LISTĂ Ce clase funcționează online și care sunt cu prezență fizică, în București și celelalte județe, potrivit inspectoratelor școlare

6.956 de vizualizări
Foto: © Mariakray | Dreamstime.com
Toate inspectoratele școlare județene au publicat pe site-urile proprii listele cu clasele care desfășoară orele online, în urma apariției cazurilor de infectare în interiorul colectivelor, conform cerinței Ministerului Educației, după noile reguli publicate vineri în Monitorul Oficial.

Noul ordin al miniștrilor Educației – nr. 5.338/01.10.2021 și Sănătății – nr. 1.082/01.10.2021 care prevede măsurile de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 a intrat în vigoare din data de 1 octombrie.

  • Principala reglementare introdusă în noul ordin este următoarea:
    • Scenariul de funcționare al unității/ instituției de învățământ pe parcursul anului școlar/ universitar se va actualiza în funcție de cazurile confirmate de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o clasă/ grupă/ unitate de învățământ/ conexă.

Așa că, cele două scenarii care erau până acum construite în jurul pragului de infectare de 6/1000 de locuitori, se transformă, potrivit noului ordin comun, în următoarele situații:

  • Scenariul 1
    • participarea zilnică cu prezență fizică a tuturor antepreșcolarilor, preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de prevenire, indiferent de rata de incidență cumulată, până la suspendarea cursurilor cu prezență fizică, pe baza cazurilor confirmate într-o grupă/ clasă/ unitate de învățământ.
    • o unitate de învățământ în care niciun elev nu este confirmat pozitiv SARS-CoV-2, deci nicio grupă/ clasă nu este în sistem online
  • Scenariul 2
    • participarea zilnică în sistem online a elevilor, cu aplicarea dispozițiilor art. 6, în funcție de cazurile confirmate de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o grupă/ clasă/ unitate de învățământ, respectiv suspendarea cursurilor cu prezență fizică la nivelul grupei/ clasei/ unității de învățământ.
    • dacă într-o unitate de învățământ, chiar și un singur elev este confirmat pozitiv SARS-CoV-2, o grupă/ clasă se află în sistem online. Elevii din grupele/clasele unde nu este confirmat niciun elev pozitiv SARS-CoV-2 vor continua cursurile cu prezență fizică
    • dacă unitățile de învățământ în care numărul claselor care se află în sistem online este mai mic decât 50% din totalul grupelor/claselor din unitatea de învățământ, elevii din grupele/clasele unde nu este confirmat niciun elev pozitiv SARS-CoV-2 vor continua cursurile cu prezență fizică.
    • în cazul în care 50% din numărul total de grupe/clase din unitatea de învățământ își desfășoară activitatea în sistem online, întreaga unitatea de învățământ va avea cursurile suspendate pentru o perioada de 14 zile.

În această situație, școlile au primit o adresă de la Ministerul Educației prin care sunt obligate să raporteze către inspectoratele școlare, iar acestea să publice la rândul lor, zilnic, pe site-uri, lista acestor clase cu activitatea suspendată.

Edupedu.ro a centralizat aceste liste, acolo unde inspectoratele au publicat deja datele respective, iar situația va fi actualizată pe parcursul zilei:

  1. Inspectoratul Școlar Alba
  2. Inspectoratul Școlar Argeș
  3. Inspectoratul Şcolar Arad
  4. Inspectoratul Şcolar Bacău
  5. Inspectoratul Şcolar Bihor
  6. Inspectoratul Şcolar Bistriţa-Năsăud
  7. Inspectoratul Şcolar Brăila
  8. Inspectoratul Şcolar Botoşani
  9. Inspectoratul Şcolar Braşov
  10. Inspectoratul Şcolar Buzău
  11. Inspectoratul Şcolar Cluj
  12. Inspectoratul Şcolar Călăraşi
  13. Inspectoratul Şcolar Caraş-Severin
  14. Inspectoratul Şcolar Constanţa
  15. Inspectoratul Şcolar Covasna
  16. Inspectoratul Şcolar Dâmboviţa
  17. Inspectoratul Şcolar Dolj
  18. Inspectoratul Şcolar Gorj
  19. Inspectoratul Şcolar Galaţi
  20. Inspectoratul Şcolar Giurgiu
  21. Inspectoratul Şcolar Hunedoara
  22. Inspectoratul Şcolar Harghita
  23. Inspectoratul Şcolar Ilfov
  24. Inspectoratul Şcolar Ialomiţa
  25. Inspectoratul Şcolar Iaşi
  26. Inspectoratul Şcolar Mehedinţi
  27. Inspectoratul Şcolar Maramureş
  28. Inspectoratul Şcolar Mureş
  29. Inspectoratul Şcolar Neamţ
  30. Inspectoratul Şcolar Olt
  31. Inspectoratul Şcolar Prahova
  32. Inspectoratul Şcolar Sibiu
  33. Inspectoratul Şcolar Sălaj
  34. Inspectoratul Şcolar Satu-Mare
  35. Inspectoratul Şcolar Suceava
  36. Inspectoratul Şcolar Tulcea
  37. Inspectoratul Şcolar Timiş
  38. Inspectoratul Şcolar Teleorman
  39. Inspectoratul Şcolar Vâlcea
  40. Inspectoratul Şcolar Vrancea
  41. Inspectoratul Şcolar Vaslui
  42. Inspectoratul Școlar București

