Etapa specială a Bacalaureatului 2020 începe astăzi, cu examenul la Limba și literatura română. În 9 județe nu s-a înscris niciun elev

3.176 de vizualizări
Etapa specială a Bacalaureatului
Foto: Pixabay.com
Etapa specială a Bacalaureatului 2020, organizată pentru elevii afectați de pandemie, începe astăzi, 6 iulie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Absolvenții de liceu vor primi subiectele la ora 9:00 și vor avea 3 ore la dispoziție pentru a le rezolva.

Etapa specială a Bacalaureatului

La etapa specială a examenului de Bacalaureat s-au înscris 141 de absolvenți ai clasei a XII-a, a anunțat duminică Ministerul Educației și Cercetării.

Marți, 7 iulie, se desfășoară proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie), iar miercuri, 8 iulie, va avea loc proba la alegere a profilului și specializării. Ultima probă scrisă (Limba și literatura maternă) este programată joi, 9 iulie.

Ministerul anunță că în 9 județe (Alba, Arad, Călărași, Dâmbovița, Ilfov, Neamț, Sălaj, Teleorman și Timiș) “nu s-au consemnat situații care să determine organizarea probelor scrise aferente acestei etape speciale”.

În București vor susține această etapă 12 candidați, iar în județele Caraș-Severin, Tulcea și Vaslui un singur candidat.

Primele rezultate de la sesiunea specială a Bacalaureatului vor fi afișate vineri, 12 iulie, până la ora 12.00.

Etapa specială a Bacalaureatului Sursa: PIXABAY.COM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

DOCUMENT În timpul simulărilor de examene naționale școlile pot decide trecerea celorlalți elevi, care nu sunt în clase terminale, la școala online, indiferent de scenariu

În timpul simulărilor de examenele naționale, care încep pe 22 martie, școlile pot decide trecerea celorlalți elevi, care nu sunt în clase terminale, la școala online, potrivit ordinului ministrului Educației…
Vezi articolul

Profesorul Doru Căstăian: Subiectele de la ştiinţe socio-umane şi ȋn special cele de logică nu reușesc să verifice atingerea de către elevi a competenţelor. Trebuie să ȋncetăm să facem lucrurile aşa / Elevul a ajuns să nu vrea să ştie şi să poată, ci doar să ia bacul şi să scape mai repede

Subiectele date la Bacalaureat, la disciplinele socio-umane, nu verifică exact ceea ce ar trebui să verifice: atingerea competențelor de către elevii care au parcurs liceul. Asta susține profesorul Doru Căstăian,…
Vezi articolul