează în cel puțin unul din cazurile următoare:

„a) au obținut locurile I, II sau III la etapele naționale ale competițiilor școlare naționale organizate de Ministerul Educației, denumit în continuare ME;

b) s-au calificat în loturile de pregătire organizate de Ministerul Educației pentru competițiile internaționale;

c) au obținut locurile I, II sau III la etapele naționale ale competițiilor/concursurilor cultural-artistice, cu caracter sportiv sau cu caracter tehnico-științific, de nivel național, organizate de Ministerul Educației;

d) au obținut locurile I, II sau III la competițiile sportive internaționale la care participă loturile naționale ale României.”

Foto: © Syda Productions | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


4 comments
  1. Clar si la privat trebuie recompensate rezultatele copiilor.
    Aceste Burse sunt platite de la bugetul de stat, nu vad de ce ar trebui excluse institutiile de invatamant privat.
    Incredibil pentru unii, dar si la privat copiii invata !

  2. Este foarte normal sa fie premiati toti elevii indiferent de scoala de la care provin si de tipul acesteia, de stat sau privata, mai ales ca scolile functioneaza acreditate de ministerul educatiei si urmeaza aceeasi programa scolara nationala. Competitivitatea si excelenta trebuiesc rasplatite!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cîțu: Singurii oameni care au rămas în funcție de peste 30 de ani sunt liderii de sindicate / Să discutăm despre această lege: Este ok ca acele cotizații să fie făcute automat din conturile oamenilor?

Premierul Florin Cîțu a amintit astăzi la Parlament, în legătură cu protestele sindicaliștilor de săptămâna aceasta, că „singurii oameni care au rămas în funcție de peste 30 de ani sunt…
Vezi articolul