În Bistrița școlile rămân deschise, deși rata de infectare a trecut de 3 la mie, anunță Prefectura Bistrița-Năsăud

5.478 de vizualizări
Școlile rămân deschise în municipiul Bistrița, deși rata de infectare a trecut de 3 la mie, anunță Prefectura Bistrița-Năsăud, potrivit celei mai recente hotărâri a Comitetului județean pentru Situații de Urgență. Instituția Prefectului a clarificat pe Facebook acest lucru, printr-un răspuns la întrebarea unei persoane. Unitățile de învățământ se închid punctual, acolo unde sunt cazuri de infectări și unde există solicitări din partea școlilor, pe baza anchetelor epidemiologice.

“Școlile sunt în continuare deschise, mai puțin cele pentru care s-a impus introducerea scenariilor roșii/portocalii anterior”, se arată în răspunsul instituției.

Hotărârea CJSU prevede măsurile clasice pentru acest nivel de infectare, mai puțin cele privitoare la școli.

“Întrucât în această unitate administrative-teritorială, în ultimele 14 zile, incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu CoVid-19 este mai mare decât 3/1000 de locuitori, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud a adoptat Hotărârea nr. 59/ 27.10.2020.

Prin această hotărâre:

– se suspendă activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc;

– purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise;

– activitatea restaurantelor şi cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă doar pentru clienţii cazaţi în unităţile de cazare;

– în situaţia în care activitatea operatorilor economici este restricţionată sau închisă, se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective;

– se interzice organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte.

Măsurile vizează toate localitățile componente ale municipiului Bistrița (Ghinda, Sărata, Sigmir, Slătinița, Unirea, Viișoara).

Aceste măsuri intră în vigoare începând cu data de 28 octombrie 2020″, prevede documentul.

Ordinul comun Nr. 5487/1494/2020 – al Ministerului Educației și Cercetării și al Ministerului Sănătății – privind organizarea activității în cadrul unităților / instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 prevede aceste scenarii. În București și în alte peste 300 de localități cursurile au fost suspendate la depășirea ratei de 3 la mie.


2 comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like