G4Media: Ministrul Carmen Dan le cere demisia șefilor Academiei de Poliție urmăriți penal pentru că ar fi amenințat-o pe jurnalista Emilia Șercan. Prorectorul a demisionat

154 de vizualizări

UPDATE: G4Media transmite că Prorectorul Petrică-Mihail Marcoci a anunțat la plecarea de la Ministerul de Interne că a demisionat din funcție: „Mi-am dat deja demisia, raportul meu de demisie a fost scris. Mi-am dat demisia acum, am avut o ultimă discuție cu doamna ministru (n.red. Carmen Dan), în care mi-am exprimat regretul pentru cele întâmplate. Este o anchetă în curs”.

Ministerul Afacerilor Interne a solicitat, vineri, demisia Rectorului și a prorectorului Academiei de Poliție, după ce procurorii DNA i-au pus sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile pe Adrian Iacob și Mihail-Petrică Marcoci, care ar fi pus la cale intimidarea jurnalistei Emilia Șercan, scrie G4Media. Potrivit anchetatorilor, cei doi s-au folosit de un subordonat (inclupat și el), care a trimis mesajul de amenințare și căruia i-au promis imunitate în fața legii pentru acțiunile sale.

„În aceste condiții, comanda Academiei de Poliție va fi asigurată până la împuternicirea unui nou rector și a unui nou prorector de către prorectorul Veronica Stoica”, se arată în informarea trimisă de MAI.

Având în vedere „gravitatea faptelor pentru care sunt cercetați” și „prejudiciul de imagine adus instituției, precum și la calitatea și conduita impuse de lege pentru polițiști”, conducerea MAI a solicitat demisiile lui Adrian Iacob și lui Mihail-Petrică Marcoci din funcțiile de Rector, respectiv prorector ai Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”.

„Având în vedere principiul autonomiei universitare, procedura demiterii de către ministru nu este posibilă în acest context, însă o decizie de eliberare din funcție se poate lua prin vot de către Senatul universității. O analiză a situației create la nivelul Academiei de Poliție este așteptată și din partea Senatului universității”, mai este precizat în informare.

Jurnalista Emilia Șercan a scris pe 17 aprilie, într-o postare pe Facebook, că a sesizat poliția după ce luni seara a primit un mesaj de amenințare cu moartea. Șercan precizează că a primit amenințarea ”în contextul în care de trei săptămâni public în mod constant informații despre tezele de doctorat plagiate de la Academia de Poliție”.

Citește pe G4Media.ro cum descriu procurorii DNA operațiunea de intimidare

Pe 24 Aprilie conducerea Academiei, adică exact oamenii care acum sunt în vizorul DNA, semnau un comunicat de presă în care vorbeau despre cum au „luat act, cu surprindere, despre regretabilul incident petrecut cu foarte puțin timp în urmă, în care un angajat al instituției noastre a amenințat o cunoscută jurnalistă de investigații.”

”Pe această cale, conducerea instituției se delimitează de astfel de acțiuni și afirmă faptul că nu va tolera niciodată comportamente de acest tip din partea niciunui membru al comunității academice”, mai arăta documentul.

Sursă Foto: Gov.ro

Citește și:
Rectorul și prorectorul Academiei de Poliție, sub control judiciar. Comunicat DNA: Cum au pus în scenă intimidarea jurnalistei Emilia Șercan
Jurnalista Emilia Șercan: Am primit un mesaj de amenințare cu moartea. De trei săptămâni public în mod constant informații despre tezele de doctorat plagiate de la Academia de Poliție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

INTERVIU Liana Aldea, absolventă de “Științele ale Educației”, a doua facultate, a luat 10 la Titularizare 2021, dar nu are niciun post de educatoare pe perioadă nedeterminată în tot județul Argeș: Speram să mă liniștesc anul acesta, să reușesc să mă titularizez și singura mea grijă să fie să îmi fac activitatea la grădiniță cât mai bine, nu să mă gândesc că mai vine încă un examen

Liana Aldea a luat nota 10 la examenul de Titularizare anul acesta, dar în județul Argeș nu există niciun post titularizabil pentru disciplina educatoare, susține aceasta într-un interviu pentru EduPedu.ro.…
Vezi articolul