Ioan-Aurel Pop candidează pentru un nou mandat de președinte al Academiei Române

344 de vizualizări
Ioan Aurel Pop / Foto: INQUAM Photos – Ilona Andrei
Ioan-Aurel Pop candidează pentru un nou mandat de președinte al Academiei Române, informează Agerpres. Adunarea Generală a Academiei Române s-a reunit marţi, în aula instituţiei, pentru a alege noul preşedinte.

Următoarea Adunare Generală pentru alegerea vicepreşedinţilor şi secretarului general se va desfăşura pe 4 mai.

Amintim că Ioan Aurel Pop a fost numit președinte al Academiei Române în 2018. Redactorul-șef G4media, Cristian Pantazi, amintea la momentul acela: „Rector al Universităţii Babeş Bolyai din Cluj, Ioan Aurel Pop a promovat constant un discurs naţionalist, cu accente protocroniste. Nu mai departe decât în luna februarie, Ioan Aurel Pop făcea direct apologia naţionalismului promovat agresiv de câteva ţări vecine, unde programa şcolară e modificată cu rapiditate pentru a pune accentul pe propaganda ideologică.”

Despre controversa Sputnik și pozițiile luate de Aurel Pop în trecut

La finalul anului trecut, site-ul de propagandă pro-rusă Sputnik a făcut un top al personalităților și al partidelor politice din România. Capete de afiș au fost trecute senatorul Diana Șoșoacă, Arhiepiscopul Tomisului ÎPS Teodosie și partidul AUR, însă nu lipsesc din acest clasament al favoriților propagandei ruse președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, europarlamentarul Cristian Terheș sau Liviu Dragnea. Mai multe detalii pe G4Media.

Ioan Aurel Pop, în februarie 2018, într-un interviu la Trinitas TV: „Uitați-vă ce se întâmplă şi mai aproape de noi, în Polonia, în Cehia, în Ungaria, cum reînvie aceste tradiții, inclusiv prin școală. Eu nu pledez pentru închiderea în sine și nici pentru naționalismul înțeles ca o apăsare și ca un egoism de tip etnico-național, Doamne fereşte!. Dar militez pentru demnitate în afirmarea propriilor valori. Dacă nu vom reuși să-i învățăm pe tineri să prețuiască valorile în mijlocul cărora s-au născut, atunci vor rămâne tot mai mulți în străinătate și vor crede că o școală din Elveția e mult superioară, deşi mulţi nu se adaptează”.

În 2016, Ioan Aurel Pop a caracterizat generaţia tânără, numită de el „generaţia Google, Facebook, SMS” ca fiind alcătuită din „oamenii lipsiți de cultură generală și de orizont artistic, oamenii capabili să rezolve doar probleme limitate, oamenii care nu mai au capacitatea să compare și să ia decizii în cunoștință de cauză”. (…) „Sunt oameni, în general, inteligenți, dar cu inteligența canalizată spre scopuri controlate de o elită malefică”.

În 2012, pe atunci rector al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Ioan Aurel Pop a declarat că în Consiliul general de atestare a diplomelor si titlurilor universitare (CNATDCU) nu se putea lua o decizie în cazul lui Victor Ponta pentru că acest organism nu are atribuții directe, fiind nevoie anterior de o analiză în comisiile de specialitate, formate din juriști. El a spus că în cazurile de plagiat se pronunță „organisme abilitate ale statului român”, el nefiind de acord cu „dezordini și indiscipline”.

Citește și:
EXCLUSIV Președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, îi numește „criminali de război” pe Putin și pe cei care au declanșat invazia din Ucraina: „Nu există nicio justificare, nici istorică, nici umană, nici politică” / „Nu cred că în România, propaganda Sputnik și altele au dat roade”

1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Andronescu 2009-2019. Când a desființat Școlile de Arte și Meserii: “liceele tehnologice sunt mai bine pregătite”. Când a văzut rezultatele la BAC 2019: “îi trimitem să învețe o meserie, pentru că nu ne naștem egali”

Anul acesta “îi trimitem pe cei care poate au mai puține abilități teoretice spre a învăța o meserie”, susține ministrul Educației despre absolvenții clasei a VIII-a care acum susțin Admiterea…
Vezi articolul