Începe construirea celei mai moderne școli pentru copiii cu nevoi speciale, la Cluj. Proiectul va fi finanțat din fonduri europene

1.136 de vizualizări
Scoala pentru copiii cu nevoi speciale / Foto de proiect: Consiliul Judetean Cluj
Începe construirea, cu fonduri europene, a celei mai moderne şcoli speciale din ţară. Aceasta va dispune, în premieră pentru România, de o grădină senzorială amplasată pe clădire şi de un bazin propriu destinat hidroterapiei, a anunțat marți Consiliul Județean Cluj într-un comunicat de presă, potrivit Agerpres.

Școala specială se va numi Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă, iar investiția se ridică la peste 14 milioane de lei.

Noul sediul va dispune, în premieră pentru România, de o grădină senzorială amplasată pe acoperiş precum şi de un spaţiu special destinat hidroterapiei.

De asemenea, va exista și o zonă dedicată specialiştilor din cadrul instituţiei, special concepută pentru prevenirea apariţiei sindromului burnout sau sindromului de epuizare profesională.

În ceea ce priveşte spaţiul exterior, va fi amenajat un loc de joacă şi pentru activităţi în aer liber, spaţiul verde urmând a fi complet reamenajat, inclusiv prin replantarea de noi arbori.

Lucrările vor începe în perioada imediat următoare şi au o durată de execuţie de maxim 24 de luni de la data emiterii ordinului de începere.

Consiliul Județean Cluj precizează că proiectul european vizează, în principal, “demolarea corpurilor de clădire existente și realizarea pe acest amplasamant a unui corp nou, respectiv modernizarea unuia dintre corpurile actuale și amenajarea spațiului exterior. Noul corp de clădire ce urmează a fi edificat va avea un regim de înălțime P+3E și va fi structurat pe trei zone de funcțiuni distincte”.

“Zona 1 va cuprinde spațiile administrative și medicale, în timp ce în zona 2 se vor afla cele aproximativ 32 de săli de clasă și laboratoare, spațiile adiacente acestora și grupurile sanitare. În ceea ce privește zona 3, aceasta va fi compusă din blocul alimentar, format din bucătarie și sala de mese, precum și din spatiile pentru activități sportive și de terapie”, se arată în comunicatul de presă al instituției.

Valoarea lucrărilor este de 14.160.963 lei fără TVA. “Acestea vor începe în perioada imediat următoare și au o durată de execuție de maxim 24 de luni de la data emiterii ordinului de începere”, spune Consiliul Județean.


2 comments
  1. Curiozitate. De ce 24 de luni?

    Sa va spun de ce curiozitate. Cat timp am lucrat in Gibraltar, sub ochii mei, in cca 8 luni au construit, si deschis o scoala imensa. 8 luni.

    Sa repet: 8 luni. Puteti si verifica. Va puteti imagina contractorul cat a umflat executia pentru bani? 24 de luni? Acolo sunt foarte multi bani trasi suplimentari.

    Mai bine ar fi contractata compania spaniola ce a construit scoala imensa din Gibraltar, va iesi mai repede si mai ieftin!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Monitor PNRR: Ministerul Educației a atins cele 2 jaloane de la finalul anului trecut și mai are peste 40 până în 2026, pentru reformele de 3,6 miliarde euro în Învățământ. A doua parte a programului de granturi pentru școlile cu abandon mare va fi cu burse pentru elevii din clasa a VIII-a, anunță Corina Atanasiu la lansarea proiectului de monitorizare

„Planul Național de Redresare și Reziliență dedică un capitol consistent educației (…), un capitol de 3.6 miliarde de euro. Acesta are 44 de jaloane și ținte care trebuie atinse până…
Vezi articolul

Reprezentanții elevilor, despre proiectul modificării ARACIP: Interesele unora primează în fața siguranței copiilor și în fața educației de calitate / Solicităm ministrului educației să retragă, de urgență, proiectul de hotărâre de guvern

„Consiliul Național al Elevilor dezaprobă ferm reorganizarea aberantă a ARACIP și susține că activitatea agenției trebuie să rămână independentă față de factorul politic sau de interesele obscure” și cer retragerea…
Vezi articolul