Jean Badea, fostul subsecretar din Ministerul Educației, a fost numit subprefect de București

3.278 de vizualizări
Jean Badea / Foto: gov.ro
Fostul subsecretar din Ministerul Educației Jean Badea a fost numit subprefect de București, potrivit listei actelor normative aprobate de Guvern în ședința de joi. Badea a fost subsecretar de stat în mandatul de ministru al Monicăi Anisie, iar la plecarea acesteia din funcție, după venirea lui Sorin Cîmpeanu, acesta a declarat pentru Edupedu.ro că nu mai este membru în Partidul Național Liberal și „nici nu mai dorește”.

„Am fost membru PNL până la un moment dat. La acel moment am preferat să activez mai degrabă ca expert, decât ca membru al unui partid politic. Deci în acest moment nu sunt membru al nici unui partid politic și nici nu mai doresc”, spunea Jean Badea pe 2 martie 2021.

Jean Badea este în continuare membru al PNL, fiind numit în august secretar general adjunct al PNL București. Numirea în funcția de subprefect de București a lui Jean Badea vine după ce premierul Florin Cîțu i-a eliberat din funcție pe toți membri USR-PLUS din administrația centrală și prefecturi.

  • Contactat de Edupedu.ro, Jean Badea susține că a revenit asupra deciziei pentru că „vreau susținere pentru proiectul SmartEdu la care au lucrat foarte mulți experți în domeniu”.

Badea a fost numit subsecretar de stat la Ministerul Educației pe 17 septembrie 2020. În primele 3 luni de mandat a construit, alături de 18 companii din domeniul IT și comunicații, plus 24 de organizații non-guvernamentale și câteva sute de experți implicați, proiectul de Strategie pentru digitalizarea educației – SmartEdu.

Draftul acestui document propunea, printre altele, introducerea dezvoltării competențelor digitale în învățământul primar de anul viitor, Evaluarea Națională de la clasa a VIII-a să conțină probă de abilități digitale din 2024. De asemenea, pentru profesori competențele digitale urmau să fie introduse încă din formarea inițială, iar ținta strategiei era ca 90% din populație să fie alfabetizată digital.

SmartEdu este în același stadiu de la momentul lansării, fiind menționată în proiectul “România Educată” ca sursă pentru date și fiind inexistentă în Planul Național de Reziliență și Redresare (PNRR).

Reamintim că Jean Badea a fost numit, în noiembrie 2019, alături de Sebastian Burduja și de alți membri PNL, pentru un mandat provizoriu, în Consiliul de Supraveghere al companiei strategice Transelectrica.

Badea este șef al serviciului informatizare din cadrul Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB) și a fost director de cabinet al Monicăi Anisie și în mandatul acesteia de secretar de stat, deținut în 2016.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Pericolul adoptării a trei legi ale educației, în viziunea Asociațiilor de Elevi care condamnă faptul că nu au fost consultate de guvern și sindicate

“Atragem atenția asupra pericolului adoptării a trei legi ale educației, fiecare reglementând individual învățământul preuniversitar, cel superior, precum și statutul cadrelor didactice. În primul rând, fragmentarea învățământului superior de cel…
Vezi articolul

Ministerul Educației: Costul standard per elev, componenta de cheltuieli materiale, pregătirea profesională a cadrelor didactice și organizarea examenelor naționale, crește cu 35% în școlile din mediul rural și cu 15% în urban

Costul standard per elev, componenta de cheltuieli materiale, crește cu 35% în școlile din mediul rural și cu 15% în cele din mediul urban, potrivit unui comunicat al Ministerului Educației,…
Vezi articolul