Italia: Școala se va redeschide în septembrie, a anunțat premierul italian. Toate scenariile “prevăd riscuri ridicate de contagiune”

21.384 de vizualizări
Foto: Facebook.com/ Giuseppe Conte
Premierul italian Giuseppe Conte a promis duminică redeschiderea şcolilor din ţara sa în luna septembrie, subliniind că o eventuală reluare a cursurilor în timpul verii ar fi pus în pericol “sănătatea copiilor”, scrie Agerpres, care preia AFP şi Reuters.

Într-un interviu publicat duminică de cotidianul italian La Repubblica, premierul italian a declarat că “școala se află în centrul gândurilor noastre şi se va redeschide în septembrie. Toate scenariile pregătite de un comitet de experţi prevăd riscuri ridicate de contagiune în cazul redeschiderii şcolilor înainte (de septembrie). Este în joc sănătatea copiilor noştri”.

Instituţiile de învăţământ italiene au fost închise la începutul lunii martie din cauza epidemiei de COVID-19, care a cauzat deja moartea a peste 26.000 de oameni, ceea ce face din Italia ţara europeană cea mai afectată de noul coronavirus, notează agenția de presă.

Șeful executivului italian a confirmat că guvernul de la Roma lucrează la un plan de relaxare treptată a restricţiilor şi de redeschidere a activităţilor industriale, începând cu data de 4 mai.

Citește și:

 


3 comments
  1. Dacă insista cu începerea scolii, e ca și cum transforma copiii în carne de tun, sunt și printre ei, copii cu imunitate slaba, cu diabet, sau alte probleme. Pentru ce sa riscam ce avem mai scump? Asta e tot ce ne lipseste? Restul e perfect?

  2. O viziune corecta. Și asumată! Nu bâlbâielile de la noi! In principiu nu copiii sunt afectati ci, indirect, bunicii lor. In cazul reînceperii cursurilor înainte de septembrie, ar fi apocalipsa bunicilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Vaccinul pentru Covid-19

Vaccinul pentru Covid-19 și opinia publică. Modelul folosit de “școala BBC” pentru a-i învăța pe oameni esența problemei: Ce înseamnă “risc” și “riscant” și diferența între “sigur” și “inofensiv” / Complicațiile comunicării despre vaccin în fața dezinformării și campaniilor antivaccin

Moartea cauzată de noul coronavirus – acesta este punctul de plecare pentru serviciul public de radiodifuziune din Marea Britanie, BBC, în efortul său de a educa populația despre siguranța noilor…
Vezi articolul

DOCUMENT “Instrucțiuni” suplimentare pentru aplicarea noilor reguli în scenariul roșu, transmise școlilor: Pot veni fizic la școală doar 15 elevi dintr-o clasă de-a VIII-a și 17 de-a XII-a, profesională/postliceală an terminal. Ceilalți elevi din aceste clase sunt obligați să participe la cursurile online

Pot veni fizic la școală doar 15 elevi dintr-o clasă de-a VIII-a și 17 de-a XII-a, profesională/postliceală an terminal, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro, cu “instrucțiuni” suplimentare pentru aplicarea…
Vezi articolul