Facultatea de Comunicare a SNSPA pune la dispoziția studenților care vor să reclame abuzuri o adresă proprie de contact, separată de procedura prin Comisia de Etică a universității / „Gândurile noastre merg și către cei care, în octombrie, ne vor păși pentru prima oară pragul”

517 vizualizări
Foto: SNSPA
Facultatea de Comunicare și Relații Publice a SNSPA anunță, luni, că a stabilit un punct propriu de contact pentru sesizări privind „situații de hărțuire, abuz sau violență psihologică”, reprezentat de o adresă de e-mail proprie facultății. Aceasta reprezintă o cale separată de comunicare decât metoda sesizării Comisiei de Etică a universității.

Mesajul publicat pe Facebook de facultate nu precizează cine primește aceste sesizări – la adresa de contact sesizari_abuzuri@comunicare.ro – și cum poate acționa în cazul reclamațiilor astfel primite. Nu se precizează nici ce fel de reclamații – asumate sau anonime – sunt luate în considerare și în ce condiții.

  • Este promisă, în schimb, „garanția fermă că intimitatea și integritatea emoțională le sunt protejate”. Iar Facultatea anunță, pentru noul an universitar, „o serie de ateliere dedicate acestei teme, prin care să creștem nivelul de conștientizare a profesorilor și studenților deopotrivă”.

În același timp, mesajul Facultății se adresează și celor care vor începe studiile în octombrie: „Gândurile noastre merg și către cei care, în octombrie, ne vor păși pentru prima oară pragul și față de care avem responsabilitatea, la fel cum o avem și față de actualii studenți, de a face tot posibilul pentru a le consolida încrederea în tot ceea ce construim pentru și împreună cu ei.”

Instituția precizează că este alături de victimele abuzurilor, că indignarea strânită de cazurile dezvăluite în ultima săptămână este „firească” și cazurile trebuie să primească „răspunsuri clare și neezitante”. În același timp, facultatea apreciază că este vorba de cazuri izolate și menționează:

  • „Suntem, de asemenea, alături de colegele și colegii din celelalte facultăți din România, din întregul mediu universitar, asupra cărora planează umbra unei învinovățiri colective pornind de la fapte izolate. A pune la zid, în ansamblul său, o instituție de învățământ superior – profesori, personal tehnic, studenți, doctoranzi, cercetători, colaboratori, absolvenți – sau a pune sub semnul întrebării uneori însăși ideea de educație universitară – sunt lucruri nedrepte și neproductive.”

Mesajul Facultății de Comunicare și Relații Publice, integral:

Citește și:
Încep audierile în dosarul de folosire a funcției în scop sexual, deschis după acuzațiile față de sociologul Alfred Bulai de la SNSPA
Proiect de lege pentru ca sesizările anonime să fie permise în codurile de etică ale universităților, care să cuprindă clar mecanisme de protecție a victimelor unor abuzuri sexuale – depus de mai mulți parlamentari USR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Consiliul Rectorilor

Expert militar: “Cu siguranță că domnul Bode personal nu a citit niciodată această teză de doctorat”, de nivelul “unui referat școlar, din anii de mijloc de liceu” / Emilia Șercan: “Aparent, teza a fost scrisă de două persoane diferite” – Teza de doctorat a ministrului de Interne, despre care jurnalista a scris că are peste 18% conținut plagiat, criticată și din punct de vedere al calității

Emilia Șercan, jurnalista care a semnat ancheta potrivit căreia ministrul de Interne, Lucian Bode, a plagiat cel puțin 18,5% din teza sa de doctorat, precum și analistul militar Hari Bucur-Marcu,…
Vezi articolul

VIDEO Marcel Ciolacu, după rezultatele la PISA 2022: Îi cer ministrei Deca să vină cu soluții privind criteriile de performanță în Învățământ. Nu ne putem aștepta ca doar mărind salariile să se întâmple o minune. Trebuie introduse criterii de performanță în funcție de care salariile vor crește

Premierul României, Marcel Ciolacu, a făcut referire la rezultatele PISA 2022 și a cerut public ministrei Educației, Ligia Deca, să vină cu soluții pentru criterii de performanță în Învățământ. Declarațiile…
Vezi articolul

BREAKING Instituția-cheie în analizarea plagiatelor este desființată în proiectul Legii educației, în plin scandal de plagiat la adresa premierului. Nicolae Ciucă “a validat“ proiectul de lege și va scăpa de analiza CNATDCU dacă legea intră în vigoare

Instituția esențială în analizarea plagiatelor este desființată prin reorganizare și pierderea atribuțiilor specifice, în Proiectul Legii învățământului superior, document care are aprobarea oficială a președintelui Klaus Iohannis și care a…
Vezi articolul