Incendiu la o școală din București, marți seară / Viceprimar: Nicio firmă „declarată câștigătoare” a lucrărilor din sectorul 3 nu ar respecta norme minime de siguranță

2.088 de vizualizări
Un incendiu a izbucnit, marţi seara, la Şcoala nr. 54 din București, unde senzorii de fum erau dezactivaţi pe perioada lucrărilor care se efectuează la această unitate, personalul şcolii a fost prompt, iar clădirea a fost evacuată “într-un timp record”, a anunţat viceprimarul Sectorului 3 Lucian Judele, citat de Agerpres.

Acesta, reprezentant USR, a scris pe Facebook, adresându-i-se primarului PSD al Sectorului 3 Robert Negoiță, că “am avut un incendiu la Şcoala 54 din Sectorul 3. (…) Pe perioada lucrărilor din şantier, senzorii de fum sunt dezactivaţi, iar incendiul este descoperit cu întârziere. Aceasta înseamnă că timpul de evacuare pe care îl au la dispoziţie elevii şi profesorii este cu mult redus. Singurele justificări vehiculate sunt cele legate de lipsa banilor sau a sosirii lor cu întârziere. Domnule primar, când vine vorba de prevenirea tragediilor, ar trebui găsiţi bani cu prioritate!”

Viceprimarul a susținut, totodată, că nicio firmă “declarată câştigătoare” a lucrărilor din sectorul 3 nu ar respecta “normele minime de siguranţă”. 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Un profesor de inginerie seismică ar fi hărțuit sexual mai multe studente condiționând promovarea examenelor de favoruri. A fost eliminat din comisiile de examinare și cercetat acum de Universitatea Transilvania din Brașov / Rectorul Abrudan: Evident că m-a șocat toată chestiunea asta

Două studente de la Facultatea de Construcții l-au reclamat pe profesorul de la catedra Rezistența Materialelor, conf. dr. ing. Florin Marius Botiș, că ar fi încercat să obțină favoruri sexuale…
Vezi articolul

Daniel David, rectorul Universității Babeș-Bolyai, mesaj pentru elevii de liceu: Dacă planul tău de viață e în străinătate, atunci e ok să faci facultatea afară, altfel nu recomand

“Merită să studiezi și să obții o licență de facultate în străinătate doar dacă te vezi locuind și muncind ulterior acolo”, susține Daniel David, rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, într-un…
Vezi articolul

Studenții SNSPA învață în format online până la finalul semestrului II, adică până în 3 iunie, a decis Senatul Universității / Examenele se vor susține cu prezență fizică, iar SNSPA va veni în sprijinul studenților pentru a găsi soluții pentru cazarea acestora

Senatul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) a adoptat, în ședința din 18 martie 2022, hotărârea privind modalitatea de desfășurare a cursurilor în semestrul al doilea, până la…
Vezi articolul

Ligia Deca s-a răzgândit: Va face publice legile Educației când vor intra în proces de avizare interministerială, pentru a fi aprobate de către Guvern / Inițial anunțase că legile vor fi “repuse în transparență după dezbaterea publică”

Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat că “în momentul în care proiectele legilor Educației vor intra în acest proces de avizare interministerială, pentru a fi apoi aprobate de către Guvern,…
Vezi articolul