Elevii școlii din satul arădean Gurba stau acasă din cauza frigului din clase

435 de vizualizări
Foto: © Pavla Zakova | Dreamstime.com
Zeci de elevi de la şcoala din satul arădean Gurba fac ore doar online, deoarece în clase este frig, centrala termică fiind situată în altă clădire, iar astfel apa ajunge rece în caloriferele din sălile de cursuri, informează Agerpres. Inspectorul şcolar general al judeţului Arad, Marius Gondor, a declarat că, deşi toate şcolile funcţionează după „scenariul verde” în contextul pandemiei, fiind deschise pentru elevi, în şcoala din Gurba nu se pot face cursuri pentru că nu poate fi încălzită suficient.

Clasele a V-a, a VI-a şi a VII-a, adică 54 de copii, sunt încă în sistem online câteva zile din cauza problemelor legate de funcţionarea centralei termice a şcolii”, a spus şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad.

Primarul comunei Şicula, de care aparţine satul Gurba, Mircea Danciu, a declarat marţi, pentru Agerpres, că deşi centrala termică este una relativ nouă, de câţiva ani, iar afară sunt temperaturi pozitive şi ajung chiar la 10 grade de câteva zile, caloriferele nu se încălzesc suficient.

Centrala a fost instalată în alt corp de clădire, aflată la circa 30 de metri de şcoală, iar apa se răceşte până ajunge la caloriferele din clase. Este o problemă pe care o avem în fiecare iarnă, de câţiva ani, de când a fost montată această centrală. Noi sperăm că situaţia va fi rezolvată cât mai curând, pentru că suntem în lucrări de introducere a gazului şi vom avea o centrală termică pe gaz care va fi instalată chiar în şcoală. Aşteptăm ca firma care execută aceste lucrări să realizeze şi branşamentul instalaţiilor la reţeaua de gaz, avem promisiunea că se va urgenta lucrarea”, a spus primarul, care nu a putut preciza de când se vor putea întoarce la cursuri elevii.

Amintim că Edupedu.ro a scris despre 6.063 de elevi din Giurgiu care trebuiau să se reîntoarcă ieri, în format fizic, la școală, dar au reînceput orele în sistem online, din cauza frigului din sălile de clasă.

Foto: © Pavla Zakova | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Citește și: Prețurile uriașe de la gaze închid fizic școlile, susține primăria Giurgiu, unde peste 6.000 de elevi au început online luni. Inspector Școlar General: „Au venit la școli pentru trei săptămâni facturi de 220-230 de milioane, sunt imense”

1 comment
  1. Cand spuneam ca masurile tampite ale guvernului vor avea urmari, clontaiati pe aici vreo doi. Iata: incepe frigul, foamea, saracia post pandemica. Cica se ia iar in considerare sa se dea somaj tehnic, zicea Ciuca. Dar sa obligi odata la Certificat ca sa se termine totul mai repede sa nu mai platim somaj tehnic nu se poate? Va ameninta hauristii? Va iau inainte la voturi prin comparatie? De asta Rafila plateste teste din banii mei munciti leprelor antivacciniste?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

ULTIMA ORĂ Ioan Aurel Pop s-a autosuspendat pentru șase luni din funcția de președinte al CNATDCU, forul care analizează plagiatele: Nu mai pot, sunt președintele Academiei, sunt profesor universitar și asta îmi mănâncă tot timpul

Ioan Aurel Pop s-a autosuspendat pentru șase luni din funcția de președinte al CNATDCU, forul care analizează plagiatele, a declarat acesta pentru Edupedu.ro când a fost sunat în legătură cu…
Vezi articolul

Peste 50% dintre elevii din România ar trebui să aibă burse de merit în acest semestru, „au medii peste 8.50”, potrivit ministrului Educației / Ministerul susține că ar fi de fapt doar 532 de mii

Peste 50% dintre elevii din România ar trebui să aibă burse de merit în acest semestru fiindcă „au medii peste 8,50”, a spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la videoconferinţa „Educaţie:…
Vezi articolul
Silviu Iordache si Sorin Cimpeanu in iunie 2021 / Foto: Facebook.com/Iordache Silviu

VIDEO Silviu Iordache, noul președinte ARACIP: În ultimul an Agenția a devenit mai mult decât independentă și cumva a fost scăpată de sub ochiul celor care conduc în realitate învățământul preuniversitar / Nu mi se pare normal ca prin niște hârtii, școlile private să nu primească acreditare. Miza din spatele acreditărilor – 36 miliarde de euro pe an

Principalele probleme manageriale erau legate de gradul foarte mare de independență pe care această instituție și l-a luat față de Ministerul Educației, a declarat președintele interimar al Agenției Române pentru…
Vezi articolul