ISMB: 156 de profesori cu vârste peste 65 de ani vor preda în şcolile din Bucureşti în anul şcolar 2020-2021, cei mai mulţi sunt de Matematică şi Română

9.806 vizualizări
FOTO: pixabay.com
Inspectoratul Şcolar Bucureşti a publicat lista profesorilor care au primit aprobarea să rămână în activitate şi să predea peste vârsta de 65 de ani. Sunt 156 de cadre didactice, majoritatea având posturi cu normă întreagă la şcolile la care predau. De cealaltă parte, 4 profesori pensionabili nu au primit acordul ISMB pentru a continua activitatea în anul şcolar 2020-2021.

Dintre profesorii care au primit aprobarea Inspectoratului să îşi continue activitatea la catedră şi peste vârste de peste 65 de ani, în anul şcolar următor, cei mai mulţi vor preda Matematică (26) şi Limba Română (26). Apoi, ca număr de cadre didactice, sunt profesorii de Educaţie fizică şi Sport – 19 cadre didactice şi Muzică (16 profesori). Pe lista publicată de ISMB apar şi câte 12 educatori, 12 învăţători, 7 profesori de Fizică, tot 7 de Geografie şi 4 de Istorie.

  • Matematică 26
  • Limba şi literatura Română 26
  • Educaţie fizică şi Sport 19
  • Muzică 19
  • Educatori 12
  • Învăţători 12
  • Fizică 7
  • Georgrafie 7
  • Istorie 4

În privinţa şcolilor la care vor preda profesorii de peste 65 de ani, cei mai mulţi din lista ISMB sunt la Colegiul Naţional “Mihai Viteazul” – 7. Alţi 5 vor rămâne în activitate la Palatul Naţional al Copiilor, iar 4 la Colegiul Naţional “Spiru Haret”.

FOTO:Image by Steve Buissinne from Pixabay


2 comments
  1. Si o sa avem copii ” foarte bine ” pregatiti ! Profesorii peste 65 ani “au multa putere de munca “si stau ” foarte bine” la capitolul digitalizare.
    TInerii trebuie sa plece in strainatate si peste cativa ani se vor trezi guvernantii ca nu are cine sa cotizeze pentru sistemul de pensii .

  2. Doamne fereste sa mai aiba si tineretul locuri de munca. Cu salariul unui prelungit de mai sus s-ar fi platit si pensia aceluia si salariul unui profesor mai tinerel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
elaborarea curriculumului de liceu

25 de profesori de istorie vor fi selectați pentru a participa la un seminar de formare pe tema Holocaustului, organizat în Israel. Dacă sunt punctaje egale, prioritate au cei care predau în mediul rural / Care sunt condițiile și ce trebuie să conțină dosarul 

25 de profesori de istorie, titulari sau suplinitori, vor fi selectați pentru a participa la seminarul de formare pe problematica Holocaustului, organizat în perioada 7-14 august 2022 de Institutul Yad…
Vezi articolul

Liderul Federației Sindicatelor din Educație: Avem cele mai mici salarii din educație, din Europa. Tinerii performanți nu sunt deloc încurajați să se îndrepte spre acest sistem, îmbolnăvit și el, nici prin remunerație și nici prin condițiile oferite. Guvernul nu face nimic!

Avem cele mai mici salarii din educaţie, din Europa. Tinerii performanţi nu sunt deloc încurajaţi să se îndrepte spre acest sistem, îmbolnăvit şi el, nici prin remuneraţie şi nici prin…
Vezi articolul

Material susținut de BCR

Conferință pentru profesori și învățători la Iași – Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Aula Magna – pe 16 noiembrie: Școala de Bani începe școala – discutăm despre educație financiară într-un context transdisciplinar / Înscrieri deschise pentru cadrele didactice

Seria de conferințe regionale din seria „Școala de bani începe școala: resurse educaționale transdisciplinare de educație financiară“, se încheie luna aceasta la Iași. Evenimentul este organizat pe 16 noiembrie 2023,…
Vezi articolul

În învățământ, cea mai mare creștere salarială medie din sectorul public, în ianuarie, potrivit INS. Salariul mediu net din Educație, cel mai mic dintre sectoarele bugetare. Ce salarii vor lua profesorii din septembrie

Salariul mediu net din Învățământ a ajuns la 3.489 lei în luna ianuarie 2020, potrivit Institutului Național de Statistică. Deși este cel mai mic salariu mediu net din sectorul bugetar,…
Vezi articolul