În Franţa şi Belgia începe şcoala, deşi există încă probleme şi incertitudini

632 de vizualizări
Școala în Franța / Foto: Captură Facebook.com – Ministerul francez al educației
În majoritatea ţărilor europene, anul şcolar începe în septembrie. Copiii şi adolescenţii au scăpat mai repede de izolare şi s-au reîntâlnit cu colegii în Germania, Irlanda de Nord şi Scoţia încă din august, iar luna aceasta primii care vor intra din nou în clase vor fi elevii francezi şi belgieni, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Prima zi de şcoală în Franţa şi Belgia este marţi, însă şcolile nu mai sunt ca înainte de epidemia de coronavirus. Ca şi în Grecia, Serbia sau Bosnia-Herţegovina, clasele au mai puţini copii, măştile sunt obligatorii pentru cei mai mari de 11-12 ani, iar orele sunt mai scurte. Autorităţile încearcă astfel să împiedice formarea unor focare de epidemie în instituţiile de învăţământ.

În Franţa sunt 12,4 milioane de elevi. Profesorii îi aşteaptă purtând la rândul lor măşti de protecţie. Copiii nu vor scăpa de acestea nici în pauze sau în timpul activităţilor în aer liber. În schimb, în recreaţii şi în spaţiile închise nu va mai fi obligatorie distanţarea.

VIDEO Cum s-a desfășurat școala, în timpul verii, în Franța:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Sorin Cîmpeanu se contrazice și îi acuză de politicianism pe cei care critică eliminarea burselor sociale de 200 de lei pentru liceenii din sate care învață în altă localitate, pe care tot ministrul le-a introdus la începutul anului / Atunci prezenta cu aplomb faptul că bursa nu este condiționată de venit / Niciun cuvânt despre cum 180.000 de elevi de clasa a V-a nu mai pot primi burse de merit

Ministrul Educației nu mai este de acord cu el însuși și cu măsura propusă în urmă cu 9 luni, când a introdus bursele sociale și pentru liceenii din mediul rural…
Vezi articolul

Condițiile ce însoțesc reluarea școlii vor fi păstrate “o anumită perioadă de timp”: Dacă după 1-2 săptămâni cifrele sunt îmbucurătoare, putem să discutăm alte criterii mai permisive – ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila

“Aș recomanda tuturor să păstrăm regulile pe care le avem inclusiv pe școală o anumită perioadă de timp, măcar să avem o consecvență, o predictibilitate. Dacă constatăm după 7, 10…
Vezi articolul