Florin Cîțu spune că, pentru Ministerul Cercetării și Digitalizării, nu știe dacă Boloș va fi nominalizat: El nu e nici cercetător, nici expert în digitalizare / Aștept să vină colegii cu o propunere, două și cu o fundamentare și vom supune la vot

324 de vizualizări
Florin Cîțu / Foto: gov.ro
Președintele PNL, Florin Cîțu, a fost întrebat joi seară într-o emisiune la Antena3 dacă Marcel Boloș este cel care va fi propus ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării, având în vedere că numele său a fost vehiculat miercuri în presă ca fiind variantă agreată de conducerea PNL pentru acest portofoliu.

„S-a decis ca pentru această poziție să se pronunțe liderii PNL din Ardeal și știu că mai sunt și alte propuneri de acolo. Vom vedea (…). Eu știu că domnul Boloș nu e nici cercetător, nici expert în digitalizare, el are altă experiență, dar, sigur, poate să rămână el, dacă asta este ceea ce ne dorim. Eu îi aștept pe colegi să vină cu o o propunere sau două și cu o fundamentare pentru aceste propuneri. Și vom supune la vot în partid”, a spus Florin Cîțu.

De remarcat că Florin Cîțu a susținut în această seară că Monica Anisie nu ar fi fost una dintre variantele luate astăzi în calcul la Ministerul Cercetării și Digitalizării. Sursele G4Media.ro și Edupedu.ro spun că Monica Anisie a fost susținută astăzi pentru acest portofoliu chiar de Florin Cîțu, președintele PNL, pe care fostul ministru al Educației l-a susținut public în alegerile pentru șefia partidului, în detrimentul contracandidatului acestuia, Ludovic Orban, deși, în cabinetul Orban, Anisie ocupase funcția de ministru al Educației. Anisie a fost însă respinsă de mai mulți lideri liberali, care îi reproșează mandatul de la Educație, potrivit surselor G4Media.ro.

Foto: Facebook.com / Monica Anisie
Citește articolul integral pe G4Media.ro.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Precizări ale Ministerului Educației pentru interpretarea grilelor de salarizare din Ordonanța 57 – În anexele din Monitorul Oficial apar doar salariile de bază cu gradația zero, iar Ligia Deca a prezentat un salariu pentru care gradația minimă este 4, de aici și diferența

Ministerul Educației explică, într-un set de precizări trimis Edupedu.ro, de ce diferă salariul brut prezentat de ministrul Educației Ligia Deca în conferința de presă de la Guvern, de cel care…
Vezi articolul

Salariile profesorilor debutanți ar trebui să crească cu circa 62%, conform calculelor pe baza prevederilor din proiectul legii educației. Aplicarea ar avea impact asupra tuturor salariilor cadrelor didactice, iar impactul bugetar al acestei măsuri este estimat la peste 8 miliarde de lei

Profesorii debutanți ar trebui să aibă o creștere a salariului de aproximativ 62%, potrivit calculelor Edupedu.ro pe baza prevederilor din expunerea de motive a proiectului Legii învățământului preuniversitar. Bugetul pentru creșterile…
Vezi articolul