Foto: Mariakray | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


12 comments
  1. Pe langa cele spuse mai sus (incomplete) sunt aiurea realizate. Ce ar trebui un om sa faca ? Sa caute zi de zi toata lista ca sa fie informat ?
    Scarpinici la un picior de lemn…

  2. Inspectoratul scolar București, nu se deschide. Probabil nu au “ajustat” cifrele!!!!
    Liceul copilului nu apare în în lista?????!!!!!
    Bătaie de joc, ca de obicei.

  3. Te doare creierul cum folosesc astia Excel pentru a face o situatie. Data calendaristica este introdusa in format text LOL.

    In Excel ar fi putut face niste calcule, niste tabele pivot, ar fi putut introduce niste formule, dar probabil ca nu-i duce mintea sa-si simplifice munca. Sau poate prefera sa ameteasca zilnic informatiile. Ei isi fac de lucru, salariul curge oricum :)).

    1. Aţi putea să le trimiteţi dumneavoastră aceste sugestii, cu siguranţă găsiţi nişte date de contact, probabil cei de la dsp, prefecturi şi inspectorate nu frecventează edupedu! Poate se organizează un grup de ITişti voluntari care să implementeze, dacă dumnealor nu au competenţele necesare.

  4. Sunt incomplete aceste liste! Eu nu regăsesc clasa copilului meu în listă, deşi e de o săptămână în online – cazul din clasa lui fiind raportat lunea trecută!

    1. Nu este de mirare ca listele sunt incomplete. Procesul e unul complicat. Pot sa apara intarzieri, erori si omisiuni. Nu au nici o cheie de verificare. Cine stie in ce format raporteaza scolile. Astia iau la mana informatiile pentru ca nu au habar cum sa lucreze sau sa colaboreze in Excel si probabil nu exista cineva care sa stie sa consolideze informatiile.

    2. V-a dat foaie de la școală, ptr servici, sa puteți beneficia de zile libere plătite de stat? Dacă nu v-a dat, sa știți ca e posibil sa nu fi raportat școala cazul de la clasa dumneavoastra. Sa știți ca sunt cazuri unde școlile nu raportează toate cazurile. Sunați frumos la Isj, va prezentați cine sunteți și întrebați de ce clasa dvs nu apare în lista. Nu acuzați ijsul pana nu știți clar dacă școala a raportat cazul sau nu. La noi sunt niște nenorociți profesorii,nu raportează tot.

      1. Suntem și mulți care nu putem să beneficiem, pentru că cei care lucrează în regim “telemuncă” nu au acest drept! (Chiar dacă l-aș avea, nu l-aș solicita, prefer să muncesc pentru a susține economia!) Dorim doar să nu ne expunem copiii forțat la asemenea incidență de cazuri. Chiar dacă nu e ușor să și muncim acasă cu copii în online, sănătatea lor primează! E clar că undeva se dorește a nu se raporta totul, pentru că sunt alte interese și priorități!

  5. Listele sunt incomplete… stirile din ziare prezinta muuuuult mai multe clase in online.
    Unde sunt profesorii contaminati (numar, scoli) ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Reprezentanții studenților semnalează că universitățile au crescut tarifele pentru cămin cu peste 50% față de anul trecut, iar autoritățile nu au luat măsuri / „Este inacceptabil ca statul să presupună faptul că un student se poate hrăni din 18 lei pe zi”, potrivit ANOSR

„Multe universități au crescut, la începutului acestui an universitar, tarifele pentru regia de cămin, aceasta situându-se, în medie, între 150 și 450 RON/lună, existând majorări chiar și de peste 50%…
Vezi articolul

SURSE: Școlile nu vor fi închise în condițiile creșterii numărului de cazuri de gripă, vor fi doar recomandări pentru efectuarea triajului și purtarea măștilor de protecție de către elevi și profesori / Ședința la care au participat miniștrii Rafila și Deca s-a încheiat

Autoritățile din domeniul sănătății și educației au avut o ședință la Ministerul Sănătății, joi la prânz, pentru stabilirea scenariilor de lucru în perioada următoare, în contextul creșterii numărului de cazuri…
Vezi articolul