Înscrierea la clasa pregătitoare 2019: Școala de circumscripție trebuie respectată și întreruptă ideea de rezidență la un prieten – Ecaterina Andronescu

8.598 de vizualizări
Foto: Pexels.com
“Școala de cartier este școala de cartier, copilul acolo trebuie să meargă, în circumscripția lui de domiciliu”, a declarat ministrul Educației. Ecaterina Andronescu a anunțat, într-o emisiune la Digi 24, că susține “întreruperea ideii de rezidență la un prieten, la cineva de acolo de unde e școala, unde consideră părintele că se realizează copilul lui, pentru că toate școlile trebuie să fie bune”.

Întrebată de expertul educațional Oana Moraru, fondator al unei școli private, ce poate să facă pentru a opri selecția “pe ochi frumoși” a copiilor în clasa pregătitoare, Ecaterina Andronescu a declarat: “Eu cred că școala de cartier este școala cartier și ea trebuie respectată. Deci întreruperea ideii de rezidență la un prieten, la cineva de acolo de unde e școala, unde consideră părintele că se realizează copilul lui, pentru că toate școlile trebuie să fie bune, toate școlile trebuie să aibă… profesorii de ciclu primar în Finlanda sunt cei mai bine plătiți. De ce? Pentru că acolo se dă startul copilului și este extrem de important“.

Ministrul aflat la al patrulea mandat nu a dat o soluție concretă, confruntată cu practica generalizată de a obține vize de flotant de către părinții care vor să își înscrie copiii la o școală chiar dacă nu este cea de circumscripție.

Școala de cartier este școala de cartier, copilul acolo trebuie să meargă, în circumscripția lui de domiciliu, după părerea mea. Dacă nu avem învățători care să facă ceea ce trebuie să facă pentru un copil cuprins în ciclul primar, atunci trebuie să plece învățătorul și copilul să rămână acolo“, a continuat Andronescu.

Amintim că în primăvară încep înscrierile la clasa pregătitoare pentru anul școlar 2019-2020. Părinții așteaptă, în perioada aceasta, ca Ministerul Educației să publice metodologia de înscriere la clasa pregătitoare, act care conține calendarul de înscriere la clasa pregătitoare 2019 și regulile de anul acesta.

 


5 comments
  1. Cum ar trebui procedat in cazul in care un copil nu este arondat la o scoala…dar este inscris la scoala respectiva si are un cadru didactic mai bine pregătit decât al unui copil arondat la aceeasi scoala , având un cadru didactic mai prost pregatit ?

  2. “profesorii de ciclu primar în Finlanda sunt cei mai bine plătiți” … Sper din tot sufletul ca e o greseala la transcriere si nu o greseala de gramatica a Ministrului Educatiei: este vorba de un adverb, deci corect este “cel mai bine platiti”.

  3. O mare prostie cu scolile de circumscripție. Adica sa duc copilul la 1 km departare cand am scoala la 200 de metri de casa……

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Să introduci camere de supraveghere în toate școlile fără consultarea profesorilor, părinților și elevilor „este, pur și simplu, o inepție” – directorul Asociației pentru Tehnologie și Internet, Bogdan Manolea, despre schimbările propuse de ministra Ligia Deca

Instalarea unor sisteme de supraveghere audio-video în toate școlile, „fără discriminare, fără acordul celor implicați”, reprezintă o măsură „clar neproporțională și în contradicție cu articolul 8 din Convenția Europeană privind…
Vezi articolul

Știință pentru copii și tineri: Ateliere de seismologie, nanotehnologie, crearea universului și mecanică cuantică, la Târgul de știință și educație de la Măgurele

Experimentul Planeterrella sau cum se formeaza aurora boreală și aurora australă. Ateliere de seismologie, nanotehnologie, crearea universului și mecanică cuantică. Sunt câteva dintre evenimentele cu care cercetătorii de la Măgurele…
Vezi articolul