FOTO Elevii și profesorii din șapte județe din România îl vor primi în școlile lor pe Pepper, robotul interactiv care le va spune și despre cum să-și gestioneze banii sau ce sunt nevoile și dorințele. Turneul național a început deja la Timișoara (P)

1.729 de vizualizări
Turneu național Robotul Pepper la Timișoara, Școala de Bani / Foto: BCR
Elevii din 7 județe vor avea ocazia să învețe cum să-și gestioneze banii alături de roboțelul Pepper într-un turneu național de educație financiară organizat de BCR și Școala de Bani. Turneul are loc în perioada martie-iunie, în opt orașe din România: Timișoara, Câmpia Turzii, Cluj, Iași, Brașov, București, Constanța și Galați. Prima oprire a lui Pepper a avut loc pe 24 martie, la Timișoara, ocazie cu care 1.300 de elevi din ciclul primar ai Școlii Gimnaziale nr. 30 l-au cunoscut pe roboțel și au putut să învețe educație financiară, să danseze și să se distreze alături de el.

Banca Comercială Română, împreună cu Asociația Fab Lab Iași și Asociația EduPedu anunță startul turneului național alături de roboțelul Pepper, cu o serie de evenimente inedite de educație financiară, ce vor avea loc în școlile din șapte județe din România. Turneul va avea loc în perioada martie-iunie 2023, în orașele: Timișoara, Câmpia Turzii, Cluj, Iași, Brașov, București, Constanța și Galați și se adresează tuturor elevilor din școlile selectate.

Pepper este un roboțel simpatic și inteligent, pregătit să discute cu elevii de toate vârstele despre educație financiară, consum responsabil și îi ajute cu sfaturi despre cum își pot gestiona mai bine bugetul și obiectivele. În plus, Pepper se pricepe și la conversație, știe să pozeze amuzant și are și câteva mișcări de dans inedite, care îl ajută să se împrietenească rapid cu copiii.

Turneu național Robotul Pepper la Timișoara, Școala de Bani, BCR

Tunerul lui Pepper a început pe 24 martie, la Timișoara, ocazie cu care 1.300 de elevi din ciclul primar ai Școlii Gimnaziale nr. 30, au putut să îl cunoască pe roboțel și să învețe educație financiară, să danseze și să se distreze alături de el.

Sesiunile cu Pepper vor continua în țară în perioada martie – iunie 2023. Roboțelul Școlii de Bani va vizita elevii dintr-o serie de școli, în fiecare dintre cele opt orașe incluse pe harta turneului, conform programului ce urmează să fie comunicat pe pagina de Facebook a Școlii de Bani

Prin proiectele Școlii de Bani ne-am propus să contribuim activ la educarea generațiilor următoare, iar cei peste 600.000 de români educați financiar până acum confirmă că tratăm cu seriozitate promisiunea făcută. Mergem înainte, cu încredere și entuziasm, spre obiectivul nostru de a educa financiar cât mai mulți români care să se poată bucura astfel de dorințe împlinite și un viitor mai prosper. Prin inițiative precum turneul lui Pepper, ne dorim să aducem educația financiară mai aproape de elevii de azi, într-un mod interactiv și inedit, care să le trezească interesul pentru subiect și să îi ajute să devină adulții de mâine, împliniți și încrezători, a declarat Claudia Oprescu, Expert CSR, BCR și Școala de Bani.

Dascălii și elevii claselor primare de la Școala Gimnazială Nr. 30 Timișoara au primit o lecție inedită, din partea unui profesor carismatic, înțelept, ce a fost îndrăgit instantaneu de copii: roboțelul Pepper. Acesta a povestit despre apariția banilor și despre diferența dintre nevoi și dorințe. La finalul întâlnirilor cu fiecare grup de elevi, Pepper a dansat cu micii spectatori. Le mulțumim formatorilor care au cuprins în cadrul activităților cele 51 de clase de la nivelul ciclului primar și mulțumim BCR și Școlii de Bani pentru bucuria evenimentului! Cu siguranță, ne va rămâne tuturor o amintire plăcută și o lecție valoroasă despre rolul și gestionarea banilor, a declarat prof. Mihaela-Corina Șora, directoarea școlii gimnaziale nr. 30.

Turneu național Robotul Pepper la Timișoara, Școala de Bani, BCR

Pentru a-l vedea pe Pepper și învăța alături de el, cei care nu vor avea ocazia să îl cunoască în cadrul turneului pot viziona seria de videoclipuri deja înregistrate de simpaticul roboțel.

