Focar de coronavirus la Universitatea Glasgow cu o săptămână înainte de deschiderea anului. 124 de studenți au fost testați pozitiv, iar 600 sunt în izolare

2.511 vizualizări
Sursă foto: Pixabay
Un focar de coronavirus a apărut la Universitatea Glasgow cu doar o săptămână înainte de începerea cursurilor. În total, 124 de studneți au fost confirmați pozitiv, iar 600 au fost plasați în izolare, informează BBC.

Nu este singura universitate britanică unde au apărut cazuri de COVID-19, lista mai include Universitatea Abertay din orașul Dundee și Universitatea Aberdeen, ambele tot în Scoția.

Universitatea din Glasgow a explicat într-un comunicat de presă că cel mai probabil, motivul răspândirii coronavirusului este toată activitatea de socializare din campus de dinaintea începerii anului universitar. „Numărul cazurilor ar putea fi chiar mai mare de atât. Niciunul din studenții confirmați pozitiv nu a avut nevoie de spitalizare până acum”, a informat universitatea.

Reprezentanții instituției au mai psus că toți cei aflați în izolare au acces la mâncare și sunt consiliați psihologic dacă au nevoie. În total, în cele două campusuri ale universității se pot caza în total 2.500 de studenți.

Sursă foto: Pixabay


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like