Franța va desfășura de luni o campanie masivă de teste rapide în școli

2.007 vizualizări
Foto: Pixabay.com
Instituţiile de învăţământ secundar din regiunea pariziană vor participa începând de luni la o campanie masivă de testare rapidă în școli, transmite Agerpres. În această operațiune-pilot pe bază de voluntariat vor fi folosite teste antigen, al căror rezultat se obţine în 15-30 de minute.

Operaţiunea se va desfăşura pe parcursul mai multor săptămâni în circa 30 de instituţii de învăţământ din regiunea capitalei franceze. Din cauza infectărilor în rândul elevilor şi profesorilor, au fost până în prezent închise 20 de instituţii de învăţământ şi 222 de clase.

Numărul noilor cazuri confirmate de COVID-19 în rândul elevilor a fost în ultima săptămână de 13.870, faţă de 12.487 în săptămâna precedentă, iar în rândul profesorilor de 2.011, faţă de 2.223. În Franța sunt aproximativ 15 milioane de elevi.

Descoperirea cazurilor de COVID-19 prin această campanie va „permite identificarea rapidă a purtătorilor virusului şi ruperea lanţurilor de infectare, pentru a proteja mai bine tinerii, familiile lor şi ansamblul comunităţii educaţionale”, potrivit Asociaţiei Spitalelor Publice din Paris.

Campania cu teste antigen face parte din noua politică a guvernului francez de a extinde testarea populaţiei prin folosirea masivă a acestor teste, care au început să fie utilizate în Franţa și în alte medii prioritare, cum ar fi căminele de bătrâni sau aeroporturile.

În opinia Asociaţiei Spitalelor Publice din Paris, aceste teste rapide reprezintă un instrument puternic de combatere a pandemiei şi sunt complementare testelor PCR, considerate în continuare ca fiind teste de referinţă. Însă din cauza saturării laboratoarelor care prelucrează testele PCR, guvernul de la Paris a sporit folosirea antigen, în special pentru cazurile simptomatice.

Franţa a instituit din 30 octombrie o nouă carantină pentru a combate răspândurea virusului, însă şcolile au rămas deschise.

La nivel european, multe țări păstrează școlile deschise în continuare, altele au închis învățământul secundar, dar păstrează deschise școlile primare, iar doar câteva – România, printre primele – au optat până acum să mute totul online.

Sursă foto: Pixabay

Citește și:
Țările UE care au închis toate școlile până acum, pe lângă România: șase state motivate în general de o situație epidemiologică mult mai gravă decât a României
OMS pledează pentru menţinerea deschisă a şcolilor şi crede că izolarea poate fi evitată: Trebuie să asigurăm educaţia pentru copiii noştri
Germania: Majoritatea copiilor au contractat virusul în afara școlii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Conferință de presă solicitată Ligiei Deca de jurnaliștii acreditați pe Educație, după ce în cele 280 de zile de la preluarea actualului mandat ministra nu a mai organizat un asemenea eveniment

Mai mulți jurnaliști din presa centrală, acreditați la Ministerul Educației, susțin inițiativa corespondentului PROTV, Adriana Stere, prin care aceasta a solicitat luni, 18 martie, ministrului Educației, Ligia Deca, organizarea unei…
Vezi articolul