Facultatea de Jurnalism a Universităţii Bucureşti participă la EUvsVirus Pan-European Hackathon

84 de vizualizări
Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării (Universitatea din București) se alătură efortului pan-european de identificare a soluțiilor pentru combaterea efectelor Coronavirusului asupra sănătății oamenilor și asupra mediului social și economic, prin participarea la hackathon-ul #EUvsVirus Pan-European, desfășurat între 24-26 aprilie 2020, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro.

Cinci profesori din cadrul facultății (Decan, conf. univ. dr. Antonio Momoc, Prof. univ. dr. Camelia Cmeciu, Prodecan Cercetare, conf. univ. dr. Romina Surugiu, Dir. Dep. Antropologie culturală și Comunicare, Adriana Ștefănel și conf. univ.dr. Mădălina Moraru) vor activa ca mentori voluntari pe parcursul evenimentului, oferind consultanță științifică echipele de programatori care vor oferi soluții digitale inovatoare pentru domeniul de cercetare Social and Political Cohesion, potrivit instituţiei.

“Ne interesează în mod particular un challenge formulat de organizatorii acestui hackhaton: aplicațiile digitale pentru combaterea fake-news. Vom oferi echipelor de informaticieni opinii științifice și clarificări asupra acestui fenomen, de larg interes pentru cercetarea din facultatea noastră. Desigur, vom oferi consultanță și pentru realizarea de aplicații care se referă la protejarea democrației liberale și a instituțiilor europene în timpul acestei crize. Colegii mei au specializări diverse, sociologie, jurnalism & digital media, comunicare online, comunicare de criză și publicitate, așa că vom putea răspunde provocărilor lansate de echipele de programatori”, a declarat decanul Facultății de Jurnalism, Antonio Momoc.

Hackathon-ul este organizat de Comisia Europeană prin intermediul European Innovation Council. Evenimentul pan-european va conecta universitățile, centrele de cercetare, societatea civilă cu inovatorii și investitorii europeni într-un efort de a dezvolta rapid soluții creative și inovatoare pentru rezolvarea crizei provocate de Coronavirus.

Mai multe informații despre eveniment aici (https://euvsvirus.org/)


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Profesoara Simona Cristea, replică în scandalul examenelor cu subiecte identice, în care este cercetată disciplinar: „Nu există nicio prevedere care să interzică repetarea subiectelor de la o sesiune la alta”

„Nu există nicio prevedere legală care să interzică titularului de curs repetarea subiectelor de examen de la o sesiune de examen la alta”, spune profesoara Simona Cristea de la Facultatea…
Vezi articolul

Daniel David, după ce a fost numit în conducerea CNATDCU: Noi nu gândim individual, ci instituțional. Dacă mâine Consiliul Rectorilor își asumă poziția pe care eu am susținut-o – că rectorii nu ar trebui să fie în aceste consilii – eu îmi dau demisia. Dar regula e regulă

Daniel David, rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, este unul dintre cei doi rectori recent numiți în noul Consiliu general al CNATDCU, for care a generat discuții aprinse între rectorii care…
Vezi articolul