Elevii pot învăța gratuit bazele programării, în perioada 6-12 decembrie

5.210 vizualizări
Foto: © Buurserstraat386 | Dreamstime.com
Elevii pot învăța bazele programării, în perioada 6-12 decembrie, în cadrul Hour of Code, eveniment ce contribuie la alfabetizarea digitală în România, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro. Activitățile sunt gratuite și pot fi prezentate cu ușurință de către părinți sau profesori. 

Hour of Code prezintă în mod interactiv, distractiv, elemente de bază din programare și le arată copiilor, părinților și profesorilor că pot să învețe să creeze jocuri și aplicații pe calculator, după cum se arată în comunicat.

Activitățile prezintă jocuri îndrăgite de copii, personaje și povești captivante și oferă o introducere în programare adaptată pentru toate vârstele, potrivit documentului. De la preșcolari la părinții, toți care participă pot să învețe cum funcționează liniile de cod.

Clubul de tehnologie Code School Clubs a pregătit o serie de tutoriale pentru toți cei care doresc să parcurgă o oră de programare împreună, online. Pentru a veni în sprijinul elevilor și profesorilor, între 6 și 12 decembrie, Asociația Adfaber organizează din nou Hour of Code, eveniment care contribuie anual la alfabetizarea digitală a României, conform documentului.

Foto: © Buurserstraat386 | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Scrisoare deschisă către Parlament, Guvern și Președinte, semnată de peste 70 de ONG-uri, care solicită: „Respectarea dreptului la viață și sănătate al copiilor, prin inițierea și implementarea unor măsuri urgente”

Peste 70 de organizații din domeniile social, educație, sănătate, ocupare, locuire solicită printr-o scrisoare deschisă Guvernului României, Parlamentului României și Administrației Prezidențiale să fie consultate în mod real în procesul…
Vezi articolul

“Un plagiat rămâne un plagiat, indiferent de eventualele amendamente legislative”, susține Remus Pricopie, rectorul SNSPA, în contextul tentativelor din Parlament de amnistiere a plagiatorilor

“Propunerea de modificare a legii educației pe subiectul doctoratelor, avizată ieri de comisia de specialitate din Parlament, este o naivitate. Un plagiat rămâne plagiat, indiferent de eventualele amendamente legislative”, susține…
Vezi articolul