EXCLUSIV Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a anunțat în 2022 o colaborare cu compania chineză de cryptomonede Binance, deși firma era investigată în SUA pentru presupusă spălare de bani

119 vizualizări
Foto: Ministerul Cercetării
În 20 septembrie 2022, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja, a anunțat lansarea unei colaborări cu compania chineză de cryptomonede Binance printr-un comunicat ce a trecut relativ neobservat la acel moment. Anunțul venea după întâlnirea dintre Burduja și Changpeng Zhao, fondatorul companiei. Problema e că Binance era deja la acel moment investigată de autoritățile din SUA pentru presupusă spălare de bani. Pe 27 martie 2023, un înalt organism de reglementare a piețelor din SUA a acuzat oficial Binance și pe Changpeng Zhao de multiple încălcări ale reglementărilor în vigoare, scrie G4Media.ro.

„Am stabilit că vom colabora pentru programe de competențe digitale de bază pentru români, respectiv pe programe de formare profesională în tehnologii avansate pentru capitalul uman românesc din acest domeniu. Ne bucurăm că apreciază stabilitatea politică și semnalele date de Guvern către comunitatea globală de investitori, dar și pregătirea resursei umane în domenii cheie pentru noua economie”, a declarat Sebastian Burduja în 20 septembrie 2022, potrivit comunicatului oficial.

Și Changpeng Zhao a fost citat în comunicat cu o declarație: „Salutăm eforturile guvernului român de a dezvolta infrastructura de investiții în țară. Datorită acestor eforturi, România este deja un tezaur de profesioniști IT și un hub pentru mulți giganți ai tehnologiei. Credem că, în deplină cooperare cu autoritățile locale, Binance poate aduce o contribuție deosebită la dezvoltarea comunității locale de tehnologie și cripto, precum și a ecosistemului blockchain în ansamblu”.

Citește articolul integral pe G4Media.ro.

1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like