Granturi în valoare de 1 milion de lei pentru proiecte ale instituțiilor de învățământ și ONG-urilor care doresc să rezolve probleme în educație. Care sunt criteriile de jurizare

7.527 de vizualizări
Foto: © Iakov Filimonov | Dreamstime.com
Prima ediție a programului de granturi se va desfășura în perioada noiembrie 2021 – iulie 2022 și va avea un buget total de 1.000.000 lei, potrivit comunicatului Fundației Nouă ne pasă, primit de Edupedu.ro. Suma se va împărți în 9 apeluri de proiecte lunare a câte 111.000 lei fiecare. Apelul aferent lunii noiembrie s-a lansat și poate fi accesat pe pagina nouanepasa.ro/granturi.

„Fundația Nouă ne pasă, ce activează în domeniul educației din 2012, își lărgește aria de intervenție prin programul de Granturi Nouă ne pasă, un instrument de sprijin financiar pentru organizațiile non-guvernamentale și instituțiile de învățământ ce doresc să rezolve probleme în educație”, potrivit organizatorilor.

  • Programul de granturi marchează trecerea într-o nouă etapă a Fundației Nouă ne pasă, în care aceasta poate oferi suport financiar, bune practici și mentorat pentru organizațiile mici și medii și pentru instituțiile de învățământ, potrivit comunicatului.

De asemenea, programul este și un răspuns la probleme sistemului educațional, ce pot fi cel mai bine deservite de actorii de la firul ierbii, ce-și cunosc comunitatea și nevoile ei. Fundația Nouă ne pasă lansează, așadar, un fond de investiții sociale, unde randamentul așteptat din partea câștigătorilor este creșterea nivelului de educație în comunități neglijate prin modele testate sau inovatoare de intervenție, cu impact măsurabil, potrivit sursei citate.

„În cei 9 ani de la lansarea programelor noastre pentru educație am întâlnit multe organizații care acționează în aceleași direcții ca și noi. Cu unele dintre acestea am încheiat parteneriate, dar suntem siguri că există multe alte inițiative despre care încă n-am aflat și care probabil au nevoie de susținere pentru a-și atinge obiectivele. Dincolo de invitația de a aplica pentru finanțare, programul de granturi este o invitație de a acționa împreună. Ne adresăm tuturor celor care nu rămân indiferenți la situația cu care se confruntă educația. Cu cât vom fi mai mulți, cu atât vom fi mai convingători”, a declarat Tudor Vlad, Director Executiv Fundația Nouă ne pasă.

Detalierea programului de Granturi Nouă ne pasă

În cadrul ediției 2021 – 2022 vor putea aplica pentru finanțare organizații non-guvernamentale cu venituri mai mici de 500.000 Ron/an, cu minim 1 an vechime și instituții de învățământ. Suma maximă care poate fi accesată de un aplicant în unul dintre cele 9 apeluri este de 60.000 lei, iar perioada de implementare a unui proiect finanțat nu poate depăși 9 luni de zile. Depunerea proiectelor se va realiza exclusiv online prin intermediul site-ului nouanepasa.ro/granturi.

Criterii de jurizare

Proiectele cu șanse de câștig vor trebui să adreseze o problemă specifică a unui grup de beneficiari dezavantajați, să propună o metodă de rezolvare eficientă și scalabilă, cu impact ce poate fi măsurat în mod obiectiv. Organizațiile aplicante trebuie, de asemenea, să fie ancorate și recunoscute în comunitatea vizată, să dovedească o posibilitate operațională de implementare a proiectului, să propună o echipă capabilă și să aibă capacitate de monitorizare și raportare.

Pentru mai multe detalii, Ghidul Aplicantului este disponibil aici.

__________

Creată în 2012, cu denumirea Fundația eMAG pentru educație, și redenumită în 2021, Fundația Nouă ne pasă s-a născut din dorința de a sprijini procesul educațional al copiilor și tinerilor din România, în sensul extins al termenului: accesul la studii, susținerea performanței, cultivarea unor valori autentice. Prin programele dezvoltate urmărim să creștem șansele fiecărui copil sau tânăr printr-un proces de formare concludent, adaptat nevoilor și intereselor lui. Alături de parteneri, profesori și învățători, promovăm folosirea unor metode pedagogice adaptate fiecărui copil și cultivăm creativitatea și libertatea de gândire.

Foto: © Iakov Filimonov | Dreamstime.com /  Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Primele manuale câștigătoare la licitația din 2023 a Ministerului Educației / Horia Corcheș, profesor, autor: Manualul de Limba și literatura română clasa a VI-a a primit punctaj maxim, am pus accent pe dezvoltarea gândirii critice, sarcini care încurajează elevii să analizeze diferite situații de comunicare și să-și formuleze propriile opinii (P)

Profesorii își pot alege deja manuale pentru anul școlar 2023-2024. Ministerul Educației a încheiat licitația pentru o parte dintre acestea, urmează să fie și altele anunțate. Din 11 iulie se…
Vezi articolul

USR, scrisoare deschisă către Ecaterina Andronescu: implementați Programul Școala după Școală cu finanțare de la buget cu prioritate pentru elevii în situație de risc educațional, extindeți Masa caldă în școli, recunoașteți Fenomenul Brăila

Senatoarele USR Florina Presadă și Silvia Dinică i-au transmis ministrului Educației o scrisoare deschisă, în urma rezultatelor de la Evaluarea Națională și de la Bacalaureat. USR îi cere Ecaterinei Andronescu…
Vezi articolul