Guvernul acordă stimulente financiare pentru cei peste 1.200 de elevi cu media 10 la examenele naționale – hotărâre adoptată

508 vizualizări
SURSA: Freepik.com

Guvernul a adoptat, joi, hotărârea de guvern prin care se acordă stimulente financiare elevilor cu media 10 la examenele naționale. Potrivit Ministerului Educației, este vorba de peste 1.200 de elevi, dintre care 892 de absolvenți de gimnaziu cu 10 la Evaluarea Națională și 315 liceeni cu 10 la Bacalaureat.

MEC precizează:

 • “cuantumul acordat fiecărui elev cu  media generală 10 la EN VIII este de 1.000 de lei, în timp ce fiecare absolvent de liceu va primi 3.000 de lei pentru performanța de a finaliza examenul cu „10 pe linie”.

Opt dintre cei 315 candidați cu media generală 10 la examenul național de bacalaureat au susținut testul de maturitate în sistem german.

Lista nominală a beneficiarilor și modalitatea de acordare urmează a fi aprobate prin ordin al ministrului Educației și Cercetării.

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii
 1. Revenire.
  Comentariul anterior era dedicat altui subiect, respectiv “Guvernul a adoptat ordonanța prin care părinții primesc zile libere plătite pentru a supraveghea copilul, când școala trece online”
  Imi cer scuze pentru postarea lui aici.
  Sa recompensezi cativa copii exceptionali dintr-o generatie este cu adevarat un lucru laudabil.

 2. Evident ca da.
  Doar nu da de la el din buzunar!
  Tare mult mi-as dori sa vad cati din membrii acestui guvern sau din toate cele anterioare au platit vreun salariu cuiva in viata lor.
  As vrea sa il vad pe unul din asta care emite astfel de ordonante cretine cum are planificata o activitate la el la companie si dintr-o data intra copilul unui angajat on-line!
  Pune totul in stand-by pana merge copilul angajatului la scoala?
  Cum justifica intarzierea in fata clientilor pentru care era programata activitatea respectiva?
  Si la final de luna cum plateste salariile?
  As introduce pentru persoanele care au acces la astfel de reglementari obligativitatea de a fi lucrat in economia reala si de a fi platit macar un salariu unui angajat.
  Cred ca ar intelege mult mai bine cum stau lucrurile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Sindicatele din educație, despre creșterile cu aproape 300% ale salariilor profesorilor prezentate de ministrul muncii: Sunt cifre eronate. Ne simțim folosiți în campania electorală

“Ministrul Muncii prezintă în spațiul public cifre eronate privind creșterile de salarii din educație”, anunță Federația Sindicatelor Libere din Învățământ. Reacția FSLI, unul dintre cele două mari sindicate din învățământul…
Vezi articolul