Începând de astăzi, se deschid cluburile sportive școlare și liceele cu program sportiv, unde elevii își pot relua antrenamentele și participările la competiții – anunță Ministerul Educației

2.765 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
Începând de azi, 29 iunie 2020, pot fi reluate activitățile sportive (antrenamente/participare la competițiile oficiale) în cadrul cluburilor sportive școlare și a liceelor și școlilor gimnaziale cu clase cu program sportiv. Ministerul Educației anunță că a stabilit cadrul pentru reluarea activităților, cu respectarea prevederilor Ordinului comun dintre Ministerul Tineretului și Sportului și Ministerul Sănătății 619/1077 din 12.06.2020.

Decizia a fost luată după o întâlnire de lucru între Monica Anisie, ministrul educației și cercetării, și Ionuț Stroe, ministrul tineretului și sportului.

“Deschiderea CSS-urilor și a LPS-urilor a fost unul dintre cele mai dezbătute subiecte în ultima perioadă cu oamenii din lumea sportului și mă bucur că am reușit acum să facem și acest pas”, a declarat Ionuț Stroe, ministrul tineretului și sportului.

Comunicatul integral la Ministerului Educației:

Întâlnire de lucru între Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Tineretului și Sportului: Cluburile Sportive Școlare (CSS) și Liceele cu Program Sportiv (LPS) își reiau activitatea

Astăzi, 29 iunie, la sediul Ministerului Tineretului și Sportului, a avut loc o întâlnire de lucru între Monica Anisie, ministrul educației și cercetării și Ionuț Stroe, ministrul tineretului și sportului.

Ministerul Educației și Cercetării a stabilit cadrul pentru reluarea activităților în unitățile de învățământ cu program sportiv suplimentar (cluburi sportive școlare) și cele cu program sportiv integrat (liceele și școlile gimnaziale cu clase cu program sportiv).

Începând de azi, 29 iunie 2020, pot fi reluate activitățile sportive (antrenamente/participare la competițiile oficiale), cu respectarea prevederilor Ordinului comun dintre Ministerul Tineretului și Sportului și Ministerul Sănătății 619/1077 din 12.06.2020.

La această întâlnire au participat și reprezentanții federațiilor sportive – sporturi de echipă: Gheorghe Vișan – Federația Română Volei, Alexandru Dedu – Federația Română de Handbal și Alin Petrache – Federația Română de Rugby.

„Mă bucur că putem să facem acest anunț, al reluării activităților în unitățile de învățământ cu program sportiv integrat și suplimentar, întrucât sportul deține un rol esențial în dezvoltarea armonioasă a  copiilor noștri. Au fost multe discuții referitoare la acest subiect, însă deciziile noastre au avut tot timpul în prim-plan siguranța copiilor și a tinerilor. De aceea, sunt încrezătoare că în urma acestui dialog deschis cu Ministerul Tineretului și Sportului se vor concretiza proiecte importante pentru tinerii care vor să facă sport, proiecte pe care le vom anunța curând”, a declarat Monica Anisie, ministrul educației și cercetării.

„Doresc să mulțumesc Ministerului Educației și Cercetării și doamnei ministru, Monica Anisie, pentru deschiderea și înțelegerea pe care ne-au arătat-o. Deschiderea CSS-urilor și a LPS-urilor a fost unul dintre cele mai dezbătute subiecte în ultima perioadă cu oamenii din lumea sportului și mă bucur că am reușit acum să facem și acest pas!  Sunt sigur că și colegii de la Ministerul Educației și Cercetării vor reuși să gestioneze foarte bine această situație, la fel de bine cum au reușit să  organizeze desfășurarea în siguranță a examenelor de evaluare națională și bacalaureat pentru sutele de mii de copii. Am dorit să îi avem alături de noi la discuția de astăzi și pe reprezentanții câtorva federații sportive naționale, pentru a exista acel dialog constructiv care să ne ofere și soluții, dar și viitoare parteneriate legate de competițiile sportive școlare. Mă bazez foarte mult pe ajutorul Ministerul Educației și Cercetării și, fără a exagera, doresc să spun că în ce privește relansarea sportului de masă în România, Ministerul Educației și Cercetării este principalul nostru partener. Creșterea numărului orelor de sport și a numărului celor ce fac sport, precum  și crearea unor competiții sportive atractive, care să implice cât mai multe școli și elevi de diferite vârste, sunt pariul nostru, al celor două ministere”, a declarat Ionuț Stroe, ministrul tineretului și sportului.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cifre contradictorii. INSP și GCS dau cifre diferite pentru rata de infectare în toate județele cu număr mare de cazuri. INSP spune că Bucureștiul a trecut de duminică de rata de infectare 3 la mie, GCS anunța 2,66 pentru luni

Rata de infectare cu coronavirus a trecut de 3 la mia de locuitori în București încă de duminică, potrivit Institutului Național de Sănătate Publică (INSP). De la acest prag, școlile…
Vezi articolul

Marcel Ciolacu: Este evident că am avut o criză socială îndreptățită cu profesorii și atunci vom găsi soluții ca să acoperim suma. Noua lege a salarizării o să vină cu reguli de performanță. Nu înseamnă numai măriri de salariu

„Este evident că am avut o problemă, o criză socială îndreptățită cu profesorii și atunci vom găsi soluțiile ca să acoperim această sumă. Impactul bugetar este de 2 miliarde, 2…
Vezi articolul

La simulările pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat 2024 lucrările vor fi scanate în clasă și corectate pe platforma digitalizată, anunță Ligia Deca

Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat generalizarea evaluării digitalizate începând cu simulările pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat 2024, într-un mesaj pe pagina oficială de Facebook: „Lucrările tuturor elevilor care vor…
Vezi articolul

Diriginții nu fac suficiente ore de consiliere în carieră cu elevii pentru că sunt supraîncărcați cu sarcini birocratice și pentru că nu există destule cursuri gratuite de formare sau stimulente / Nu toți elevii din învățământul gimnazial și liceal au acces la un consilier, ci doar ocazional – studiu

Au fost identificate 24 de cauze care contribuie la problema lipsei orelor de consiliere cu elevii în școlile din toată țara, arată studiul de impact, “Evaluarea sistemului de consiliere și…
Vezi articolul

Ministrul Educației: Procesul de aderare a României la OCDE va aprofunda cooperarea, nu doar din perspectiva accesului la date de înaltă calitate, ci și a expertizei organizației care acoperă întreg procesul de elaborare a politicilor publice – de la diagnosticare până la implementare

Moment important pentru dezvoltarea învățământului românesc, transmite ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, într-un comunicat cu ocazia lansării negocierilor de aderare a României la OCDE, anunțate pe 25 ianuarie. Reamintim că OECD…
Vezi articolul