Lecții de educație financiară pentru elevi, organizate de BNR / Rolul unei bănci centrale, inflație sau instituții de credit sunt temele pentru elevii de liceu

486 de vizualizări
Foto: bnr.ro
Elevii claselor V-XII pot participa, începând cu luna ianuarie, la lecțiile de educație financiară organizate la sediul Băncii Naționale Române (BNR), conform unui anunț de pe site-ul instituției, scrie G4Media.ro.

Activitățile sunt grupate în mai multe categorii de subiecte, în funcție de nivelul clasei și de eventualele domenii de interes ale participanților, precizează Banca Națională a României.

De exemplu, pentru elevii de gimnaziu, lecțiile pot avea teme ca: elaborarea unui buget, planificarea financiară, economisirea, elementele de siguranță ale banilor sau mijloacele moderne de plată, iar pentru cei de liceu, activitățile presupun asimilarea unor informații despre rolul unei bănci centrale, inflație sau instituții de credit, mai precizează BNR.

Rezervarea lecțiilor se va realiza de către profesorii coordonatori pentru grupuri de 15-35 de elevi, cu cel puțin 7 zile înainte de data solicitată. Lecțiile sunt gratuite și vor avea loc marțea și joia, în intervalele orare 11-12 și 15-16.

Printre condiții se numără faptul că “lecțiile se organizează în zilele de marți și joi, în intervalele orare 11-12 și 15-16” și că “durata activității de educație financiară este de 60 de minute, din care lecția propriu-zisă durează aproximativ 45 de minute”, transmite instituția.

Articolul complet, pe G4Media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Reacția Consiliului Elevilor la regulile pentru începerea școlii: Nu normele sanitare de bază trebuie adaptate în funcție de infrastructură, ci invers / După trei luni de analiză, Guvernul este tot nepregătit

Autoritățile locale asigură resursele pentru începerea anului școlar, dar nu au rol în procesul de suspendare sau reluare a școlilor, arată Consiliul Național al Elevilor (CNE) într-o poziție pe tema…
Vezi articolul