LISTĂ Ce clase funcționează online și care sunt cu prezență fizică, în București și celelalte județe, potrivit inspectoratelor școlare

6.891 de vizualizări
Foto: © Mariakray | Dreamstime.com
Toate inspectoratele școlare județene au publicat pe site-urile proprii listele cu clasele care desfășoară orele online, în urma apariției cazurilor de infectare în interiorul colectivelor, conform cerinței Ministerului Educației, după noile reguli publicate vineri în Monitorul Oficial.

Noul ordin al miniștrilor Educației – nr. 5.338/01.10.2021 și Sănătății – nr. 1.082/01.10.2021 care prevede măsurile de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 a intrat în vigoare din data de 1 octombrie.

 • Principala reglementare introdusă în noul ordin este următoarea:
  • Scenariul de funcționare al unității/ instituției de învățământ pe parcursul anului școlar/ universitar se va actualiza în funcție de cazurile confirmate de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o clasă/ grupă/ unitate de învățământ/ conexă.

Așa că, cele două scenarii care erau până acum construite în jurul pragului de infectare de 6/1000 de locuitori, se transformă, potrivit noului ordin comun, în următoarele situații:

 • Scenariul 1
  • participarea zilnică cu prezență fizică a tuturor antepreșcolarilor, preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de prevenire, indiferent de rata de incidență cumulată, până la suspendarea cursurilor cu prezență fizică, pe baza cazurilor confirmate într-o grupă/ clasă/ unitate de învățământ.
  • o unitate de învățământ în care niciun elev nu este confirmat pozitiv SARS-CoV-2, deci nicio grupă/ clasă nu este în sistem online
 • Scenariul 2
  • participarea zilnică în sistem online a elevilor, cu aplicarea dispozițiilor art. 6, în funcție de cazurile confirmate de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o grupă/ clasă/ unitate de învățământ, respectiv suspendarea cursurilor cu prezență fizică la nivelul grupei/ clasei/ unității de învățământ.
  • dacă într-o unitate de învățământ, chiar și un singur elev este confirmat pozitiv SARS-CoV-2, o grupă/ clasă se află în sistem online. Elevii din grupele/clasele unde nu este confirmat niciun elev pozitiv SARS-CoV-2 vor continua cursurile cu prezență fizică
  • dacă unitățile de învățământ în care numărul claselor care se află în sistem online este mai mic decât 50% din totalul grupelor/claselor din unitatea de învățământ, elevii din grupele/clasele unde nu este confirmat niciun elev pozitiv SARS-CoV-2 vor continua cursurile cu prezență fizică.
  • în cazul în care 50% din numărul total de grupe/clase din unitatea de învățământ își desfășoară activitatea în sistem online, întreaga unitatea de învățământ va avea cursurile suspendate pentru o perioada de 14 zile.

În această situație, școlile au primit o adresă de la Ministerul Educației prin care sunt obligate să raporteze către inspectoratele școlare, iar acestea să publice la rândul lor, zilnic, pe site-uri, lista acestor clase cu activitatea suspendată.

Edupedu.ro a centralizat aceste liste, acolo unde inspectoratele au publicat deja datele respective, iar situația va fi actualizată pe parcursul zilei:

 1. Inspectoratul Școlar Alba
 2. Inspectoratul Școlar Argeș
 3. Inspectoratul Şcolar Arad
 4. Inspectoratul Şcolar Bacău
 5. Inspectoratul Şcolar Bihor
 6. Inspectoratul Şcolar Bistriţa-Năsăud
 7. Inspectoratul Şcolar Brăila
 8. Inspectoratul Şcolar Botoşani
 9. Inspectoratul Şcolar Braşov
 10. Inspectoratul Şcolar Buzău
 11. Inspectoratul Şcolar Cluj
 12. Inspectoratul Şcolar Călăraşi
 13. Inspectoratul Şcolar Caraş-Severin
 14. Inspectoratul Şcolar Constanţa
 15. Inspectoratul Şcolar Covasna
 16. Inspectoratul Şcolar Dâmboviţa
 17. Inspectoratul Şcolar Dolj
 18. Inspectoratul Şcolar Gorj
 19. Inspectoratul Şcolar Galaţi
 20. Inspectoratul Şcolar Giurgiu
 21. Inspectoratul Şcolar Hunedoara
 22. Inspectoratul Şcolar Harghita
 23. Inspectoratul Şcolar Ilfov
 24. Inspectoratul Şcolar Ialomiţa
 25. Inspectoratul Şcolar Iaşi
 26. Inspectoratul Şcolar Mehedinţi
 27. Inspectoratul Şcolar Maramureş
 28. Inspectoratul Şcolar Mureş
 29. Inspectoratul Şcolar Neamţ
 30. Inspectoratul Şcolar Olt
 31. Inspectoratul Şcolar Prahova
 32. Inspectoratul Şcolar Sibiu
 33. Inspectoratul Şcolar Sălaj
 34. Inspectoratul Şcolar Satu-Mare
 35. Inspectoratul Şcolar Suceava
 36. Inspectoratul Şcolar Tulcea
 37. Inspectoratul Şcolar Timiş
 38. Inspectoratul Şcolar Teleorman
 39. Inspectoratul Şcolar Vâlcea
 40. Inspectoratul Şcolar Vrancea
 41. Inspectoratul Şcolar Vaslui
 42. Inspectoratul Școlar București

