Elevii români medaliați cu aur la Olimpiada Internațională de Matematică din Japonia vor aprinde luminile de la târgul de Crăciun care se deschide joi în Piața Constituției

3.268 de vizualizări
Foto: Facebook.com/ Nicușor Dan
Trei elevi care au luat medalii de aur în acest an la Olimpiada Internaţională de Matematică din Japonia vor fi prezenţi joi, la ora 18:00, în Piaţa Constituţiei, unde vor aprinde luminile din Târgul de Crăciun şi iluminatul festiv din oraş, relatează Agerpres.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, s-a întâlnit miercuri, la sediul PMB, cu cei trei olimpici: Andrei Chiriţă, David Anghel şi Pavel Ciurea. Ei au fost însoţiţi de coordonatorul lor, conferențiarul universitar dr. Cătălin Liviu Gherghe de la Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii din Bucureşti (FMI UB).

Ceilalţi trei membri ai lotului de matematică, Andrei Moldovan (medalie de aur), Robert Dragomirescu (medalie de aur) şi Radu Lecoiu (medalie de argint) sunt de anul acesta studenţi la universităţi de prestigiu din afara ţării. Datorită lor, România a avut în 2023 cea mai bună clasare din ultimii 24 de ani la o olimpiadă internaţională de matematică.

Cu un total de 208 puncte, România este pe primul loc în Europa şi pe locul 4 la nivel mondial. Este o onoare pentru Bucureşti că au acceptat să ne fie alături la deschiderea oficială a Târgului de Crăciun”, a scris Nicuşor Dan, pe Facebook, conform Agerpres.


12 comments
 1. Astia fac scoala și performanță restul o ard pe măriri de salarii și plânsete că nu au condiții și cu cine lucra în timp ce baga excursii prin alte țări și meditații cu bani.

  In fiecare clasă din fiecare școală exista cel puțin câte 2 elevi care pot face performanță europeană, profesorii lor însă nu sunt buni de nimic.

  Am fost și în școli slabe rurale cu diverse evenimente și am avut surprinderea sa găsesc elevi care sunt peste ultimii intrați la Sf Sava sau la școlile de fitze. Elevi care pot face performanță de top, doar că nu au cu cine sa fie îndrumați și invatati.

  1. Tov. Ramona,
   V-ati dat seama de nivelul elevilor cand ati fost in scoli cu “evenimente”? Serios?! I-ati testat la diverse materii si i-ati comparat cu ceilalti?!🙄😶🙃
   Daca va ocupati cu evenimente, nu inseamna ca stiti ce e invatatura, ce e scoala etc!

 2. Uite că se poate face școală și chiar performanta și fără salarii de it-ist.
  Cred că doar aia puturoși care nu pot lucra altundeva se plâng toată ziua de bani și că elevii nu invata

  1. Se face pe dracu. Micile excepții din sistem sunt exact asta: excepții.

   Să visați voi în continuare că veți găsi sclavi dispuși să-și sacrifice viitorul lor și al copiilor lor ca să facă olimpici din odraslele voastre.

   Copii de mai sus sunt excepții din ce în ce mai rare într-un sistem special conceput pentru a scoate rebuturi. Străinătate scrie pe ei.

 3. Foarte bine! Ar fi bine ca toti oamenii sa priceapa ca matematica este la baza societatii, de la ea se inspira toate celelalte domenii, chiar si meseriile cele mai simplu de facut!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

ULTIMA ORĂ Ligia Deca anunță că nu luptă pentru alt buget decât cel mai mic din istoria recentă, de doar 2,1% din PIB pentru Ministerul Educației, pe legea din prezent: E acoperitor pentru funcționarea normală a sistemului de învățământ în anul următor, pe actuala lege

Ministrul Educației, Ligia Deca, susține într-o declarație pentru Edupedu.ro că bugetul alocat prin actualul proiect de lege pentru anul 2023 este „acoperitor” pentru „funcționarea normală a sistemului de învățământ în…
Vezi articolul