FOTO/VIDEO Un muzeu unic în România se integrează în viața orașului. Copiii își lasă la noapte ghetuțele la muzeu și vin dimineață să vadă ce le-a adus Moș Nicolae / Manager: Fără proiecte pentru comunitate, când pleacă turiștii am fi o corabie fantomă

626 de vizualizări
Foto: Muzeul Arta Lemnului din Câmpulung Moldovenesc / Facebook.com
Copiii își lasă la noapte ghetuțele la Muzeul Arta Lemnului din Câmpulung Moldovenesc și vin luni dimineață să vadă ce le-a adus Moș Nicolae, scrie G4Media.ro despre cel mai recent proiect destinat comunității inițiat de muzeu în ultimele luni, printre cele mai inedite fiind „8 Martie – cu mama, la masă, la muzeu”, „Bucovina Ultra Rocks vine la cină”, „Chipuri de bucovineni” sau experimentul „Plastic Free July”.

În afară de perioada cu turiști, muzeul devine o corabie fantomă, ceea ce m-a înspăimântat. Dacă nu atragi comunitatea cu proiecte, ea nu va veni să vadă aceeași expoziție de zece ori. (…) Ne uităm pe calendar, vedem ce sărbători urmează și facem un brainstorming cu ce propunem comunității. Apoi încercăm să ne alăturăm la evenimente care deja există, cum este festivalul de film Câmpulung Film Fest sau cursele de alergare montană. La Bucovina Ultra Rocks am făcut o expoziție dedicată la muzeu, dar m-am și proțăpit cu exponate din lemn printre standurile de papuci și ce se mai vindea. (…)

Mi-am pus tricou și pantaloni scurți și m-am așezat și eu cu exponatele de la muzeu, doar că nu vindeam nimic. Nu mi-era foarte clar ce căutam acolo, dar lumea vede că suntem prezenți în comunitate, că echipa de aici face treabă”, a declarat pentru G4Media.ro managerul muzeului, Bogdan Stamatin, care a câștigat concursul pentru acest post în luna februarie a acestui an.

Citește mai mult pe G4Media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Regulamentul pentru acordarea creditelor transferabile, publicat în Monitorul Oficial / În învățământul superior, un credit cuprinde 14-15 ore de pregătire individuală și tot atâtea ore didactice

Metodologia de acordare a creditelor transferabile în învățarea pe tot parcursul vieții a fost publicată, miercuri, 17 ianuarie, în Monitorul Oficial. În învățământul superior, un credit cuprinde 14-15 ore de…
Vezi articolul

Cîmpeanu, după vizite în mai multe școli din Ilfov: Nu am reușit să găsesc un laborator de chimie, sau unul de biologie, sau unul de fizică funcțional / Vom susține prin PNRR dotarea a 10.000 de laboratoare / Problema este să nu rămână în cutii sau să rămână fără consumabile

„Nu am reușit să găsesc un laborator de chimie, sau unul de biologie, sau unul de fizică funcțional, a declarat joi, de la palatul Victoria, ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, care…
Vezi articolul
Premierul Nicolae Ciucă în ședința de guvern în care l-a prezentat pe „consilierul Ion“, inteligența artificială care va ajuta Executivul / Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Consilierul Ion, inteligența artificială care îl va ajuta pe Nicolae Ciucă, acuzat că a „furat“ o imagine dintr-un film al unei școli. Primăria Ciugud: „Știm că vrei să fii cât mai uman, astfel încât, de data aceasta, spunem doar că «a greși e omenește»“ / Ion: „Îmi cer scuze pentru situația creată. Am renunțat la imaginea în cauză și vă promit că am învățat din această experiență”

Consilierul Ion, inteligența artificială prezentată săptămâna aceasta de premierul Nicolae Ciucă drept noul său consilier onorific care va ajuta Executivul să fie ”informat în timp real de problemele și dorințele…
Vezi articolul