Inspectoratele școlare au desemnat, până pe 17 noiembrie, o persoană responsabilă cu activitățile de educație juridică – document

6.989 de vizualizări
Foto: © Pressmaster | Dreamstime.com
Până pe 17 noiembrie, inspectoratele școlare au desemnat o persoană responsabilă cu activitățile de educație juridică, după cum se arată într-un document consultat de Edupedu.ro. Concret, este vorba despre o notă a Ministerului Educației cu privire la Metodologia de organizare și desfășurare a activităților de educație juridică.
  • Conform documentului Ministerului Educației, Metodologia de organizare și desfășurare a activităților de educație juridică se găsește pe site-ul Ministerului Justiției. Descarcă mai jos metodologia.

Având în vedere prevederile art. 5 din cadrul metodologiei, “La nivelul fiecărui inspectorat şcolar judeţean/ISMB este desemnată o persoană responsabilă cu activităţile de educație juridică, de regulă inspectorul școlar pentru știinţe socio-umane (…)”, după cum se arată în adresa primită de inspectoratele școlare.

Menționăm că articolul din metodologie la care face referire nota Ministerului Educației este, de fapt, articolul 11, nu articolul 5.

Articolul 11 – „La nivelul fiecărui inspectorat școlar județean/ISMB este desemnată o persoană responsabilă cu activitățile de educație juridică, de regulă inspectorul școlar pentru științe socio-umane. Persoana responsabilă cu activitățile de educație juridică reprezintă și persoană de contact în relația cu persoanele de specialitate juridică care au aderat oficial la obiectivele protocolului înscrise pe listele transmise. În acest sens, la nivelul fiecărui inspectorat școlar este făcută publică o adresă de e-mail de contact.”

Atribuțiile persoanei responsabile ci activitățile de educație juridică sunt următoarele, conform metodologiei:

Nota Ministerului Educației poate fi consultată mai jos:

Metodologia de organizare și desfășurare a activităților de educație juridică

Foto: © Pressmaster | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


2 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Disciplina „Educație pentru sănătate” trebuie introdusă obligatoriu în școli, cu un conținut adecvat vârstei, susține ministrul Sănătății / În proiectele legilor Educației, „Educația pentru sănătate” devine „temă” obligatorie în planurile-cadru și programa școlară, dar nu se precizează la ce clase se va preda

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a spus miercuri că disciplina ”Educație pentru sănătate” trebuie să fie predată obligatoriu în școli, cu un conținut adecvat vârstei: ”Până nu o să introducem ca…
Vezi articolul