Inspectoratul Școlar Ilfov: Peste 4.500 de elevi din Bucureștiul aflat în scenariul roșu învață în școlile din Ilfov. Câți copii migrează din Capitală la școlile private din județul învecinat

2.964 de vizualizări
Învățământul primar
Foto: Pexels.com
În total, 4.505 elevi cu domiciliul în București învață în școlile din județul Ilfov. Dintre aceștia, 2.965 învață la școlile de stat, iar 1.540 la școlile particulare de lângă Capitală, potrivit unui răspuns al Inspectoratului Școlar Județean Ilfov la solicitarea Edupedu.ro.

Datele ISJ mai spun că în județ sunt 194 de unități de învățământ preuniversitar de stat, și 62 de școli și grădinițe private. Practic, cifrele arată exact câți copii se deplasează în fiecare zi din cel mai mare focar de coronavirus din țară, într-un județ cu mult mai puține cazuri.

Răspunsul integral primit de la Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Ilfov, la solicitarea Edupedu.ro:

Comparativ, în Ilfov sunt raportate 160 de cazuri de ieri și până azi, iar incidența infectărilor este de 1,76, deci mult sub Capitală. La nivel național, avem 4.724 de cazuri astăzi.

Toate școlile din București au fost închise marți, 20 octombrie, după ce Bucureștiul a depășit indicele de infectare de 3 la mia de locuitori pentru prima dată pe 18 octombrie.

Contactat recent de Edupedu.ro, prefectul județului Ilfov, Daniel Tudorel Zamfir, a declarat că „este nevoie de o abordare în ansamblu” pe zona metropolitană, dar că “nu putem să analizăm școlile care nu sunt în București, raportându-ne la incidența din București”.

El a adăugat că niciun reprezentant de instituție nu a ridicat discuția privind problemele care pot apărea din naveta elevilor între București și Ilfov.

„Nu putem să discutăm din punctul acesta de vedere, atâta timp cât nu există o analiză făcută de către cei de la Direcția de Sănătate Publică, iar DSP nu a tras niciun un semnal”, a declarat Zamfir.

Sursă foto: Pexels.com


2 comments
  1. Daca te apuci sa calculezi independent, pe baza datelor zilnice, incidenta in Ilfov e deja 3,19 la o populatie de 487.000. Naiba stie ce populatie foloseste GCS-ul la calculul incidentei, dar asta e populatia rezidenta raportata de INS. Populatia cu domiciliul in Ilfov e chiar mai mica, in jur de 437.000, deci ar iesi chiar mai mare indicele, 3,55, daca iei cifra asta.

   La Bucuresti au zis ca folosesc o populatie de 2,2 milioane in calcule, deci incidenta reala ar trebui sa fie 4,06 in Bucuresti.

   De la 3,19 (sau 3,55) la 4,06 nu e atat de mare diferenta. Si in mod normal ar fi trebuit sa fie si Ilfovul in scenariu rosu de saptamana asta.

   Ma asteptam sa fie presa pe capul lor sa explice aceste discrepante mari intre datele oficiale si ce dau ei. Da, stiu, se exclud focarele, datele au intarzieri de doua zile, etc. Dar chiar si asa. Nu poti sa spui ca e incidenta in Ilfov 1,76 cand din calcule iese aproape dubla.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Percheziții DIICOT la o grupare de trafic de droguri către elevi și studenți, făcute luni în București și alte cinci județe / Intermedierea se făcea pe o platformă online cu 11.000 de membri activi

Procurorii DIICOT au efectuat, luni, percheziţii în municipiul Bucureşti şi în alte cinci judeţe la o grupare infracţională specializată în traficul de droguri către elevi şi studenţi, transmite agenția națională…
Vezi articolul

Mircea Dumitru, vicepreședinte CNATDCU, despre cum Ministerul Educației i-a scăpat de răspunderea plagiatelor pe conducătorii de doctorat: Consiliul CNATDCU nu a fost consultat, nici eu. Probabil că au fost consultați alți specialiști

Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare, CNATDCU, „nu a fost consultat, nici eu nu am avut știință de formularea acestui regulament. Probabil că au fost consultați…
Vezi articolul