Inspectoratul Școlar Ilfov: Peste 4.500 de elevi din Bucureștiul aflat în scenariul roșu învață în școlile din Ilfov. Câți copii migrează din Capitală la școlile private din județul învecinat

2.569 de vizualizări
Sursa: pexels.com
În total, 4.505 elevi cu domiciliul în București învață în școlile din județul Ilfov. Dintre aceștia, 2.965 învață la școlile de stat, iar 1.540 la școlile particulare de lângă Capitală, potrivit unui răspuns al Inspectoratului Școlar Județean Ilfov la solicitarea Edupedu.ro.

Datele ISJ mai spun că în județ sunt 194 de unități de învățământ preuniversitar de stat, și 62 de școli și grădinițe private. Practic, cifrele arată exact câți copii se deplasează în fiecare zi din cel mai mare focar de coronavirus din țară, într-un județ cu mult mai puține cazuri.

Răspunsul integral primit de la Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Ilfov, la solicitarea Edupedu.ro:

Comparativ, în Ilfov sunt raportate 160 de cazuri de ieri și până azi, iar incidența infectărilor este de 1,76, deci mult sub Capitală. La nivel național, avem 4.724 de cazuri astăzi.

Toate școlile din București au fost închise marți, 20 octombrie, după ce Bucureștiul a depășit indicele de infectare de 3 la mia de locuitori pentru prima dată pe 18 octombrie.

Contactat recent de Edupedu.ro, prefectul județului Ilfov, Daniel Tudorel Zamfir, a declarat că „este nevoie de o abordare în ansamblu” pe zona metropolitană, dar că “nu putem să analizăm școlile care nu sunt în București, raportându-ne la incidența din București”.

El a adăugat că niciun reprezentant de instituție nu a ridicat discuția privind problemele care pot apărea din naveta elevilor între București și Ilfov.

„Nu putem să discutăm din punctul acesta de vedere, atâta timp cât nu există o analiză făcută de către cei de la Direcția de Sănătate Publică, iar DSP nu a tras niciun un semnal”, a declarat Zamfir.

Sursă foto: Pexels.com

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii
  1. Daca te apuci sa calculezi independent, pe baza datelor zilnice, incidenta in Ilfov e deja 3,19 la o populatie de 487.000. Naiba stie ce populatie foloseste GCS-ul la calculul incidentei, dar asta e populatia rezidenta raportata de INS. Populatia cu domiciliul in Ilfov e chiar mai mica, in jur de 437.000, deci ar iesi chiar mai mare indicele, 3,55, daca iei cifra asta.

   La Bucuresti au zis ca folosesc o populatie de 2,2 milioane in calcule, deci incidenta reala ar trebui sa fie 4,06 in Bucuresti.

   De la 3,19 (sau 3,55) la 4,06 nu e atat de mare diferenta. Si in mod normal ar fi trebuit sa fie si Ilfovul in scenariu rosu de saptamana asta.

   Ma asteptam sa fie presa pe capul lor sa explice aceste discrepante mari intre datele oficiale si ce dau ei. Da, stiu, se exclud focarele, datele au intarzieri de doua zile, etc. Dar chiar si asa. Nu poti sa spui ca e incidenta in Ilfov 1,76 cand din calcule iese aproape dubla.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Fenomenul Brașov – Petru Apostoaia, Consiliul Național al Elevilor: pentru a nu supăra directori cu influență, inspectorii școlari nu cer eliminarea prevederilor aberante din regulamente

Obligarea părinților de către școală să-și transfere copiii în timpul gimnaziului, dacă nu obțin o anumită medie stabilită de instituția de învățământ, este “o formă voalată de exmatriculare a unor…
Vezi articolul

Auxiliarele școlare, cumpărate de Ministerul Educației la licitațiile de manuale – promisiunea Monicăi Anisie pentru un alt mandat. Federația părinților: Familiile plătesc 50 de milioane de euro, anual, pe caiete de lucru

Auxiliarele școlare ar putea fi cumpărate de Ministerul Educației, în cadrul licitațiilor prin care instituția achiziționează manualele pentru elevi. Anunțul a fost făcut de ministrul interimar al Educației, Monica Anisie,…
Vezi articolul