Lecții de educație financiară pentru elevi, organizate de BNR / Rolul unei bănci centrale, inflație sau instituții de credit sunt temele pentru elevii de liceu

581 de vizualizări
Foto: bnr.ro
Elevii claselor V-XII pot participa, începând cu luna ianuarie, la lecțiile de educație financiară organizate la sediul Băncii Naționale Române (BNR), conform unui anunț de pe site-ul instituției, scrie G4Media.ro.

Activitățile sunt grupate în mai multe categorii de subiecte, în funcție de nivelul clasei și de eventualele domenii de interes ale participanților, precizează Banca Națională a României.

De exemplu, pentru elevii de gimnaziu, lecțiile pot avea teme ca: elaborarea unui buget, planificarea financiară, economisirea, elementele de siguranță ale banilor sau mijloacele moderne de plată, iar pentru cei de liceu, activitățile presupun asimilarea unor informații despre rolul unei bănci centrale, inflație sau instituții de credit, mai precizează BNR.

Rezervarea lecțiilor se va realiza de către profesorii coordonatori pentru grupuri de 15-35 de elevi, cu cel puțin 7 zile înainte de data solicitată. Lecțiile sunt gratuite și vor avea loc marțea și joia, în intervalele orare 11-12 și 15-16.

Printre condiții se numără faptul că “lecțiile se organizează în zilele de marți și joi, în intervalele orare 11-12 și 15-16” și că “durata activității de educație financiară este de 60 de minute, din care lecția propriu-zisă durează aproximativ 45 de minute”, transmite instituția.

Articolul complet, pe G4Media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

13 universități românești, incluse în clasamentul Times Higher al universităților din țări cu economii emergente. Doar trei figurează în jumătatea superioară a rankingului. Majoritatea – la coadă

Academia de Studii Economice din București, Universitatea Babeș-Bolyai și UMF Iuliu Hațieganu din Cluj-Napoca conduc clasamentul universităților românești incluse în ranking-ul Times Higher Education pentru țări cu economii emergente 2021,…
Vezi articolul

„Nu există motive de panică”. „Școlile rămân deschise”, declară ministrul sănătății Alexandru Rafila, după recordul de cazuri Covid-19 raportate (peste 34.200): Este extrem de importantă activitatea cadrelor didactice și nedidactice, dimineața, la triajul epidemiologic

Ministrul Sănătății a ținut o conferință de presă, în ziua cu cel mai mare număr de cazuri noi Covid-19 în România. El a subliniat că nu există în momentul de…
Vezi articolul