Emmanuel Macron: Franța nu va da jos nicio statuie, nu va şterge nicio urmă sau nume din istoria sa

236 de vizualizări
Emmanuel Macron / Foto: Facebook
Preşedintele Emmanuel Macron a declarat duminică că Franţa va fi „inflexibilă” în faţa rasismului, dar „nu va şterge nicio urmă sau nume din istoria sa” şi „nu va da jos nicio statuie”, după o serie de manifestaţii inspirate de protestele din SUA, unde protestatarii au distrus monumente considerate rasiste, transmite AFP, citată de Agerpres.

„Vom fi inflexibili în faţa rasismului, a antisemitismului şi a discriminării”, a declarat şeful statului francez, „dar această luptă nobilă este greşită atunci când se transformă în comunitarism, într-o rescriere odioasă sau falsă a trecutului” şi „o luptă inacceptabilă când este acaparată de separatisme”. „Republica nu va da jos nicio statuie”, a insistat preşedintele Macron.

„Ar trebui mai degrabă să ne uităm la întreaga noastră istorie împreună” a spus preşedintele francez în timpul unei discurs solemn consacrat iniţial luptei împotriva epidemiei noului coronavirus. Şi „în niciun caz să negăm ceea ce suntem”, a adăugat el.

Citește tot articolul pe G4Media.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Programul de Guvernare al Guvernului Cîțu, în bibliografia de concurs pentru angajarea a 14 consilieri și inspectori, funcționari publici, la Direcția „România Educată” din Ministerul Educației

Programul de guvernare al Guvernului Cîțu se găsește în bibliografia de concurs pentru angajarea a 14 persoane, în cadrul Direcției Generale pentru Implementarea Proiectului „România Educată”. Anunțul de concurs a…
Vezi articolul