Încep lucrările de reabilitare la corpul Şcolii Gimnaziale nr. 2 din Piatra-Neamț, anunță Primăria, după 2 ani de la prăbușirea tavanului fals într-o sală de clasă

125 de vizualizări
Foto: Florentina Moise – Facebook.com
„Săptămâna aceasta demarăm lucrările de reabilitare la corpul C2 al Şcolii Gimnaziale nr. 2″, a declarat primarul municipiului Piatra-Neamţ, Adrian Vasile Niţă, scrie ZiarPiatraNeamt. Contractul a fost atribuit în data de 19 martie, iar lucrările ar trebui să fie finalizate în august, potrivit estimărilor Primăriei. Este vorba despre clădirea unde în urmă cu doi ani a căzut tavanul fals într-o clasă unde elevii din clasa a II-a urmau să susțină Evaluarea Națională. Nimeni nu a fost rănit. De atunci, programul a fost reconfigurat, iar cursurile s-au desfăşurat în două schimburi.

„Săptămâna aceasta demarăm lucrările de reabilitare la corpul C2 al Şcolii Gimnaziale nr. 2″, a spus primarul Adrian Vasile Niţă. Licitația a fost câștigată de o firmă în data de 19 martie, potrivit anunțului din SEAP, platforma unde se desfășoară și pot fi urmărite licitațiile publice.

Primăria municipiului Piatra-Neamţ a alocat trei milioane de lei pentru lucrări de reabilitare a Şcolii 2.

În urmă cu doi ani, tavanul unei săli de clasă s-a prăbuşit, când nu se afla nimeni în sală. De atunci programul școlii a fost modificat, iar elevii au învățat în două schimburi.

„Voi urmări cu atenţie desfăşurarea lucrărilor, pentru ca acestea să fie realizate la timp şi la standarde ridicate. Am stat de vorbă cu câștigătorul licitației și în cazul în care nu vor fi descoperite vicii sau probleme ascunse termenul de finalizare va fi în luna august, așa încât elevii să poate începe aici noul an școlar”, a declarat primarul municipiului Piatra-Neamţ, Adrian Vasile Niţă într-o postare pe rețelele sociale.

Potrivit caietului de sarcini, termenul de finalizare este de 12 luni, iar lucrările proiectate constau în:

  • recompartimentare clădire din care să rezulte 8 săli de clasă, 1 sală sport, 1 clădire anexă
  • practicarea a 4 goluri de 2.00/2.05m pentru ferestre pe cele două fațade laterale, în vederea creșterii suprafeței vitrate(iluminat natural), conform normativelor DSP.
  • anvelopare cladire pe interior, cu vată bazaltică
  • schimbare tâmplărie și restaurare elemente originale
  • reabilitare rețea instalații termice
  • reabilitare rețea apă caldă menajeră
  • montare ventiloconvectoare
  • reabilitare instalații electrice interioare – iluminat și prize
  • reparații finisaje interioare și zugrăveli
  • alte lucrări de finisaje
  • construire corp anexă pentru echipamente HVAC si CT cu Sc= 24 mp
  • montare planșeu metalic RF, ancorat in zidaria existentă
  • reparații șarpantă – cu înlocuire de elemente degradate
  • învelitoare de tablă prefălțuită
Informații de context

În mai 2023, tavanul unei săli de clasă a Şcolii 2 Piatra-Neamţ s-a prăbuşit cu câteva ore înainte ca elevii să intre la cursuri. Nimeni nu a fost rănit.

Angajații Școlii Gimnaziale nr. 2 Piatra-Neamț au găsit tavanul prăbușit dintr-o clasă unde elevii de clasa a II-a urmau să dea Evaluarea Națională, scria Mesagerul de Neamț. Directoarea școlii a anunțat amânarea testului cu câteva ore. Elevii aveau programată Evaluarea Națională la Limba română – citit.

Stela Andrei, directoarea școlii, a anunțat la prima oră autoritățile și a luat decizia evacuării clădirii în care învață copii din 5 clase de pregătitoare și o clasă de a II-a.

Școala Gimnazială nr. 2 este una dintre cele mai mari din municipiul Piatra-Neamț, cu peste 1.000 de copii.

Citește și:
S-a prăbușit o bucată din tavanul fals al unei clase, la o școală din Piatra Neamț, unde elevii din clasa a II-a urmau să susțină Evaluarea Națională


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Votul de la 16 ani pentru alegerile locale și europarlamentare, solicitat de Federația Tinerilor din Constanța, după ce Florin Cîțu s-a declarat de acord cu așa ceva: Să fie inclus în discuțiile pentru revizuirea Constituției

Federația Tinerilor din Constanța salută declarația făcută de președintele Senatului Florin Cîțu, care a răspuns luni că ar fi de acord cu reducerea vârstei necesare pentru a vota la 16…
Vezi articolul

LISTA Un liceu și o grădiniță din Capitală au intrat de azi în scenariul roșu, iar alte 8 unități de învățământ, în scenariul galben, a decis Comitetul pentru Situații de Urgență

Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență a decis modificarea scenariului de funcționare pentru 10 unități de învățământ, după prima săptămână de școală. Prefectura Capitalei a dat un comunicat, primit…
Vezi articolul

Raport intern al Universității Columbia din SUA: instituția nu a fost pregătită să combată antisemitismul din campusuri – mulți studenți nu au știut cui să spună despre hărțuire, unii profesori și angajați au minimizat îngrijorările

O comisie internă a subliniat vineri într-un raport eşecurile prestigioasei universităţi private newyorkeze Columbia de a combate antisemitismul în cursul valurilor de manifestaţii care au zguduit campusul în timpul războiului…
Vezi articolul

Motivarea absențelor elevilor din București, recomandată de Inspectoratul Școlar al Capitalei și Ministerul Educației, pentru zilele de 20-21 ianuarie, dacă nu au putut ajunge la școală din cauza grevei STB

Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar București au transmis într-un comunicat de presă comun că le recomandă școlilor „motivarea absențelor elevilor care, în urma grevei angajaților Societății de Transport București din…
Vezi articolul

Salvați Copiii: ”Fenomenul mamelor minore este unul cronicizat în România, fiind afectate în principal fetele cu acces îngreunat la educaţie şi sănătate”/ Președintele Klaus Iohannis a promulgat recent legea prin care elevii de clasa a VIII-a vor face la ore educație pentru sănătate doar cu acordul părinților

Peste 700 de adolescente din judeţul Iaşi au devenit mame în anul 2020, potrivit organizaţiei Salvaţi Copiii, în timp ce în România unul din zece nou-născuţi provine din mame adolescente,…
Vezi articolul
directoare Liceul Lazar

Aproape 250 de elevi de la clasa a XII-a merg doar 3 zile pe săptămână fizic, la școală, pe un orar flexibil “de tip american“, în care mai fac doar materiile pentru Bac. Proiectul pilot de la Colegiul “Gheorghe Lazăr”, caracterizat de directoare după un semestru și jumătate de aplicare: Elevii vin cu plăcere la ore, nu mai sunt stresați

În septembrie 2021 Colegiul Național ”Gheorghe Lazăr” a devenit “școală pilot“ prin ordin al ministrului Educației, proiect prin care, în semestrul al II-lea, elevii de clasele a XII-a vor face…
Vezi articolul