Videoclipurile disponibile pe site-ul Școlii de Bani

În cadrul videoclipurilor, Pepper explică de ce este necesar să avem cunoștințe de educație financiară, cum ne putem optimiza cheltuielile sau cum ne influențează bugetul aspecte precum „factorul latte”.

Despre Școala de Bani și BCR

Școala de Bani este un proiect al Băncii Comerciale Române, lansat în 2016, care a devenit cel mai amplu program de educație financiară din România. Peste 1.500 de angajați ai BCR au devenit, în mod voluntar, profesori de educație financiară, urmând cursuri specializate, și au reușit să ofere astfel de cursuri gratuite către mai mult de jumătate de milion de români – copii, tineri și adulți. Cei interesați se pot înscrie la cursuri prin completarea formularului disponibil pe www.scoaladebani.ro, printr-un email la scoaladebani@bcr.ro sau în hub-urile BCR. Partenerii proiectului Școala de Bani sunt Școala de Valori, Asociația Fab Lab si Edupedu.

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private si a băncilor de locuinţe.

BCR oferă o gamă completă de produse și servicii financiare, printr-o rețea de 18 centre de afaceri și 16 birouri mobile dedicate companiilor și 326 de unități retail situate în majoritatea orașelor din țară cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca nr.1 în România pe piața tranzacțiilor bancare, clienții BCR dispunând de cea mai mare rețea națională de ATM-uri și mașini multifuncționale –  1.700 de echipamente, aproximativ 11.300 POS-uri și servicii bancare complete prin Internet banking, Mobile banking, Phone-banking și E-commerce. 

Citește și:
De unde vin banii și de ce se termină banii? Întrebările elevilor pentru Roboțelul Pepper, care a fost în cele două școli din programul-pilot LifeLab by BCR și le-a oferit copiilor de toate vârstele sfaturi de educație financiară

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Iulian Todor și George Pahonie / Foto: Arhivă personală

Material susținut de Orange România

Programare învățată de copiii de 10-14 ani, în Academia SuperCoders: Scopul nostru este să îi învățăm să gândească logic, să spargă o problemă în bucăți și să o rezolve pas cu pas – trainerul Iulian Todor / Plus: Povestea lui George Alessio Pahonie, elev în clasa a VII-a și top 3 în Academie

Cei mai buni 50 de copii cu vârste între 10-14 ani, care au participat la concursul național SuperCoders organizat de Orange România, au intrat în programul avansat de învățare a…
Vezi articolul

Cum poți să îi ceri unui copil de clasa a V-a să facă un raționament deductiv, când raționamentul deductiv apare în creier abia la 14 ani? Copilul va învăța mecanic, spune psihologul Raluca Anton / Ce și când le spunem copiilor despre bani

Orice tip de educație implică cunoașterea mecanismelor mentale, iar pentru rezultate pe termen lung și e nevoie să știm cum funcționează creierul uman, spune psihologul Raluca Anton, în cadrul conferinței online…
Vezi articolul

Tarantule, viermi și insecte – atelier interactiv cu viețuitoare reale, pentru copii, pe 17 septembrie. Tot pentru duminică, locuri limitate și la „Natura luminii“, atelier de experimente fascinante pentru descoperirea fenomenelor optice (P)

Ai copii și vrei să învețe știință prin experimente? LearnGate te așteaptă cu el/ei, în 17 septembrie cu două ateliere noi de fizică și biologie. Atelierele sunt interactive, susținute de…
Vezi articolul

Școala viitorului: o școală cu un sistem intern digitalizat, eficientă şi transparentă, o școală incluzivă, versatilă şi conștientă de schimbările inerente, o școală în care să primeze ajutorul reciproc, formarea pe tot parcursul vieții, empatia – Interviu cu Laura Cârstea, directoarea Colegiului Economic „Virgil Madgearu”, Iași (P)

Este primul liceu care a promovat şi implementat învățământul dual în Iași, pe specializarea „comerciant-vânzător”, iar gradul de promovare la examenul de Bacalaureat în 2021 a fost de 95,58%, an…
Vezi articolul

Apel pentru profesori să înscrie alerte despre problemele școlilor pe platforma HartaEdu.ro, pentru a rezolva urgențele din educație / Narada a rezolvat peste 200 de alerte într-un singur an, cu o investiție de peste 3 milioane de lei în acele școli (P)

Într-un singur an, în 2022, organizația Narada a reușit să rezolve 237 de alerte ale școlilor din România, iar 36 sunt în curs de rezolvare, cu sprijinul a 20 de…
Vezi articolul