Facultatea de Jurnalism a Universităţii Bucureşti participă la EUvsVirus Pan-European Hackathon

86 de vizualizări
Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării (Universitatea din București) se alătură efortului pan-european de identificare a soluțiilor pentru combaterea efectelor Coronavirusului asupra sănătății oamenilor și asupra mediului social și economic, prin participarea la hackathon-ul #EUvsVirus Pan-European, desfășurat între 24-26 aprilie 2020, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro.

Cinci profesori din cadrul facultății (Decan, conf. univ. dr. Antonio Momoc, Prof. univ. dr. Camelia Cmeciu, Prodecan Cercetare, conf. univ. dr. Romina Surugiu, Dir. Dep. Antropologie culturală și Comunicare, Adriana Ștefănel și conf. univ.dr. Mădălina Moraru) vor activa ca mentori voluntari pe parcursul evenimentului, oferind consultanță științifică echipele de programatori care vor oferi soluții digitale inovatoare pentru domeniul de cercetare Social and Political Cohesion, potrivit instituţiei.

“Ne interesează în mod particular un challenge formulat de organizatorii acestui hackhaton: aplicațiile digitale pentru combaterea fake-news. Vom oferi echipelor de informaticieni opinii științifice și clarificări asupra acestui fenomen, de larg interes pentru cercetarea din facultatea noastră. Desigur, vom oferi consultanță și pentru realizarea de aplicații care se referă la protejarea democrației liberale și a instituțiilor europene în timpul acestei crize. Colegii mei au specializări diverse, sociologie, jurnalism & digital media, comunicare online, comunicare de criză și publicitate, așa că vom putea răspunde provocărilor lansate de echipele de programatori”, a declarat decanul Facultății de Jurnalism, Antonio Momoc.

Hackathon-ul este organizat de Comisia Europeană prin intermediul European Innovation Council. Evenimentul pan-european va conecta universitățile, centrele de cercetare, societatea civilă cu inovatorii și investitorii europeni într-un efort de a dezvolta rapid soluții creative și inovatoare pentru rezolvarea crizei provocate de Coronavirus.

Mai multe informații despre eveniment aici (https://euvsvirus.org/)


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

SURSE Rectori timp de 20 de ani. Legea Educației Deca le deschide rectorilor calea pentru încă 2 mandate în fruntea universităților, indiferent de câte au avut până acum: Proiectul resetează numărătoarea mandatelor pentru actualii rectori

Proiectul Legii învățământului superior elaborat de ministrul Ligia Deca le deschide calea rectorilor să rămână la șefia universităților încă 8 ani, indiferent de numărul mandatelor pe care le-au avut deja,…
Vezi articolul

Mircea Dumitru, vicepreședinte CNATDCU, despre cum Ministerul Educației i-a scăpat de răspunderea plagiatelor pe conducătorii de doctorat: Consiliul CNATDCU nu a fost consultat, nici eu. Probabil că au fost consultați alți specialiști

Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare, CNATDCU, „nu a fost consultat, nici eu nu am avut știință de formularea acestui regulament. Probabil că au fost consultați…
Vezi articolul

Prodecanul Facultăţii de Teologie, Vasile Răducă: „Am răspuns în calitate de preot ortodox, nu pot să justific nişte lucru pe care Biserica nu le permite”

Prodecanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă din cadrul Universităţii Bucureşti, profesorul universitar doctor Vasile Răducă a declarat pentru ştirileprotv.ro că cele trei răspunsuri controversate pe care le-a dat la Radio Trinitas…
Vezi articolul