Încă 6 școli și grădinițe din Timișoara trec online din cauza frigului din clase / Inspector Școlar: ”Am solicitat o verificare cu termometrul a situației temperaturilor de la unitățile de învățământ unde au scăzut temperaturile în clase”

1.119 vizualizări
Foto: World Vision România
În total, elevii din 8 licee, școli și grădinițe din Timișoara învață de miercuri de acasă pentru că este prea frig în clase, iar furnizorul de agent termic nu reușește să-și plătească datoriile prea mari acumulate, scrie opiniatimisoarei.ro.

Ieri, 2 licee din Timișoara au decis să își lase elevii să învețe online din cauză că era prea frig în clase. În unele săli, temperaturile erau sub 10 grade.

Peste 1.200 de elevi de la Colegiul ”Henri Coandă” şi de la Liceul de Arte Plastice au trecut în sitem online, marți, din cauza frigului din sălile de clasă.

”Am solicitat o verificare cu termometrul a situației temperaturilor de la unitățile de învățământ unde sunt semnale că sunt probleme cu agentul termic. Am fost contactat de șase directori și, în urma discuțiilor, ei au constituit Consiliu de Administrație în fiecare unitate pentru a lua decizia trecerii online”, a explicat pentru opiniatimisoarei.ro, Cosmin Hogea, inspector general adjunct al IȘJ Timis.

În acest moment, în județul Timiș sunt 197 de clase online, adică 6.242 elevi, multe au trecut online din cauza cazurilor de Covid-19.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Timișoara, citat de Agerpres, Primăria a adresat, marţi seara, un nou apel Guvernului pentru susţinere financiară, în contextul exploziei preţurilor de pe piaţa energiei, pentru a putea asigura furnizarea agentului termic abonaţilor din sistemul centralizat de încălzire, în condiţiile în care Colterm este în insolvenţă din toamnă şi niciun furnizor de energie nu mai vrea să livreze marfa în avans.

Clădirile în care îşi desfăşoară activitatea aceste licee au instalaţii vechi, unele montate chiar în anii ’60, mai subliniază Primăria.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Decizia conducerii PNL: Sebastian Burduja va fi numit ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării, Marcel Boloș rămâne la Fonduri Europene / Cine este liberalul propus ministru responsabil cu Cercetarea

Conform informațiilor G4Media, liderii PNL au decis joi după-masă, în cadrul Biroului Executiv, să-l nominalizeze pe Sebastian Burduja pentru portofoliul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării, deși pentru acest minister era…
Vezi articolul
Repartizarea copiilor în clasa pregătitoare - costul standard pe elev

Școala să fie ultima închisă, cum se întâmplă în Franța sau în Anglia. Am fost și eu de acord cu scenariul galben pentru școli când municipiul a intrat în roșu – inspectorul școlar din județul care a decis în premieră menținerea deschisă a școlilor la atingerea incindenței de 3 la mie

“Atunci când Bistrița a intrat în scenariul roșu, am fost și eu de acord cu scenariul galben pentru școli fiindcă informațiile venite de la conducerea Direcției de Sănătate Publică arătau…
Vezi articolul