EXCLUSIV Daniel David, rectorul UBB, după ce universitatea a cerut retragerea cărții publicate pe baza tezei de doctorat a ministrului Bode, “profund viciată” de plagiat: Am aceeași încredere în decizia Comisiei de etică pe care am avut-o și la prima sesizare / Școala doctorală este cea care trebuie să discute dacă Adrian Ivan mai poate conduce doctorate la UBB

1.695 de vizualizări
Daniel David / Foto: Digi24.ro
Rectorul Universității Babeș-Bolyai a declarat pentru Edupedu.ro, la scurt timp după ce Comisia de etică a universității pe care o conduce a cerut oficial retragerea cărții publicate pe baza tezei de doctorat a ministrului Lucian Bode, că are “aceeași încredere în decizia Comisiei de etică pe care am avut-o și la prima sesizare”.

Procedura a fost aceeași: semnalare de suspiciuni (în prima etapă, pe lângă cele externe, unele identificate de UBB și cu analiza integrală cu soft), verificarea lor, formularea de concluzii cu accent pe corecturile necesare și sesizarea consiliilor naționale care pot lua și alte decizii legale. Dacă ministrul Bode continuă acțiunea în instanță, ne vom apăra demersul acolo“, a declarat Daniel David pentru Edupedu.ro.

Întrebat dacă va mai conduce doctorate de acum înainte la UBB Adrian Ivan, conducătorul de doctorat în cazul lui Bode și profesor care a cerut stoparea oricărei analize, potrivit anunțului făcut de UBB, rectorul Daniel David a răspuns pentru Edupedu.ro că “Voi da eu, ca rector, o decizie către școala doctorală, pornind de la hotărârea Comisiei de etică, o decizie pentru a-mi prezenta măsuri privind îmbunătățirea activității proprii. Școala doctorală este cea care trebuie să discute“. Amintim că Adrian Ivan este rectorul Academiei Naţionale de Informaţii “Mihai Viteazul” a SRI.

Întrebat dacă va pune în discuție în cadrul universității și cazul prorectorului UBB Dan Lazăr care a emis un referat de susținere a calității tezei lui Bode, Daniel David a declarat pentru Edupedu.ro: “Voi aștepta propuneri din partea Școlii doctorale, toate concluziile și deciziile Comisiei de etică trebuie analizate la nivelul Școlii doctorale, care trebuie să vină cu măsuri de propunere de îmbunătățire a propriei activități”.

Citește și:
BREAKING Comisia de etică a UBB constată mai multe exemple de plagiat și citare defectuoasă în teza de doctorat a ministrului Lucian Bode: “Teza este profund viciată” / E cerută retragerea cărții publicate pe baza tezei / Conducătorul de doctorat, Adrian Ivan, a cerut stoparea oricărei analize

1 comment
  1. Comisia de etica trebuia sa propuna retragerea titlului de doctor chiar daca acest lucru se poate face numai prin justitie; deci, nu trebuia sa-i ceara plagiatorului sa-si “corecteze” (alinieze) teza de doctorat!
    Scoala doctorala trebuie sa propuna suspendarea conducatorului de doctorat pe cel putin 3 ani; la fel pentru profesorii care au fost in comisie sau pentru prorectorul Dan Lazar!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

16 centre de excelență în cercetare vor putea fi înființate cu câte 100 de milioane de lei. Apelul a fost lansat în consultare publică / Ministrul Bogdan Ivan: Cei mai buni cercetători români vor primi milioane de euro pentru proiectele lor

16 centre de excelență în cercetare vor putea fi înființate cu câte 100 de milioane de euro pentru inovarea în Sănătate, Climă, Cultură și Securitate civilă. Apelul a fost lansat…
Vezi articolul

Admitere la Universitatea din București: Aproape 8.000 de locuri bugetate la studii de licență și master / 50 de locuri la master didactic / Admitere pe bază de examen se dă doar la Drept

Universitatea din București anunță 8.000 de locuri bugetate la admiterea pentru studii de licență și master, pentru anul 2021-2022. Totodată, instituția de învățământ superior oferă 50 de locuri la programele…
Vezi articolul

BREAKING Noi reguli sanitare pentru studenți, publicate în Monitorul Oficial în ziua în care începe anul universitar. Studenții din cămine, confirmați cu COVID, pot pleca să se izoleze la domiciliu cu mașina personală. Universitățile stabilesc ce scenariu vor

Studenții din cămine, confirmați cu COVID, pot pleca să se izoleze la domiciliu dacă fac asta cu mașina personală și nu cu mijloace de transport în comun, potrivit noului Ordin…
Vezi articolul

Câteva universități românești apar în clasamentele Times Higher Education după domenii de studiu 2022 – Inginerie și Informatică, toate în jumătatea inferioară / Babeș-Bolyai e prima din țară, la ambele categorii

Patru universități românești figurează în clasamentul Times Higher Education 2022 după domenii de studiu – Informatică – și șapte apar în același clasament pentru domeniul Inginerie. Cele două clasamente, publicate…
Vezi articolul