Elevii pot învăța gratuit bazele programării, în perioada 6-12 decembrie

5.233 de vizualizări
Foto: © Buurserstraat386 | Dreamstime.com
Elevii pot învăța bazele programării, în perioada 6-12 decembrie, în cadrul Hour of Code, eveniment ce contribuie la alfabetizarea digitală în România, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro. Activitățile sunt gratuite și pot fi prezentate cu ușurință de către părinți sau profesori. 

Hour of Code prezintă în mod interactiv, distractiv, elemente de bază din programare și le arată copiilor, părinților și profesorilor că pot să învețe să creeze jocuri și aplicații pe calculator, după cum se arată în comunicat.

Activitățile prezintă jocuri îndrăgite de copii, personaje și povești captivante și oferă o introducere în programare adaptată pentru toate vârstele, potrivit documentului. De la preșcolari la părinții, toți care participă pot să învețe cum funcționează liniile de cod.

Clubul de tehnologie Code School Clubs a pregătit o serie de tutoriale pentru toți cei care doresc să parcurgă o oră de programare împreună, online. Pentru a veni în sprijinul elevilor și profesorilor, între 6 și 12 decembrie, Asociația Adfaber organizează din nou Hour of Code, eveniment care contribuie anual la alfabetizarea digitală a României, conform documentului.

Foto: © Buurserstraat386 | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Colegiul Pedagogic “Vasile Lupu” din Iași, aflat într-o clădire cu risc de prăbușire la cutremur, unde părinții au protestat când elevii au fost relocați, inclus în programul guvernamental de consolidare alături de alte 9 școli – LISTĂ

Au fost aprobate alte 9 școli și licee din Dolj, Constanța și Iași pentru reabilitare prin programul național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat, potrivit unui comunicat de…
Vezi articolul

Florian Bichir, conferențiar de la Universitatea de Apărare, a postat pe Facebook un selfie în care apare imaginea lui Ion Antonescu. Institutul ”Elie Wiesel”: ”Postarea reprezintă o provocare la adresa instituțiilor statului”

Un cadru didactic de la universitatea care pregătește viitorii șefi ai Armatei a ales să-și exprime, pe Facebook, solidaritatea cu cei care stau acasă în perioada Stării de Urgență postând…
Vezi articolul