Elevii pot învăța gratuit bazele programării, în perioada 6-12 decembrie

5.230 de vizualizări
Foto: © Buurserstraat386 | Dreamstime.com
Elevii pot învăța bazele programării, în perioada 6-12 decembrie, în cadrul Hour of Code, eveniment ce contribuie la alfabetizarea digitală în România, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro. Activitățile sunt gratuite și pot fi prezentate cu ușurință de către părinți sau profesori. 

Hour of Code prezintă în mod interactiv, distractiv, elemente de bază din programare și le arată copiilor, părinților și profesorilor că pot să învețe să creeze jocuri și aplicații pe calculator, după cum se arată în comunicat.

Activitățile prezintă jocuri îndrăgite de copii, personaje și povești captivante și oferă o introducere în programare adaptată pentru toate vârstele, potrivit documentului. De la preșcolari la părinții, toți care participă pot să învețe cum funcționează liniile de cod.

Clubul de tehnologie Code School Clubs a pregătit o serie de tutoriale pentru toți cei care doresc să parcurgă o oră de programare împreună, online. Pentru a veni în sprijinul elevilor și profesorilor, între 6 și 12 decembrie, Asociația Adfaber organizează din nou Hour of Code, eveniment care contribuie anual la alfabetizarea digitală a României, conform documentului.

Foto: © Buurserstraat386 | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like