Klaus Iohannis anunță că va avea săptămâna viitoare consultări cu politicienii, sindicatele și ONG-urile pentru finalizarea proiectului România Educată, la aproape 3 ani de la lansarea publică a raportului

762 de vizualizări
Klaus Iohannis anunță – la 7 ani de la lansarea dezbaterilor pentru realizarea raportului România Educată și la aproape 3 de la publicarea unui document cu acest nume – că săptămâna viitoare va avea consultări “în contextul finalizării dezbaterii publice”. Președintele îi va consulta, “în vederea realizării unui consens social și politic”, pe liderii coaliției de guvernare, conducerea Parlamentului, membri ai Comisiilor de Învățământ din cele două camere, pe partenerii de dialog social și pe ONG-urile implicate până acum în discuții.

Anunțul administrației prezidențiale vine în contextul în care atât consilierul prezidențial pentru Educație, Ligia Deca, dar și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, au anunțat realizarea unei noi legi a educației, în cadrul proiectului România Educată.

Comunicatul integral al Administrației Prezidențiale:

“Președintele României, Klaus Iohannis, va avea, în perioada 5-7 iulie 2021, o serie de consultări cu mediul politic și cu partenerii sociali pe tema Proiectului „România Educată”, în contextul finalizării dezbaterii publice, potrivit Administrației Prezidențiale.

Calendarul consultărilor este următorul:

 • Luni, 5 iulie 2021, de la ora 17:00, la Palatul Cotroceni, întrevedere cu liderii coaliției de guvernare;
 • Marți, 6 iulie 2021, de la ora 16:00, la Palatul Cotroceni, întrevedere cu conducerea Parlamentului și cu membri ai Comisiilor de Învățământ din cele două camere;
 • Miercuri, 7 iulie 2021, de la ora 16:00, la Palatul Cotroceni, întrevedere cu partenerii de dialog social din zona educației și cu reprezentanții organizațiilor nonguvernamentale implicate în Proiectul „România Educată”.

În cadrul discuțiilor, vor fi prezentate principalele zone de reformă și linii de acțiune ale Proiectului „România Educată”, în vederea realizării unui consens social și politic, care să garanteze implementarea sa și asumarea transpartinică.”

Informații de background

Raportul oficial “România Educată” publicat de administrația prezidențială în decembrie 2018 este format din 3 documente, pe care le puteți descărca de mai jos:

Foto: presidency.ro

Citește și:
2018: DOCUMENT Raportul România Educată a fost lansat public de președintele Klaus Iohannis: teze unice, BAC aplicat, salarizare diferențiată printre propuneri
2018: Klaus Iohannis: Proiectul România educată nu este programul meu electoral, nu este un proiect de lege

2 comentarii
 1. Sase! S-a trezit ficusul si si-a adus aminte de proiect.

  Hartiile alea parca sunt scrise de dinozaurii din minister. Nimic spectaculos, nimic ambitios. Tot ce scrie acolo ar fi trebuit facut acum 20-30 de ani.

 2. Finalizarea?
  🙂 🙂 🙂
  Păi, când a început efectiv?

  Puteți face un interviu surpriză cu toti inspectorii școlari generali din țară să vedem cati dintre ei pot enunța măcar 3 idei din textele mărețe numite pompos ,,România educată”
  O încheiere frumoasă ar fi așa
  ,,Ne scuzați că am mințit. Nu vom aloca niciodată 6% din PIB pt educație”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Rezultatele de la Evaluarea Națională

Cum motivează Consiliul pentru Combaterea Discriminării decizia ca elevii cu cerințe educaționale speciale să aibă locuri speciale la admitere / Ei se confruntă cu discriminări “de la grădiniță până la faza studiilor superioare”

“E imperios necesar” ca Ministerul Educației să gândească măsuri de sprijin pentru copiii cu cerințe educaționale speciale, care se confuntă cu discriminări în accesul la educație, de la grădiniță până…
Vezi articolul