La Sibiu, 70% dintre elevii din “scenariul roşu” nu vor merge la şcoală din cauza lucrărilor neterminate

440 de vizualizări
Foto: Facebook Sibiu – pagina oficiala a orasului
Majoritatea elevilor din unităţile de învăţământ din municipiul Sibiu care nu se vor deschide luni vor fi nevoiţi să facă cursurile acasă, online, nu din cauza pandemiei, ci a lucrărilor neterminate din trei licee din ora;, potrivit datelor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ), citate de Agerpres.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISJ Sibiu, dintr-un total de 2.068 de copii nevoiţi să facă cursuri doar online, aproximativ 70% sunt liceeni din municipiul Sibiu, unde nu pandemia de noul coronavirus este problema, ci lucrările neterminate de către constructori. Un număr de 1.440 elevi de la Liceul Teoretic ‘Constantin Noica’, Liceul Teologic Baptist ‘Betania’ şi Colegiul Tehnic ‘Cibinium’, toate din municipiul Sibiu, figurează în scenariul 3, roşu, din cauza lucrărilor neterminate.

El a adăugat că în acelaşi scenariu roşu mai sunt alţi 628 de copii din mediul rural, care provin de la grădiniţe şi şcoli din localităţile Arpaşu de Jos, Nou Român, Arpaşu de Sus, Ludoş, Slimnic şi Ruşi.

Restul copiilor vor face cursuri, majoritatea (48.449) în scenariul verde, iar 11.295 ]n scenariul galben. Şi în cazul copiilor cu scenariul galben, adică jumătate vor merge la şcoală, jumătate vor face cursuri de acasă, cea mai mare problemă nu este pandemia, ci lipsa de spaţiu şi a separatoarelor de plastic. Dacă 2.549 de elevi vor face cursuri în scenariul galben din cauza pandemiei, alţi 8.746 nu vor putea să vină toţi la şcoală, zilnic, din cauza lipsei de spaţiu şi a separatoarelor de plastic.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

EXCLUSIV Nepotism la olimpiadă. Un profesor a fost evaluator la Olimpiada de Muzică pe București, deși fiul său era înscris în concurs, lucru interzis de regulament: Inspectoratul trebuie să vă dea explicații, nu eu / Șefa comisiei de organizare știa de incompatibilitate, dar abia acum a cerut explicații

Un profesor de muzică de la Colegiul Național „Dinu Lipatti” din Capitală a fost membru în comisia Olimpiadei Naționale de Muzică, faza zonală, pentru clasele III-VIII, susținută între 7 și…
Vezi articolul