Liga Studenților de la Universitatea unde Tudorel Toader este rector suspendat, campanie inedită de recrutare de membri

3.253 de vizualizări
Liga Studenţilor din Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi a lansat o campanie inedită de recrutare de membri. “Un condamnat penal NU poate conduce țara! Dacă și tu crezi la fel, te așteptăm în #ligastudentilor”, anunță LS Iași. Contactat de Edupedu.ro, Silvian-Emanuel Man, președintele LS Iași și reprezentantul studenților de la Drept în senatul universității, a declarat că acest mesaj a atras într-o singură zi aproximativ 20 de înscrieri, “în special oameni de la Facultatea de Drept”.

Amintim că ministrul Justiției, Tudorel Toader, este rectorul suspendat al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi în perioada mandatului guvernamental.

Silvian Emanuel Man / Foto: Arhiva personala
Silvian Emanuel Man / Foto: Arhiva personala

Mesajul acesta a prins foarte bine. Prezența în guvern și acțiunile domnului rector suspendat și ministru Tudorel Toader au determinat studenții să înțeleagă că, dacă nu vom căuta să eliminăm corupția din universități, în primul rând ea se va perpetua mai departe în clasa politică și de acolo în absolut toate instituțiile statului și în societate”, a declarat pentru Edupedu.ro președintele Ligii studenților.

Silvian-Emanuel Man a precizat că “există profesori și studenți care contestă acțiunile lui Tudorel Toader. În special după Ordonanța 92, a existat un val de respingere a persoanei sale, însă în general studenții preferă ca el să nu se mai întoarcă niciodată la universitate în calitate de rector”.

Amintim că, în luna septembrie, Senatul Universității Al.I.Cuza din Iași a schimbat carta universitară, aprobând o modificare propusă de președintele Ligii Studenților. Dacă până acum, potrivit vechii carte universitare, rectorul putea fi demis doar pentru nerespectarea contractului de management, acum rectorul poate fi suspendat și pentru încălcarea normelor de etică academică sau pentru afectarea imaginii universității.

Supendarea în acest caz se face de către Senatul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, la propunerea scrisă a cel puțin 1/3 dintre membrii acestuia, prin vot secret, cu majoritate calificată a 2/3 dintre membrii Senatului UAIC.

Îți plac informațiile pe care le găsești aici? Susține Edupedu.ro!
Become a Patron!


5 comentarii
  1. Studentilor….daca doriti un viitor in Romania …implicati-va mai mult. Viitorul vostru este acum in mana dinozaurilor politici care traiesc in trecut, nu ii lasati sa va dicteze viitorul ..aveti o voce …eu aud doar un suspin.

  2. Am aşteptat acest moment din 89′ ca studenţii să facă ceva, pentru că de la Academia Română şi de la Biserica Ortodoxă Română nu am aşteptări… politicienii habar nu au ce reprezintă ei întrun stat cu democraţie reprezentativă şi confundă manipularea negativă în folosul lor cu manipularea pozitivă în favoarea poporului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Pregătirea universităților din UE pentru viitor: “Astăzi, societatea europeană are nevoie mai mult ca oricând de contribuția universităților și a altor instituții de învățământ superior”

Au fost aprobate două inițiative: o propunere a Comisiei de recomandare a Consiliului Europei privind crearea de punți pentru o cooperare europeană eficace în domeniul învățământului superior – ambele vor…
Vezi articolul

Ancheta suedeză de presă privind postlicealele sanitare false din România – premiată de Asociația Jurnaliștilor suedezi de investigație. Tăcere totală în România, la 5 luni de la dezvăluirea practicilor postlicealelor

Ancheta despre asistentele false din România le-a adus jurnaliștilor de la Televiziunea publică din Suedia premiul cel mare al Asociației Jurnaliștilor suedezi de investigație. Premiul a fost decernat duminică, pentru…
Vezi articolul