Lidl susține UNICEF în demersul său de reducere a abandonului școlar din mediul rural.

122 de vizualizări
jucariile fac bine
jucariile fac bine

 

În cadrul campaniei ”De sărbători, jucăriile fac bine”, Lidl sprijină UNICEF în demersul lor de a ajuta copiii din mediile defavorizate să finalizeze învățământul obligatoriu.  Astfel, până pe 24 decembrie, pentru fiecare jucărie achiziționată din magazinele sale, Lidl donează un leu către UNICEF.

Campania a pornit în urma ultimelor date alarmante privind abandonul școlar. În România, 2 din 10 copii renunță la educație înainte de a finaliza învățământul obligatoriu. Ca și consecință, copiii care nu termină 10 clase sunt expuși unui risc mai mare să trăiască la limita sărăciei și a excluziunii sociale, condiții pe care ajung să le transmită ulterior propriilor copii.

Cum putem ajuta?

Până în data de 24 decembrie, la fiecare jucărie achiziționată de clienți, magazinele Lidl donează 1 leu către organizația UNICEF. Banii strânși vor contribui la susținerea educației de calitate a elevilor din medii defavorizate. Astfel ei vor dispune de cunoștințele și competențele de care au nevoie pentru a se integra în societate și pe piața muncii.

„Suntem responsabili pentru generațiile care urmează, pentru modul în care se dezvoltă și pentru calitatea viitorului lor. De aceea, ne alăturăm unui nou demers sustenabil de sprijinire a educației, prin care, împreună cu UNICEF, ne propunem să creștem calitatea formării cadrelor didactice, să reducem rata de abandon școlar din mediul rural și să pregătim elevii de astăzi pentru a-și urma visurile”, a spus Cristina Hanganu, Director de Comunicare și CSR Lidl România.

 

Despre UNICEF în România: UNICEF este prezent în România şi în alte 190 de ţări şi teritorii pentru a promova supravieţuirea şi dezvoltarea copiilor din perioada copilăriei mici până la adolescenţă. În România, UNICEF lucrează  împreună cu Guvernul, Parlamentul, autorităţi locale, societatea civilă, sectorul privat, parteneri naţionali şi internaţionali şi cu mass media pentru a asigura accesul tuturor copiilor la educaţie timpurie de calitate şi la şcoală, pentru protejarea adolescenţilor şi monitorizarea drepturilor copilului, pentru protecţie socială şi pentru mobilizarea de resurse în beneficiul copiilor. UNICEF este susţinut financiar integral prin contribuţiile voluntare ale persoanelor fizice, corporaţiilor, fundaţiilor şi a guvernelor.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Nicușor Dan este singurul olimpic internațional cu aur „pur” la matematică și absolvent al Ecole Normale Superieure care intră în turul II al unor alegeri prezidențiale. Pe primul loc după primul tur este George Simion, absolvent al Facultății de Administrație și Afaceri a Universității din București

George Simion a câștigat detașat primul tur al alegerilor prezidențiale cu peste 40%, urmat de pro-europeanul Nicușor Dan (21%), care a reușit să se califice în turul doi după o…
Vezi articolul

VIDEO Inspectorul școlar general din Botoșani susține că examenele de admitere la colegiile naționale „se dau și acum”, dând exemplu două licee: „Sunt cumva puțin la limita legii, dar se dau în condiții ok” / UPDATE: Șeful ISJ susține că se referea la admiterea în clasa a V-a

UPDATE: Inspectorul școlar general, Bogdan Suruciuc, a contactat redacția Edupedu.ro și a precizat că se referea, de fapt, la admiterea în clasa a V-a la cele două colegii. Știrea inițială:…
Vezi articolul

Scrisoarea deschisă a unei profesoare în grevă, care a fost în stradă la proteste: Disprețul față de Educație a adus această țară în starea de acum. I-am scris președintelui României și am aflat că nu acordă audiențe

„I-am scris președintelui țării, în speranța unui dialog onest, ca de la profesor la profesor, despre starea precară a educației și am aflat că președintele României nu acordă audiențe”, se…
Vezi articolul

Aplicația de salarizare a personalului din Învățământ a fost din nou actualizată: valoarea indemnizației de hrană poate fi reglată pe niveluri de învățământ proporțional cu norma ocupată, dar cu totalul nu mai mare de 347 lei – printre modificări

În aplicația de salarizare pentru profesorii și angajații din Învățământ a fost actualizată posibilitatea reglării pe niveluri de învățământ a valorii indemnizației de hrană, proporțional cu norma ocupată, potrivit unui…
Vezi articolul