Fostul ministru al sănătății, despre întârzierea vaccinurilor anti-Covid pentru copiii din România: Lipsa unei prevederi bugetare pentru dozele de vaccin pentru copii nu poate fi o scuză, în contextul în care anul trecut am avut buget separat

194 de vizualizări
Ioana Mihăilă / Foto: gov.ro
Fostul ministru al Sănătăţii, Ioana Mihăilă (USR), afirmă că, deşi avem recomandarea EMA şi deşi există semnate contractele cu unul dintre furnizori pentru 2022, livrarea vaccinului anti-COVID pentru copii este întârziată în România, în timp ce Guvernul a preferat să împartă fondul de rezervă discreţionar primăriilor şi să crească pensii speciale, în loc să investească pentru a preveni complicaţiile la copiii care vor trece printr-un nou val de infectări, scrie news.ro, potrivit G4Media.ro.

Potrivit fostului ministru al Sănătăţii, ”motivele invocate nu pot fi luate în serios, iar faptul că nu a existat prevedere bugetară pentru dozele de vaccin pentru copii nu poate fi o scuză, în contextul în care anul trecut am avut buget separat şi contract cu acelaşi furnizor”.

Lipsa fondurilor de la buget a întârziat vaccinarea anti-COVID a copiilor de 5-11 ani în România, conform unui răspuns transmis la solicitarea G4Media.ro de către Ministerul Sănătății.

Citește articolul complet pe G4Media.ro.

Amintim că Edupedu.ro a scris că primele doze speciale pentru vaccinarea copiilor de 5-11 ani de la Pfizer ajung în țară între 21-25 ianuarie, potrivit ministerului Sănătății.

Citește și: Ministerul sănătății: Primele doze de vaccin anti-Covid-19 pentru copiii de 5-11 ani vor ajunge în România în perioada 21-25 ianuarie / Peste 114.000 de doze de Comirnaty, produse de Pfizer vor fi distribuite centrelor de vaccinare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Consiliul Elevilor, despre prelungirea vacanței de vară până la 16 septembrie: Schimbă regulile în timpul jocului pentru interesele turismului, nu ale educației

Consiliul Național al Elevilor condamnă, „cu fermitate”, intenția Ministerului Educației Naționale de a amâna începerea anului școlar 2019-2020, la presiunea Ministerului Turismului, se arată într-un comunicat de presă. Reprezentanții elevilor…
Vezi articolul

VIDEO Cum funcționează prima școală smart deschisă în mediul rural. Table interactive, manuale digitale și conturi de cloud pentru elevii din Ciugud – soluție pentru oprirea exodului către oraș

Prima școală ”smart” din mediul rural din România funcționează de la începutul acestui an școlar, la Ciugud (județul Alba). Inițial, administrația locală intenționa doar să renoveze clădirea, însă primarul Gheorghe…
Vezi articolul