“Foarte puține” cazuri de Covid-19 în școlile din Anglia, după ce acestea s-au redeschis în iunie: 67 de cazuri cu o persoană infectată și 30 de cazuri de 2+ persoane infectate

3.455 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
Organizația guvernamentală Public Health England a detectat “doar” 67 de cazuri cu o persoană infectată și 30 de cazuri cu două sau mai multe persoane infectate în școlile din Anglia, după ce școlile din această parte a Marii Britanii s-au redeschis în iunie, potrivit unui comunicat emis de Guvernul de la Londra. Numărul este descris drept “foarte mic”, având în vedere că au fost afectați “doar” 70 de copii, din cei peste un milion care au participat fizic la cursuri, în prima parte a verii, în învățământul preșcolar și școala primară.

Potrivit sursei citate, situațiile în care s-au înregistrat cel puțin două cazuri asociate au fost înregistrate în doar 0.01% din instituțiile de învățământ. Iar cel mai probabil cazurile au fost determinate de infectări petrecute în afara școlii: e mult mai probabil ca cei mici să se infecteze cu SARS-CoV-2 acasă, decât la școală.

Potrivit sursei citate, toate cazurile au fost ținute sub control și nu s-a petrecut o răspândire largă a virusului în școlile respectve. În total, au fost afectați 70 de copii și 128 de angajați ai unităților de învățământ. În aceeași perioadă, în întreaga Anglie erau înregitrate, în total, 25.470 de cazuri.

Public Health England apreciază că e mult mai probabilă apariția unor cazuri în școli din zonele unde există o răspândire mai largă a virusului în comunitate, transmisia comunitară fiind cel mai probabil cea care determină răspândirea în școli.

Statistici semnificative:

  • jumătate dintre cele 30 de situații cu 2 sau mai multe cazuri nu au afectat deloc copii
  • transmisia între elevi a fost foarte rară: din cele 30 de situații cu cel puțin 2 cazuri de persoane infectate, în doar două a fost stabilit că virusul a fost transmis de la elev la elev
  • tot din cele 30 de situații, în 20 s-a stabilit ă transmisia a fost de la un angajat al școlii la altul sau de la angajat al școlii la student. În doar șase cazuri transmisia a fost, cel mai probabil, de la elev la angajat al școlii. Nu a putut fi stabilită sursa în 2 dintre cazuri.

Foto: Pixabay.com


1 comment
  1. Pentru mine ar fi important de stiut (reamintit) si care au fost masurile sanitare impuse in perioada respectivă precum si perioada de timp in care copiii au fost prezenti in scoala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Reprezentanții profesorilor, mințiți în față de reprezentanții Ministerului Educației că aplicația de salarizare EduSal ar fi permis mereu plata sporului pentru condiţii vătămătoare de muncă / Luna trecută, Tribunalul Hunedoara a obligat Ministerul Educației să actualizeze aplicația exact pentru ca acest spor să poată fi calculat

Reprezentanții Ministerului Educației au transmis sindicatelor profesorilor că aplicația de salarizare a personalului din Învățământ „a permis și permite și la momentul actual plata” sporului pentru condiţii de muncă periculoase…
Vezi articolul

Universitățile au nevoie de scannere pentru verificarea plagiatelor, dar nu le pot procura cu banii de la Minister – rectorul ASE, Nicolae Istudor: Cererea Universitaria de reportare a banilor pentru analiza doctoratelor urmărește evitarea blocării fondurilor publice

Multe universități au nevoie să achiziționeze scannere performante pentru a putea verifica plagiatele din tezele de doctorat, dar nu le pot procura din fondurile alocate de minister pentru că asemenea…
Vezi articolul