Jocurile pe calculator sunt considerate oficial sport în liceele din mai multe state americane

916 vizualizări
Proba de competențe digitale la Bacalaureat
Proba de competențe digitale la Bacalaureat
Jocurile video competitive, cunoscute sub denumirea de “esports”, au fost declarate sport de liceu în 8 state americane. Potrivit CNN, ”oficializarea” jocurilor pe calculator a început în statul Connecticut, căruia i-au urmat Georgia, Kentucky, Massachusetts și Rhode Island până în toamna anului 2018. Cele mai recente anunțuri făcute de Federația Națională a Asociațiilor de Licee de Stat, arată însă că și Alabama, Mississippi și Texas s-au alăturat mișcării.

În manualul jucătorului, sunt menționate câteva principii: “ESPORTS” vine de la sporturi electronice. A nu fi confundate cu jocurile video, pentur că e mult mai mult decât atât, scriu autorii. Ce le diferențiază este nivelul de organizare al jocurilor competitive între echipe, plus setul strict de reguli și limite.

“Esports” înseamnă, în opinia NFHS, muncă de echipă, comunicare, gândire straregică și leadership, în tote felurile în care sporturile scalsice sunt. ”E timpul să completăm definiia unui atlet”, arată ghidul.

Invitați la o competiție între licee, jurnaliștii de la CNN arată că se estimează că piața globală a “esport”-urilor va genera peste 1 miliard de dolari în 2019, potrivit companiei de cercetare Newzoo. Ea estimează, de asemenea, că publicul “esport” va ajunge la 454 milioane în acest an.

Două echipe de studenți cu șase jucători s-au confruntat fiecare într-un joc video numit “Smite”, unul dintre cele trei jocuri de înterzise până acum în liceu, în care se luptă reciproc zei și alte personaje mitologice.

Nu cu mult timp în urmă, în SUA a juca jocuri video pentru a trăi din asta era un vis, scrie CNN. Acum, unii jucători își susțin întreaga lor familie din asta, iar studenții consideră că poate fi un obiectiv tangibil în carieră. Jucătorii profesioniști pot face sute de mii de dolari pe an și pot concura pentru premii în valoare de milioane de dolari.

Exemplul lui Benjamin Lupo, cunoscut de gameri ca “Dr. Lupo”, este ilustrativ pentru asta, potrivir sursei citate. Tânărul joacă în mod profesionist și își transmite jocul online la o audiență de peste 7 milioane de fani.

Universitățile s-au adaptat imediat la acest fenomen. Universitatea New York și Universitatea din California, Irvine oferă acum burse pentru jocuri video, de exemplu. Traiectoria carierei pentru esport-uri este mai asemănătoare sporturilor tradiționale decât a fost vreodată – de la liceu și colegiu până la profesioniști, mai scriu cei de la CNN.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

În martie, 750 de școli cu risc crescut de abandon vor primi granturi de până la 200.000 euro prin programul ministerului educației, finanțat din PNRR / Cîmpeanu: “Școlile cu cel mai ridicat grad de vulnerabilitate vor semna primele contracte / Nu performanța e problema, ci echitatea în educație”

La dezbaterea de la Cotroceni, “Educația privind schimbările climatice și mediul în școli sustenabile”, ministrul educației a răspuns unei întrebări despre ce va face ministerul educației ca și în mediul…
Vezi articolul

Inspectorul Școlar General al Capitalei a fost confirmat cu coronavirus. Pușcaș a fost în campanie electorală, candidând săptămâna trecută pentru un loc în Consiliul General al Municipiului București

Inspectorul Școlar General al Bucureștiului, Ionel Pușcaș, a fost confirmat cu noul coronavirus, după ce testul făcut zilele trecute a ieșit pozitiv, a declarat pentru Edupedu.ro inspectorul general adjunct Marina…
Vezi articolul

Cercetătorul Octavian Jurma critică anunțul ministrului Educației, care a spus că peste 77% dintre părinții chestionați nu vor ca elevii să fie vaccinați: „Astfel de statistici te dezarmează”

Astfel de statistici te dezarmează, a scris pe Facebook cercetătorul Octavian Jurma, după anunțul public al ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcut în conferință de presă miercuri, că peste 77% dintre…
Vezi articolul

Andronescu a reluat într-o conferință, după ce a fost demisă, că ea a învățat să nu se urce cu un străin în mașină: Am făcut această afirmație încercând să ducem spre școala ce putem noi să ducem, ca aceste lucruri să nu se mai întâmple

Ecaterina Andronescu a reluat, într-o conferință de presă susținută la sediul Ministerului Educației, declarația în urma căreia a fost demisă de premierul Viorica Dăncilă, și anume că ea a învățat…
Vezi articolul