ISMB: 156 de profesori cu vârste peste 65 de ani vor preda în şcolile din Bucureşti în anul şcolar 2020-2021, cei mai mulţi sunt de Matematică şi Română

FOTO: pixabay.com
Inspectoratul Şcolar Bucureşti a publicat lista profesorilor care au primit aprobarea să rămână în activitate şi să predea peste vârsta de 65 de ani. Sunt 156 de cadre didactice, majoritatea având posturi cu normă întreagă la şcolile la care predau. De cealaltă parte, 4 profesori pensionabili nu au primit acordul ISMB pentru a continua activitatea în anul şcolar 2020-2021.

Dintre profesorii care au primit aprobarea Inspectoratului să îşi continue activitatea la catedră şi peste vârste de peste 65 de ani, în anul şcolar următor, cei mai mulţi vor preda Matematică (26) şi Limba Română (26). Apoi, ca număr de cadre didactice, sunt profesorii de Educaţie fizică şi Sport – 19 cadre didactice şi Muzică (16 profesori). Pe lista publicată de ISMB apar şi câte 12 educatori, 12 învăţători, 7 profesori de Fizică, tot 7 de Geografie şi 4 de Istorie.

 • Matematică 26
 • Limba şi literatura Română 26
 • Educaţie fizică şi Sport 19
 • Muzică 19
 • Educatori 12
 • Învăţători 12
 • Fizică 7
 • Georgrafie 7
 • Istorie 4

În privinţa şcolilor la care vor preda profesorii de peste 65 de ani, cei mai mulţi din lista ISMB sunt la Colegiul Naţional “Mihai Viteazul” – 7. Alţi 5 vor rămâne în activitate la Palatul Naţional al Copiilor, iar 4 la Colegiul Naţional “Spiru Haret”.

FOTO:Image by Steve Buissinne from Pixabay

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO: RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii
 1. Si o sa avem copii ” foarte bine ” pregatiti ! Profesorii peste 65 ani “au multa putere de munca “si stau ” foarte bine” la capitolul digitalizare.
  TInerii trebuie sa plece in strainatate si peste cativa ani se vor trezi guvernantii ca nu are cine sa cotizeze pentru sistemul de pensii .

 2. Doamne fereste sa mai aiba si tineretul locuri de munca. Cu salariul unui prelungit de mai sus s-ar fi platit si pensia aceluia si salariul unui profesor mai tinerel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recomandate

Profesoarele pot rămâne la catedră până la 68 de ani – decizie publicată în Monitor. Numărul profesorilor pensionari din gimnaziu și liceu s-a dublat în ultimii 5 ani

Profesoarele pot rămâne la catedră, peste vârsta de 65 de ani. Ecaterina Andronescu a modificat Metodologia privind mobilitatea personalului didactic. Potrivit actului publicat miercuri în Monitorul Oficial, profesoarele care vor…
Vezi articolul