Fondatorul Universității Spiru Haret, Aurelian Gh. Bondrea, a murit, anunță instituția

5.635 de vizualizări
Sursa. Facebook / Universitatea Spiru Haret
Fondatorul Universității Spiru Haret, Aurelian Gh. Bondrea, a murit, anunță instituția, miercuri, într-un mesaj publicat pe Facebook. Aurelian Gh. Bondrea este cel care a înființat în 1991 Fundația România de Mâine, prin care a derulat “activități de învățământ, știintă și cultură”, înainte ca, în 2002, să fie înființată și acreditată Universitatea Spiru Haret, conform datelor de prezentare de pe site-ul acesteia. Fondatorul instituției, cunoscută drept o “fabrică de diplome” și vizată acum un an de procurorii DIICOT, este prezentat astfel în anunțul de azi: “știm că ideile, faptele și îndemnurile Domnului Aurelian Gh. Bondrea au contribuit fundamental la dezvoltarea societății, a culturii și a educației României de azi și de mâine”.

Anunțul făcut de Universitatea Spiru Haret:

“Cu profundă tristețe, comunicăm trecerea în neființă a fondatorului nostru, Profesorul Universitar Doctor, Aurelian Gh. Bondrea.

Succesul celei mai mari instituţii de învăţământ superior privat din România este datorat preocupării sale continue pentru inovaţie în educaţie.

Timp de trei decenii, peste 330 000 de români au beneficiat de un acces generos la studii esențiale pentru împlinirea lor profesională și umană, urmând principiile părintelui învățământului modern, Spiru Haret: “Binele social necesită creșterea pozitivă a coordonatelor sociale ale fiecărui individ.”

Astăzi, știm că ideile, faptele și îndemnurile Domnului Aurelian Gh. Bondrea au contribuit fundamental la dezvoltarea societății, a culturii și a educației României de azi și de mâine.

Domnule Profesor, vă mulțumim pentru tot!

Universitatea Spiru Haret”

În urmă cu un an, în decembrie 2019, procurorii DIICOT au desfășurat percheziții la Universitatea Spiru Haret, mai multe cadre universitare fiind suspectate că, pe parcursul anului universitar 2018 – 2019, au format un grup infracțional organizat care a avut ca scop facilitarea promovării de către mulți studenți a examenelor, după cum G4Media.ro relata atunci.

EduPedu.ro scria, tot în decembrie 2019, citând Adevărul și alte surse, despre istoricul fondatorului Aurelian Gh. Bondrea, tatăl actualului rector. Aurelian Gh. Bondrea: s-a înscris în Partidul Muncitoresc din România în 1946, în anii ’50 a fost promovat în Secția de propagandă și agitație a Comitetului regional PCR Pitești și a urmat la fără frecvență școala politică “Ștefan Gheorghiu”, s-ar fi apropiat de Elena Ceaușescu, iar din anii ’70 a lucrat în Ministerul Educației, unde în 1977 a fost numit director al Direcției de organizare, personal, învățământ și control.

După revoluție, în 1991, a înființat Fundația România de Mâine, pe baza căreia s-a format Universitatea Spiru Haret, care a devenit cunoscută drept “fabrică de diplome”, în urma unui scandal lansat în 2009 de fostul ministru Ecaterina Andronescu. Fostul președinte Ion Iliescu l-a medaliat în 2004, înainte să-și încheie mandatul, cu Ordinul „Meritul pentru Învățământ“ în grad de Mare Ofițer.

Citește pe larg:
Cine a fondat Universitatea Spiru Haret, percheziționată de DIICOT și cunoscută drept “fabrică de diplome”: fost propagandist comunist, format la FF și apropiat al Elenei Ceaușescu

2 comments
  1. Nicio universitate de stat nu este la nivelul acestei rușini naționale – universitatea Spiru Haret. Dacă universitățile de stat sunt slabe, la Spiru Haret au mers cei care nu au reușit să intre la stat și cei care nu aveau chef să învețe, aveau bani și nevoie de o diplomă.

  2. Invatamantul universitar,este invechit,neperformant ,putred ca tot ce se intampla in tara asta.Vezi nivelul de pregatire scazut al profesorilor,medicilor,inginerilor etc ,absolventi din ultimii 20 de ani,si cel mai grav este ca absolventii de la invatamant de stat ,sunt la fel ca cei de la invatamantul privat.Invatamantul universitar de stat este corupt ,sa ne reamintim in ce scandaluri este implicata Academia de Politie ,,Alexandru Ioan Cuza”,ce profesori,ce doctoranzi si ce studenti are,asa zisa academie
    militara, etalon a invatamantului universitat de stat.Toti sunteti ca cei de la Universitatea ,,Spiru Haret”hotii ,strigă hotul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like