Foto: Mariakray | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


12 comentarii
 1. Pe langa cele spuse mai sus (incomplete) sunt aiurea realizate. Ce ar trebui un om sa faca ? Sa caute zi de zi toata lista ca sa fie informat ?
  Scarpinici la un picior de lemn…

 2. Inspectoratul scolar București, nu se deschide. Probabil nu au “ajustat” cifrele!!!!
  Liceul copilului nu apare în în lista?????!!!!!
  Bătaie de joc, ca de obicei.

 3. Te doare creierul cum folosesc astia Excel pentru a face o situatie. Data calendaristica este introdusa in format text LOL.

  In Excel ar fi putut face niste calcule, niste tabele pivot, ar fi putut introduce niste formule, dar probabil ca nu-i duce mintea sa-si simplifice munca. Sau poate prefera sa ameteasca zilnic informatiile. Ei isi fac de lucru, salariul curge oricum :)).

  1. Aţi putea să le trimiteţi dumneavoastră aceste sugestii, cu siguranţă găsiţi nişte date de contact, probabil cei de la dsp, prefecturi şi inspectorate nu frecventează edupedu! Poate se organizează un grup de ITişti voluntari care să implementeze, dacă dumnealor nu au competenţele necesare.

 4. Sunt incomplete aceste liste! Eu nu regăsesc clasa copilului meu în listă, deşi e de o săptămână în online – cazul din clasa lui fiind raportat lunea trecută!

  1. Nu este de mirare ca listele sunt incomplete. Procesul e unul complicat. Pot sa apara intarzieri, erori si omisiuni. Nu au nici o cheie de verificare. Cine stie in ce format raporteaza scolile. Astia iau la mana informatiile pentru ca nu au habar cum sa lucreze sau sa colaboreze in Excel si probabil nu exista cineva care sa stie sa consolideze informatiile.

  2. V-a dat foaie de la școală, ptr servici, sa puteți beneficia de zile libere plătite de stat? Dacă nu v-a dat, sa știți ca e posibil sa nu fi raportat școala cazul de la clasa dumneavoastra. Sa știți ca sunt cazuri unde școlile nu raportează toate cazurile. Sunați frumos la Isj, va prezentați cine sunteți și întrebați de ce clasa dvs nu apare în lista. Nu acuzați ijsul pana nu știți clar dacă școala a raportat cazul sau nu. La noi sunt niște nenorociți profesorii,nu raportează tot.

   1. Suntem și mulți care nu putem să beneficiem, pentru că cei care lucrează în regim “telemuncă” nu au acest drept! (Chiar dacă l-aș avea, nu l-aș solicita, prefer să muncesc pentru a susține economia!) Dorim doar să nu ne expunem copiii forțat la asemenea incidență de cazuri. Chiar dacă nu e ușor să și muncim acasă cu copii în online, sănătatea lor primează! E clar că undeva se dorește a nu se raporta totul, pentru că sunt alte interese și priorități!

 5. Listele sunt incomplete… stirile din ziare prezinta muuuuult mai multe clase in online.
  Unde sunt profesorii contaminati (numar, scoli) ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Rafila: 337 de copii sunt internați marți pe secții / Nu menținem școlile deschise cu orice preț, dar trebuie să fim conștienți de faptul că întreruperea activității școlare duce la consecințe foarte serioase asupra evoluției copiilor – VIDEO

În total, 337 de copii sunt internați astăzi pe secții, față de 338 câți erau raportați ieri, a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, în cadrul unei dezbateri organizată de „Salvați…
Vezi articolul

INTERVIU Directorul unei școli „clar nu mai are ce să caute într-o funcție de conducere, dacă nu este capabil să respecte acele standarde de calitate” – Ioana Lazăr, secretarul general al Ministerului Educației

„Directorul respectiv clar nu mai are ce să caute într-o funcție de conducere, dacă nu este capabil să respecte acele standarde de calitate”, a declarat Ioana Lazăr, secretarul general al…
Vezi articolul