Iohannis la depunerea jurământului Guvernului PSD-PNL-UDMR: Toată lumea se așteaptă la investiții, autostrăzi, drumuri, spitale, școli și multe altele / Lumea s-a săturat de crize

560 de vizualizări
Klaus Iohannis / Foto: Captură presidency.ro
Klaus Iohannis le-a transmis membrilor noului Guvern PSD-PNL-UDMR să vină cu fapte și rezultate, oamenii se așteaptă la investiții, la spitale, la școli, la autostrăzi, la plata pensiilor și salariilor la timp. Miniștrii din Guvernul Nicolae Ciucă au depus joi jurământul la Cotroceni. Cu această ocazie, Sorin Cîmpeanu se află oficial la al treilea mandat de ministru al Educației.
  • Amintim că în programul de Guvernare al Coaliției PSD-PNL-UDMR în domeniul Educației, autorii au publicat o concluzie a ultimilor 20 de ani de politici publice făcute și implementate de cele 3 partide, împreună sau separat, în perioadele pe care le-au petrecut la guvernare: „copiii şi profesorii din România nu beneficiază de condiţii adecvate de desfășurare a procesului educațional”. Programul de Guvernare actual este, în mare măsură, o „compilație” din programul de Guvernare al Guvernului Cîțu, al primului cabinet propus de Nicolae Ciucă și din proiectul România Educată, plus din propunerile PSD pentru educație. Mai multe detalii aici.
Mai jos, discursul lui Iohannis:

„Vă felicit. Criza politică s-a terminat, dar celelalte crize nu și nici problemele nu au dispărut. Pandemia nu s-a terminat. Criza energetică nu s-a terminat, capătă doar noi forme. Bugetul pe acest an va trebui rectificat, bugetul pentru anul viitor va trebui pregătit și votat. Oamenii așteaptă plata salariilor și a pensiilor la timp și multe alte lucruri se cer rezolvate urgent.

Pentru toate acestea este nevoie de un Guvern solid, cu o majoritate consistentă în Parlament, și acum există acest Guvern. Dar nu numai probleme ne așteaptă și vă așteaptă. Sunt multe oportunități. Planul Național de Redresare și Reziliență se cere implementat, sunt foarte mulți bani aici care trebuie investiți în beneficiul românilor.

Toată lumea așteaptă măsuri consistente pentru a garanta o creștere economică, pentru a crește salariile, pentru a crește pensiile. Toată lumea se așteaptă la investiții, autostrăzi, drumuri, spitale, școli și multe altele. Și pentru toate acestea, pentru a fructifica aceste oportunități, este nevoie de un Guvern puternic, bine condus, care se sprijină pe o largă majoritate în Parlamentul României. Acum avem acest Guvern.

Nu a fost simplu. Cred că nu își imaginează nimeni că a fost simplu ca, într-o coaliție, să vină împreună partide care până mai ieri s-au luptat unul împotriva celuilalt. A fost nevoie să se treacă peste multe orgolii, și mai mari, și mai mici, pentru a găsi punctele comune și pentru a ajunge la votul de încredere de astăzi.

Domnule Prim-ministru, onorați membri ai Guvernului, așteptările sunt mari. Românii așteaptă să vă apucați și să rezolvați problemele pe care le-ați enunțat în programul de guvernare. Lumea s-a săturat de crize. Lumea s-a săturat de promisiuni.

Oamenii vor să vadă fapte, oamenii vor să vadă rezultate. Vă invit să le livrați!

Vă doresc tuturor mult succes și multă sănătate!”

Ceremonia de investitură a guvernului poate fi văzută aici.

1 comment
  1. >> Lumea s-a săturat de crize
    Faraoane lumea s-a saturat de tine si de lenea ta. Ti-e lene sa si vorbesti. La ultima criza ai avut o contributie considerabila. Sper ca esti fericit acum cu pesedeu si peneleu tau :)), culca-te la loc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

ANALIZĂ Scădere a numărului de candidați la Titularizare 2023, față de anii trecuți / Sub 1.000 de posturi pentru profesorii din centrele și cabinetele psihopedagogice, deși Ligia Deca anunța că a repartizat în județe mai multe posturi

Pentru concursul național de Titularizare 2023, aproape 32.000 de candidați s-au înscris, conform datelor Ministerului Educației. Spre deosebire de anii trecuți, numărul lor a scăzut din 2021 și până în…
Vezi articolul