Franța va desfășura de luni o campanie masivă de teste rapide în școli

2.007 vizualizări
Foto: Pixabay.com
Instituţiile de învăţământ secundar din regiunea pariziană vor participa începând de luni la o campanie masivă de testare rapidă în școli, transmite Agerpres. În această operațiune-pilot pe bază de voluntariat vor fi folosite teste antigen, al căror rezultat se obţine în 15-30 de minute.

Operaţiunea se va desfăşura pe parcursul mai multor săptămâni în circa 30 de instituţii de învăţământ din regiunea capitalei franceze. Din cauza infectărilor în rândul elevilor şi profesorilor, au fost până în prezent închise 20 de instituţii de învăţământ şi 222 de clase.

Numărul noilor cazuri confirmate de COVID-19 în rândul elevilor a fost în ultima săptămână de 13.870, faţă de 12.487 în săptămâna precedentă, iar în rândul profesorilor de 2.011, faţă de 2.223. În Franța sunt aproximativ 15 milioane de elevi.

Descoperirea cazurilor de COVID-19 prin această campanie va „permite identificarea rapidă a purtătorilor virusului şi ruperea lanţurilor de infectare, pentru a proteja mai bine tinerii, familiile lor şi ansamblul comunităţii educaţionale”, potrivit Asociaţiei Spitalelor Publice din Paris.

Campania cu teste antigen face parte din noua politică a guvernului francez de a extinde testarea populaţiei prin folosirea masivă a acestor teste, care au început să fie utilizate în Franţa și în alte medii prioritare, cum ar fi căminele de bătrâni sau aeroporturile.

În opinia Asociaţiei Spitalelor Publice din Paris, aceste teste rapide reprezintă un instrument puternic de combatere a pandemiei şi sunt complementare testelor PCR, considerate în continuare ca fiind teste de referinţă. Însă din cauza saturării laboratoarelor care prelucrează testele PCR, guvernul de la Paris a sporit folosirea antigen, în special pentru cazurile simptomatice.

Franţa a instituit din 30 octombrie o nouă carantină pentru a combate răspândurea virusului, însă şcolile au rămas deschise.

La nivel european, multe țări păstrează școlile deschise în continuare, altele au închis învățământul secundar, dar păstrează deschise școlile primare, iar doar câteva – România, printre primele – au optat până acum să mute totul online.

Sursă foto: Pixabay

Citește și:
Țările UE care au închis toate școlile până acum, pe lângă România: șase state motivate în general de o situație epidemiologică mult mai gravă decât a României
OMS pledează pentru menţinerea deschisă a şcolilor şi crede că izolarea poate fi evitată: Trebuie să asigurăm educaţia pentru copiii noştri
Germania: Majoritatea copiilor au contractat virusul în afara școlii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

“Cred că Franța ar trebui să retragă ordinul ministrului care a fost dovedit că plagiază” – conferențiarul universitar Ruxandra Ivan, căreia i-a fost acordat Palmes Académiques, ordin acordat anterior și ministrului acuzat de plagiat Sorin Cîmpeanu / Ea a invocat integritatea academică în discursul prin care, miercuri seară, a primit ordinul

Onestitatea academică a fost invocată de Ruxandra Ivan, conferențiar la Facultatea de Științe Politice a Universității din București, în discursul prin care, miercuri seară, a primit ordinul “Palmes Académiques“ în…
Vezi articolul

Ligia Deca, în vizita la Abu Dhabi cu Klaus Iohannis: Emiratele Arabe Unite reprezintă, pentru România, un model de bune practici în multe domenii, inclusiv în educație pentru dezvoltare durabilă / La testele PISA, elevii din Emirate sunt imediat deasupra celor români la citire, matematică și științe

Ministrul Educației, Ligia Deca, a fost în acest weekend în vizită în Emiratele Arabe Unite, unde a făcut parte din delegația oficială a președintelui Klaus Iohannis. Aceasta anunță pe Facebook…
Vezi articolul