Franța renunță la purtarea obligatorie a măștii în școli de luni, 14 martie. Masca rămâne opțională, iar testarea elevilor pentru Covid-19 va fi mai simplă, conform unui nou protocol sanitar pentru școli

631 de vizualizări
Foto: © Dreamstime.com
Începând cu 14 martie, în școlile din Franța va intra în vigoare un nou protocol sanitar. Nu va mai fi obligatorie purtarea de măști de protecție, dar elevii și profesorii care doresc acest lucru o pot păstra, scrie publicația FranceInfo.

Totuși, în aceste condiții, toți copiii fără mască dintr-o clasă vor fi considerați “caz contact” în cazul în care unul dintre colegii lor de clasă este pozitiv cu SARS-CoV-2.

În școlile primare, elevii care sunt cazuri contact nu trebuie să se izoleze, ei trebuind să facă un singur autotest la două zile după confirmarea cu SARS-CoV-2, indiferent dacă sunt sau nu vaccinați.

În gimnazii și licee, protocolul nu a adus vreo schimbare, mai notează FranceInfo: elevii caz contact nevaccinați vor trebui să se izoleze timp de șapte zile și să efectueze un test PCR sau un test antigen înainte de a se întoarce la școală. Cei care sunt vaccinați vor rămâne în clasă și vor trebui să se testeze la două zile după confirmarea colegului lor.

În plus, noul protocol sanitar prevede reluarea sporturilor de contact, atât în interior, cât și în aer liber. Noile reguli prevăd, de asemenea, posibilitatea ca mai multe colective de elevi să se intersecteze în pauze pe holuri sau la cantină, ceea ce era restricționat până acum, potrivit sursei citate.

Reamintim că din 9 martie și România a eliminat toate regulile obligatorii instituite în ultimii 2 ani.

Foto: © Valerii HoncharukDreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Vezi și: Israelul a ridicat măsura testării elevilor pentru COVID-19

3 comments
  1. Pentru ca tot e fan Franța
    dl. ministru sa citească cu atenție în ce condiții a renunțat Franta la măști!!!!!!!

  2. România e mai relaxata de când s-au ridicat restricțiile. Cel puțin în ceea ce privește școlile. În prima zi de “libertate” majoritatea elevilor erau fără masca și pe strada și în clasă (locuri predominant aglomerate), iar elevii care aveau masca erau bătaia de joc a celorlalți.
    În tot acest timp ministrul Câmpeanu dădea interviuri pe la TV “cu mască pe figură” (pentru siguranța sa).
    Ce sa înțelegem? Ca totul e vraiște ca de obicei, se iau masuri fără nici o noimă, fără nici o rațiune.
    Se confirmă încă o dată faptul ca AUTORITĂȚILOR NU LE PASA DE SĂNĂTATEA COPIILOR NOȘTRI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Reprezentanții elevilor, despre proiectul modificării ARACIP: Interesele unora primează în fața siguranței copiilor și în fața educației de calitate / Solicităm ministrului educației să retragă, de urgență, proiectul de hotărâre de guvern

„Consiliul Național al Elevilor dezaprobă ferm reorganizarea aberantă a ARACIP și susține că activitatea agenției trebuie să rămână independentă față de factorul politic sau de interesele obscure” și cer retragerea…
Vezi articolul