Cel mai mare sindicat din Educație, apel la premier: inspectoratele le-au cerut deja școlilor să concedieze oameni ca să elibereze 4.000 de posturi

3.929 de vizualizări
FSLI îi cere premierului să anuleze ordinul semnat de fostul ministru Valentin Popa, prin care sunt reduse 4.000 de posturi în învățământ. Ministerul Educației a luat decizia concedierii oamenilor din învățământ fără consultarea sindicatelor, acuză Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI).

Deși ordinul nu a fost publicat în Monitorul Oficial, inspectoratele școlare le-au cerut deja școlilor să reducă peste 4.000 de posturi didactice de predare, didactic-auxiliare și nedidactice, se arată într-un comunicat al FSLI.

Să înțelegem că România nu își mai permite să plătească salariații din sistemul de învățământ preuniversitat și trebuie recurs la reduceri masive de posturi, fără consultarea sindicatelor?”, întreabă președintele FSLI, Simion Hăncescu.

FSLI reprezintă 54% din totalul salariaților din preuniversitar. Acesta este cel mai mare sindicat din învățământ și al doilea ce reacționează public pe această problemă, după ce dimineață un apel a venit și de la FSE Spiru Haret.

Organizația condusă de Hăncescu anunță că “o delegaţie a Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, formată din 25 de persoane, din cadrul Biroului Operativ şi Colegiului Naţional al Liderilor, a participat astăzi la discuţii cu secretarul de stat din Ministerul Educaţiei Naţionale, Florian Lixandru, şi cu director general al Direcţiei de Buget Finanţe Patrimoniu şi Investiţii MEN, Mihai Păunică. Federaţia noastră a cerut anularea de urgenţă a Ordinului 4884/2018, prin care 4 mii de posturi din unităţile de învăţământ vor fi reduse, precum şi remedierea problemelor apărute în programul de salarizare EDUSAL”.

FSLI a atenţionat Guvernul că, în cazul în care nu va interveni pentru anularea efectelor produse de aplicarea acestui ordin, va “recurge la orice mijloc pentru blocarea acestuia”.

Descarcă de aici adresa trimisă de FSLI către premier

Vezi aici documentul semnat de Valentin Popa

Sursa foto: pixabay

 

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Mircea Miclea, despre boicotul de la referendum: E o apatie socială. Posibil ca parte a electoratului să-și fi dat seama că a fost joc politic, ceea ce înseamnă maturizare

Participarea redusă la referendumul pentru redefinirea familiei are ca principală explicație “apatia socială”, spune pentru Edupedu.ro fostul ministru al Educației Mircea Miclea. Acesta respinge explicația neparticipării pentru minimizarea șanselor de…
Vezi articolul