Legea tichetelor sociale pe suport electronic pentru sprijin educațional, promulgată de Iohannis

7.957 de vizualizări
Sursă foto: Pixabay
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, un act normativ pentru aprobarea OUG nr. 133/2020 privind unele măsuri pentru sprijinirea categoriilor de elevi cei mai defavorizați care beneficiază de sprijin educațional pe bază de tichete sociale electronice pentru sprijin educațional, acordate din fonduri externe nerambursabile, precum şi unele măsuri de distribuire a acestora, transmite Agerpres.

Legea prevede instituirea unor măsuri necesare în vederea implementării Fondului de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane (POAD), prin măsura de acordare de tichete sociale pe suport electronic pentru sprijin educaţional, precum şi stabilirea cadrului legal privind eligibilitatea cheltuielilor efectuate de beneficiari în cadrul următoarelor operaţiuni: acordarea de sprijin educaţional pe bază de tichete sociale pe suport electronic pentru sprijin educaţional, asistenţă tehnică.

Aceste măsuri se vor aplica pentru trei grupuri ţintă: copiii cei mai dezavantajaţi din învăţământul preşcolar, din învăţământul primar şi din învăţământul gimnazial. Valoarea nominală a tichetului este de 500 lei pe an.

Valoarea tichetului se va actualiza prin Hotărâre a Guvernului cu cel puţin 90 zile înainte de a se încheia anul calendaristic, pentru anul calendaristic următor.

Acordarea tichetelor se face de către Ministerul Fondurilor Europene, prin structură de specialitate – se introduce Schema Naţională de Sprijin pentru Elevii cei mai Defavorizaţi (SNSED). Contravaloarea tichetului social pe suport electronic reprezintă venit neimpozabil – conform Codului fiscal, mai scrie Agerpres.

Sursă foto: Pixabay


25 comments
 1. buna ziua am 5 copiii și am făcut și noi acum in septembrie pt cardu acela de 5 milioane când încep să se dea

 2. buna mia zis oameni de aice ca pot sa iau mancare pe tichete si eu nam stiut ca nu ie voie si acuma nu le pus bani pe iel ce pot face sa le trimeata pe card

 3. Mă numesc Vasilescu Laura sunt din com Miroși. am o fetiță de clasa a_ll-a am fost să depun dosarul pentru tichetul de 500ron in care eu beneficiez de doi ani astăzi mi sa refuzat dosarul pe motiv că să expirat data depuneri și la alți părinți i-au chemat săptămână asta să aducă dosarul pentru tichetul de 500ron vă multumesc

 4. Buna ziua sunt Din judetul Covasna com.barcani stra friguraș as m.2 fetițe nu sunt angajata sunt casnică nu am primit nici un tichet sau vaucer sau cardurile de 500 lei pentru fetite de ce ce lume la uni au dat mie nu nu am nici un venit sunt divorțată de ce la alti sau dat și mie nu am făcut actele dar nimic. Și acum sau dat cardurile de 250;lei care vin prin posta nimic nu mia venit. Hoți din români Directori Hoți nici burse scolare nimic

 5. Buna ziua. Va rog să-mi spuneți ce număr trebuie apelat pt verificarea creditului de pe cardul social. Mulțumesc

 6. Buna ziua! Cum au fost alese scolile pentru aceste tichete? Copilul meu nu primeste pentru ca scoala nu este in proiect. Cum se poate asa ceva?

 7. Buna sotul lucreaza ,eu nu ,am 6 copii si am depus actele in 2020 la 4 merg la scoala.si amu mia zis numai la 1 sa depun acte de ce cei lanti nu primesc?

 8. Mai doresc sa întreb. Dacă intr-o familie ie angajat doar tatăl și are 3 copii unu mai mic și ia prenatal. Dacă ia prenatal și are ca venit doar prenatalul iar doi copii sunt la școala. Ar putea sa beneficieze de acei bani?

 9. Buna ziua. As dori sa întreb dacă se dau pe rând in anumite comune. Deoarece sunt comune in care nici măcar nu sa auzit de acest card. Eu lucrez la un magazin(Pepco) și vin foarte mulți oameni cu aceste carduri. Dar in localitatea de unde sunt, nu a primit nimeni. Ce ie de făcut? Pe cine trebuie sa intrebam? Nici măcar nu li sa spus la oameni sa depună acte sau ceva.

 10. Nu pot cumpăra nici un magazin și unde trebuie sa mergem la cumpărături nici la Kaufland nici la Profi la peny nu pot cumpăra

 11. Mi-au spus in dimineata aceasta ca doar asa primesc acel tichet electronic de 500 lei care am depus in 2020..daca am facut si dosar de rechizite anul trecut ,sau anul acesta.mie nu mi sa spun nimic despre asa ceva cum ca daca nu fac acest dosar de rechizite nu mai primesc acel tichet.a spus ca sa dat legea din acest pot asa ceva .chiar vreau va rogult de tot unde scrie asta.

 12. Am fost pe data de 16.04.2022 cu aceste tichete in valoare de 500 de lei la 3 magazine două au zis că nu primesc și unul că nu sunt active tichetele încă,când putem cumpara la copii din aceste tichete dacă nu sunt active😉😒😒

  1. Buna ziua, cardul trebuie activat pe telefon si dupa cum spun ei banii intra luna aceasta,dar nu spun ziua exactă speram sa ii bage pana la Paște.

  1. Buna ziua am făcut dosarul fetitei mele în anul 2020 și în decembrie 2021am mutat copilul la alta scoala,îmi puteți spune și mie de unde pot lua tichetul_cardul ca nu ma anunțat și pe mine nimeni ,mulțumesc.

 13. Buna ziua, am un copil in plasament, sunt angajata la DGASPC cu contract de munca sa am grija de acesta si am calitatea de reprezentant legal si nu de tutore! Pentru acordarea tichetelor in valoare de 500 lei se iau in calcul veniturile mele si ale familiei mele? Copilul are un venit de 800 lei, nu ar trebui sa se tina cont doar de acest venit si nu de al meu si al familiei mele?

  1. Daca era sa se ia după venitul copilului vă dați seama că lua toata lumea ,de aceea se ține cont de venitul familiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Doi profesori acuzați că au fraudat concursul naţional de matematică Arhimede au scăpat de pedeapsa cu închisoarea, a decis Curtea de Apel / Anchetatorii susțin că aceștia şi-au însuşit fondurile din taxele de înscriere plătite de elevi şi au înregistrat în contabilitate cheltuieli fictive, creând un prejudiciu de peste 3 milioane de euro

Curtea de Apel București a anulat pedepsele date de instanță în dosarul privind organizarea concursului de matematică ‘Arhimede’, potrivit Agerpres. Dosarul vizează infracţiuni de evaziune fiscală, spălare de bani, delapidare…
Vezi articolul