LISTĂ 159 de școli vor primi bani ca să-și facă toalete. 97 dintre ele au grupuri sanitare în curte, fără apă curentă și canalizare – proiect de Hotărâre de Guvern

746 de vizualizări
Foto: INQUAM Photos / George Călin
Ministerul Educaţiei a pus în dezbatere publică un proiect de Hotărâre de Guvern prin care se vor aloca 9.933 mii de lei pentru 97 de școli care au grupuri sanitare în curte, fără apă curentă și fără canalizare și 4.673 mii de lei pentru 62 de școli, care nu au finalizat construirea toaletelor.

Sumele se transferă către bugetele locale ale unităților administrativ-teritoriale, prin intermediul inspectoratelor şcolare judeţene, conform proiectului.

Proiectul de Hotărâre de Guvern (HG) privind repartizarea unor sume din transferuri din bugetul de stat către bugete locale, prevăzute în bugetul Ministerului Educației, pentru finanțarea în anul 2023 a unor cheltuieli de capital ale unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat:

Se aprobă repartizarea sumei de 4.673 mii lei din transferuri din bugetul de stat către bugetele locale, prevăzută în bugetul Ministerului Educaţiei pe anul 2023 pentru continuarea lucrărilor de amenajare a grupurilor sanitare și asigurarea cu utilități a acestora la unitățile de învățământ preuniversitar de stat care au fost finanțate, în anul 2022, conform Hotărârii Guvernului nr. 633/2022 și Hotărârii Guvernului nr. 1424/2022, și ale căror lucrări nu au fost realizate sau finalizate la 31.12.2022, potrivit Anexei nr. 1.”

DOCUMENT Lista școlilor ale căror lucrări de amenajare a grupurilor sanitare neconforme nu au fost demarate sau finalizate și care îndeplinesc condițiile de finanțare:

Se aprobă repartizarea sumei de 9.933 mii lei din transferuri din bugetul de stat către bugetele locale, prevăzută în bugetul Ministerului Educaţiei pe anul 2023 pentru finanţarea lucrărilor de amenajare a unor grupuri sanitare și asigurarea cu utilități a acestora la unităţi de învăţământ preuniversitar de stat care nu dispun de grupuri sanitare conforme, potrivit Anexei nr. 2.”

DOCUMENT Lista școlilor care dețin grupuri sanitare situate în curte, fără apă curentă și fără canalizare și care îndeplinesc condițiile de finanțare:

DOCUMENT Hotărâre de Guvern privind repartizarea unor sume din transferuri din bugetul de stat către bugete locale, prevăzute în bugetul Ministerului Educației, pentru finanțarea în anul 2023 a unor cheltuieli de capital ale unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministrul Muncii, după ce a fost indicat de Iohannis și Deca, ca cel cu soluția la greva generală din Educație: Dascălii noştri ştiu că atunci când PSD a fost la guvernare, de veniturile dumnealor s-a vorbit doar pe plus / Protestul este legitim şi avem şi soluţii

Dascălii noştri ştiu că atunci când PSD a fost la guvernare, de veniturile dumnealor s-a vorbit doar pe plus, a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi (PSD), potrivit Agerpres. Ministerul Muncii…
Vezi articolul