Italia: Școala se va redeschide în septembrie, a anunțat premierul italian. Toate scenariile “prevăd riscuri ridicate de contagiune”

21.348 de vizualizări
Foto: Facebook.com/ Giuseppe Conte
Premierul italian Giuseppe Conte a promis duminică redeschiderea şcolilor din ţara sa în luna septembrie, subliniind că o eventuală reluare a cursurilor în timpul verii ar fi pus în pericol “sănătatea copiilor”, scrie Agerpres, care preia AFP şi Reuters.

Într-un interviu publicat duminică de cotidianul italian La Repubblica, premierul italian a declarat că “școala se află în centrul gândurilor noastre şi se va redeschide în septembrie. Toate scenariile pregătite de un comitet de experţi prevăd riscuri ridicate de contagiune în cazul redeschiderii şcolilor înainte (de septembrie). Este în joc sănătatea copiilor noştri”.

Instituţiile de învăţământ italiene au fost închise la începutul lunii martie din cauza epidemiei de COVID-19, care a cauzat deja moartea a peste 26.000 de oameni, ceea ce face din Italia ţara europeană cea mai afectată de noul coronavirus, notează agenția de presă.

Șeful executivului italian a confirmat că guvernul de la Roma lucrează la un plan de relaxare treptată a restricţiilor şi de redeschidere a activităţilor industriale, începând cu data de 4 mai.

Citește și:

 

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii
  1. Dacă insista cu începerea scolii, e ca și cum transforma copiii în carne de tun, sunt și printre ei, copii cu imunitate slaba, cu diabet, sau alte probleme. Pentru ce sa riscam ce avem mai scump? Asta e tot ce ne lipseste? Restul e perfect?

  2. O viziune corecta. Și asumată! Nu bâlbâielile de la noi! In principiu nu copiii sunt afectati ci, indirect, bunicii lor. In cazul reînceperii cursurilor înainte de septembrie, ar fi apocalipsa bunicilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Istoria unei rute paralele de angajare în învățământ: Eu am scris articolul 253. Noi am gândit autonomia școlii de a-și selecta resursa umană, PSD a transformat-o în șpagă electorală forever – Oana Badea, fost secretar de stat

Soluția găsită de Ecaterina Andronescu la titularizarea pe 253 declarată neconstituțională este și ea neconstituțională, a declarat pentru Edupedu.ro fostul secretar de stat Oana Badea. OUG-ul de miercuri pe educație…
Vezi articolul

Primăria București vrea să taie 22% din bugetul pentru Educație la rectificare. Unele investiții în infrastructura școlară, în after-school și grădinițe sunt lăsate cu 1.000 de lei în buget

Peste 35,6 milioane de lei sunt propuse pentru tăiere de la capitolul Învățământ, din totalul alocării pentru acest capitol de 162,9 milioane de lei. Proiectul de hotărâre pentru rectificare bugetară…
Vezi articolul