Jumătate dintre profesorii din rural, participanți la un sondaj World Vision, spun că elevii lor au pierdut considerabil din materie în pandemie / 80% dintre ei au nevoie de formare pentru educație digitală

9.223 de vizualizări
Foto: World Vision România
Aproape jumătate dintre profesorii din mediul rural care au participat, în februarie, la un sondaj realizat de Fundația World Vision România consideră că elevii lor au pierdut între 11% și 45% din materie, în pandemie, potrivit unui comunicat al organizației. În 9% dintre cazuri, pierderile au fost majore, între 46% și 80%, arată organizația, care notează și o degradare a notelor în cazul multor copii, în timpul predării online. 

Doi din trei profesori participanți la sondaj spun că e necesar un ghid standardizat pentru educație remedială, iar patru din cinci spun că au în continuare nevoie de formare în domeniul educației digitale.

  • Sondajul a fost realizat în perioada 5-12 februarie, în 74 de școli din mediul rural, situate în 14 județe. Cercetarea a avut loc în contextul redeschiderii școlilor și al publicării ordinului din 19 februarie ce vizează educația remedială.
  • Sondajul este reprezentativ pentru profesorii din școlile participante.
Profesorii participanți, despre pierderile de învățare ale copiilor:
  • 17% dintre cadrele didactice au afirmat că elevii au pierdut între 11% și 20% din materie
  • 19% au indicat o pondere de 21-30%
  • 1 din 10 profesori a indicat pierderi de învățare grave, de la 46% la 80 %  din materie. 
  • 30% dintre respondenți au afirmat că pierderile de învățare sunt relativ mici, de până la 10% din materie.

Potrivit sursei citate, cât timp predarea s-a desfășurat online (octombrie-decembrie 2020), notele multor elevilor din școlile incluse în sondaj au scăzut comparativ cu perioada anterioară: 54% dintre profesori au declarat că notele copiilor nu au suferit modificări semnificative, însă 31% au afirmat că acestea au scăzut.

Profesorii participanți la sondaj, despre educația remedială și adaptarea la digital:
  • O treime dintre profesorii chestionați au declarat că au mare nevoie de pregătire pentru integrarea noțiunilor de educație remedială. La fel de mulți se consideră pregătiți. 
  • 63% afirmă că este necesar un ghid standardizat pentru educație remedială.
  • 80% au nevoie de formare în domeniul educației digitale, iar 77% vor un ghid standardizat pentru a preda și a evalua elevii online.
  • Peste 60% dintre profesori consideră că au nevoie de adaptarea programelor și a materialelor de predare. 
Despre nevoile de resurse materiale în școlile incluse în sondaj:
  • 39% dintre respondenți au menționat nevoia de materiale igienico-sanitare;
  • 30% – materiale de protecție (măști etc.);
  • 14% au semnalat limitarea indusă de spațiile restrânse care nu permit distanțarea fizică;
  • 9% au indicat nevoia de responsabilizare a personalului și elevilor pentru a se respecta regulile de protecție sanitară.

Foto: World Vision Romania


2 comments
    1. Cand e nevoie de sondaje negative pentru profesori, mai iese cate o tampenie din asta cum ca profesorii sunt prosti si nu si au facut treaba indeajuns pentru ca sunt atat de prosti in proportie de 80 la a suta ca nu s au priceput sa nanuiasca tehnologia. In primul rand: nu mai slaviti partidul si in al doilea rand: datorita capacitatii de invatare si a competentelor de predare, marea majoritate a profesorilor asimileaza noua informatie mult mai usor decat omul de rand, poate muncitor intr o uzina. Si s au adaptat si au invatat profesorii foarte bine si prin studiu individual. Asa ca lasati vrejeala ca de mult timp nu mai tin 2 chestii in Romania: un cercetator britanic…. si conform unui sondaj … BullshEEts. Dar cu “i’.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Se schimbă tematica examenului de intrare în Rezidențiat, cu material bibliografic internațional. Ministrul Sănătății: Sunt de acord cu propunerile rectorilor. Modificările se vor aplica examenului de rezidențiat începând cu sesiunea 2021-2022

Tematica și bibliografia examenului de rezidențiat se modifică, prin înlocuirea celei din prezent cu “un material bibliografic internațional, tradus profesionist în limba română”, anunță Ministerul Sănătății. “Sunt de acord cu…
Vezi articolul

UPDATE Nicolae Istudor, rector ASE: Nu cred că există universitate să fi acordat până acum burse. Principala dificultate – analiza dosarelor sociale, proces care urmează să se încheie la noi pe 22 noiembrie / Sunt așteptați încă banii de la Minister

“Nu cred că există universitate să fi acordat până acum burse”, a spus luni, pentru Edupedu.ro, rectorul Academiei de Studii Economice din București, Nicolae Istudor, după ce Edupedu.ro a semnalat…
Vezi articolul

Două cazuri suspecte de hepatită misterioasă acută la copii, în Sibiu / Nu există nici o legătură între cazurile suspecte și vaccinul anti-Covid19, pentru că nici unul dintre copiii diagnosticați din Marea Britanie nu a fost imunizat, spun specialiștii

Două suspiciuni de hepatită de cauză necunoscută au fost raportate la Sibiu, o fată de 10 ani și un băiat de 16 ani, potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Sibiu,…
Vezi articolul